NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

 • research
 • Points de vente
 • newsletter
 • Moja koža

Klinika za kosu

Ispadanje kose

Odgovori na pitanja

kozmetička rješenja

Slučaj br. 1

Bez obzira na tip alopecije (androgena alopecija ili telogeni efluvij), pacijenti se često nalaze u jednoj od ove dvije situacije.

Alopecija je prisutna, vlasište je već vidljivo. Kod muškaraca ćelave sljepoočnice i vrh glave, a kod žena pokrivenost kosom više nije dovoljno gusta i vlasište postaje vidljivo.
U tom stadiju prioritet je kosu učiniti gušćom i zato je potrebno djelovati na okolinu matičnih stanica za optimizaciju rasta nove kose.

Podrijetlo

Stemoxydine je patentirana molekula odabrana između više od 100 molekula s djelovanjem na okolinu matičnih stanica kose. Rezultat je nedavnih otkrića o važnosti faze mirovanja i ulozi matičnih stanica u nastanku kose.
Ova je inovacija predstavljena na 2 značajnija kongresa, kongresu Europskog društva za istraživanje kose (EHRS) i Europskom dermatološkom kongresu  (EADV). Stemoxydine je predmet 10 publikacija i 3 postera.

Način djelovanja

Ispitivanje populacije matičnih stanica iz folikula dlaka dokazalo je da Stemoxydine može oponašati učinke hipoksične okoline potrebne za dobro funkcioniranje ovih stanica.

 • Normalna razina O2
 • Niska razina O2
 • Normalna razina O2 + Stemoxydine

Učinkovitost

Kliničko ispitivanje provedeno u bolničkom centru specijaliziranom za poremećaje kose i vlasišta. Ispitivanje provedeno u usporedbi s placebom na 101 osobi s dokazanom alopecijom. Učinkovitost je dokazana fototrihogramom, aparatom koji usporedbom slika objektivno mjeri razvoj gustoće kose u različitim vremenskim točkama.
Nakon 3 mjeseca tretmana i u usporedbi s placebom primijećeno je povećanje gustoće kose od 4% kod osoba koje su koristile Stémoxydine. To predstavlja novih 1700 vlasi u usporedbi s placebom*.
*Srednja vrijednost za vlasište s alopecijom.

 • Broj vlasi / cm2
 • M0
 • M1.5
 • M3

Stemoxydine® 5% (n=48)

Placebo (n=52)

 • M0
 • M3

Alopecija od
A do Ž

Sve definicije
Alopecija

Progresivno ispadanje kose ili dlaka, parcijalno ili opće. Rezultat alopecije je ćelavost.

Aminokiselina

Mala molekula s 10-15 atoma koja je temeljni sastojak proteina svih živih bića. Kad ih se skupi 20, nižu se jedne za drugima i tvore proteine.

Bulba

Mjesto u korijenu kose na vrhu stabljike vlasi duboko usidreno u dermis. Sastoji se od keratinocita (stanica koje tvore kosu) i melanocita (pigmentnih stanica).
U bulbi se nalazi dermalna papila, bogato prokrvljeno područje koje folikulu dovodi sve hranjive tvari potrebne za rast kose.

Matične stanice

Stanice koje mogu obnoviti svako tkivo i koje tvore stanice tijekom cijelog svog života.

Lipidni cement

Lipidni ili međustanični cement je izvanstanična tvar koja omogućuje koheziju stanica unutar tkiva.

Kolagen

Kolagen prirodno sintetiziraju neke stanice u organizmu (fibroblasti kože) i odgovoran je za otpornost i elastičnost kože. Kod kose kolagena ovojnica obavija i štiti folikul dlake.

Korteks

Glavni i središnji dio vlakna kose kojeg štiti kutikula.

Kutikula

Vanjski zaštitni dio vlakna kose.

Folikul dlake

Nalazi se 4 mm ispod vlasišta i mjesto je gdje nastaje kosa. U njegovom je produžetku lojna žlijezda.

Mikrocirkulacija

Skupina krvnih i limfnih žilica putem kojih se vrši izvanstanična izmjena plinova i tekućina.

Fototrihogram

Tehnika procjene stanja vlasišta koja se sastoji od brijanja 1cm² vlasišta, potom fotografiranja tog područja neposredno nakon brijanja i ponovno 2 dana kasnije.

Skrining

Biološki postupak određivanja novih molekula s vrlo rijetkim djelovanjem. Ova tehnika velikog protoka podataka omogućuje testiranje više tisuća molekula dnevno. To je prva etapa u postupku otkrivanja novih aktivnih sastojaka.

Verteks

Vrh lubanje.