NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

 • research
 • Points de vente
 • newsletter
 • Moja koža

Pravne napomene

1. PRISTUP STRANICAMA+

Kako biste pristupili stranicama, morate biti punoljetni i imati dostupnu i ispravnu e-mail adresu. Ako ste maloljetni, potrebna je prethodna autorizacija Vaših roditelja.

Možda ćete biti zamoljeni da ispunite polja označena zvjezdicom. U tom slučaju morat ćete ispuniti ta polja prije ulaska na stranice. Netočna ili nepotpuna registracija neće biti prihvaćena.

Prihvaćate da su podaci koje ste nam ustupili i koji su pohranjeni u našim informacijskim sustavima točni i služe kao dokaz Vašeg identiteta. Molimo Vas da nas obavijestite o svakoj promjeni ovih podataka.

Za pristup stranicama i/ili njihovim dijelovima možda će biti potrebni osobni pristupni kodovi. U tom je slučaju na Vama da osigurate povjerljivost tih kodova koje možete promijeniti kad god želite. No, broj pokušaja pristupa stranicama i/ili nekim njihovim dijelovima može biti ograničen kako bi se spriječila zlouporaba tih kodova. Molimo da nas obavijestite o svakoj zlouporabi koju primijetite.

U slučaju neslaganja s pravilima opisanim u ovim Uvjetima korištenja zadržavamo pravo da Vam ukinemo pravo pristupa stranicama o čemu ćemo Vas obavijestiti što je prije moguće. Iako se trudimo održati stranice dostupnima u svako doba, ne možemo Vam jamčiti pristup u svakoj prilici. Pristup stranicama mogao bi biti otežan uslijed održavanja, obnove podataka ili drugih razloga koji su van naše kontrole.

2. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO+

Stranice i elementi koje one sadrže (poput oznaka, slika, teksta, videa itd.) zaštićene su pravima intelektualnog vlasništva. Razvoj ovih stranica predstavlja značajno ulaganje i zajednički rad naših timova. Iz tog razloga, osim u posebno naznačenim slučajevima, nismo Vam omogućili ništa osim pregledavanja stranica isključivo u Vaše osobne i privatne svrhe. Svaka uporaba, reprodukcija ili kopiranje stranica (u cijelosti ili djelomično) ili elemenata koje one sadrže bilo na kojem mediju u druge svrhe uključujući (no ne i isključivo) u komercijalne svrhe nije dozvoljena. U iznimnim slučajevima možemo Vam izričito dopustiti reprodukciju i/ili kopiranje stranica u cijelosti ili njihovih dijelovana neki medij. Svaki takav zahtjev mora biti unaprijed predan na sljedeću e-mail adresu: info@vichy.hr

3. KORIŠTENJE STRANICA+

Najprije bismo Vas htjeli podsjetiti da se za uporabu stranica podrazumijeva da imate potreban hardver i softver za pristup Internetu.

Nadalje, željeli bismo Vas obavijestiti da Internet ne jamči sigurnost, dostupnost i integritet prijenosa podataka tako da ne možemo biti odgovorni za greške, propuste, brisanja, kašnjenja, kvarove (naročito djelovanjem virusa) komunikacijskih linija, informatičkog materijala i softvera za što nismo odgovorni ili u slučaju neautorizirane uporabe ili moguće promjene sadržaja koje ste objavili na stranicama.

a. Opće obveze Korisnika

Mi štitimo vrijednosti tolerancije i poštivanja prava drugih. Iz tog razloga ove se stranice ne mogu koristiti kao oruđe rasnih, nasinih, ksenofobičnih, zlobnih, bestidnih ili nezakonitih prijedloga.

Pri uporabi ovih stranica suglasni ste da nećete:

 • Distribuirati uvredljive, neautorizirane i zlobne sadržaje koji narušavaju privatnost ili prava i potiču nasilje i rasnu ili etničku netrpeljivost;
 • Upotrebljavati stranice u političke i promotivne svrhe ili za lobiranje;
 • Objavljivati promotivne sadržaje;
 • Koristiti prostor za diskusiju u svrhe drugačije od predviđenih, naročito koristeći ga u svrhe dopisivanja;
 • Slati informacije ili sadržaje uznemirujućeg sadržaja za mlade;
 • Provoditi ilegalne radnje, naročito one koje narušavaju prava vezana uz softver, oznake, fotografije, slike, tekst, video snimke itd.

Željeli bismo naglasiti da se morate pridržavati svih prava i/ili dopuštenja vezanih uz svaki sadržaj koji želite objaviti na stranicama. U tu svrhu preporučujemo da ne objavljujete sadržaje (posebice fotografije) koji prikazuju posljednja arhitektonska dostignuća, reklame, slike odjeće na kojima se pojavljuje marka (inicijali, logotipovi itd.). I naposlijetku, naglašavamo da sadržaj koji prikazuje maloljetnike (naročito fotografije i video snimke) neće biti prihvaćen.

b. Posebne odredbe za određene segmente

Različiti segmenti mogu Vam postati dostupni na stranicama: korisnički sadržaj, prostor za diskusiju itd. ("segmenti")

(i) Sadržaji za preuzimanje

Na ovim stranicama možemo učiniti dostupnima sadržaje koji su vam odobreni za preuzimanje ("sadržaji za preuzimanje"). Preuzimajući ili koristeći te sadržaje obvezujete se koristiti ih u skladu s trenutnim Uvjetima uporabe.

Za Vaše osobne i privatne potrebe za vrijeme zakonskog trajanja zaštite autorskih prava ustupamo Vam ekskluzivno i neprenosivo pravo uporabe sadržaja za preuzimanje. Svaka reprodukcija, prikazivanje, promjena ili distribucija sadržaja za preuzimanje mora biti autorizirana s naše strane. Svaki zahtjev za autorizaciju ovog tipa prethodno nam je potrebno proslijediti na sljedeću adresu: info@vichy.hr

(ii) online aplikacije

Na ovim stranicama možemo učiniti dostupnima informatičke aplikacije ("online aplikacije"). Za Vaše osobne i privatne potrebe za vrijeme dostupnosti online aplikacija ustupamo Vam ekskluzivno i neprenosivo pravo uporabe online aplikacija. Obvezujete se da nećete mijenjati, prilagođavati, reproducirati, ispravljati ili distribuirati online aplikacije niti ikakav znak ili natpis vlasništva na ovim online aplikacijama i/ili na svim podrškama.

Pozivamo Vas da nas obavijestite o svakoj eventualnoj nepravilnosti vezanoj uz online aplikaciju na sljedeću adresu: info@vichy.hr . Dat ćemo sve od sebe da je ispravimo u najkraćem mogućem roku.

U slučaju da Vam damo na raspolaganje alat/aplikaciju koja omogućuje retuširanje slike (naročito u svrhu virtualnog ispitivanja kozmetičkog proizvoda), prihvaćate da se taj alat/aplikacija može koristiti samo u privatne svrhe i u skladu s namjenom. Niste ovlašteni koristiti taj alat/aplikaciju na način da našteti časti, ugledu ili pravima treće strane. S time u skladu niste ovlašteni niti mijenjati i/ili slati sliku treće strane bez njene prethodne autorizacije. I na kraju, niste ovlašteni mijenjati i/ili slati sadržaje (promijenjene ili ne pomoću alata/aplikacije) dobivene pomoću alata/aplikacije (naročito sadržaja s manekenkama) bez naše prethodne autorizacije.

(iii) Korisnički sadržaji i djelovanje korisnika

Korisnički sadržaji. Na ovim stranicama možemo učiniti dostupnima prostor posvećen korisničkom sadržaju kao što su tekst, fotografije, video snimke itd. ("korisnički sadržaj").

Objavljujući korisnički sadržaj na stranicama dajete nam besplatno, trajno, nepozivo, neekskluzivno i svjetsko dopuštenje da koristimo, kopiramo, mijenjamo, prilagođavamo, distribuiramo, prevodimo, pretvaramo u druga djela, integriramo u druga djela, distribuiramo taj Korisnički sadržaj (u cijelosti ili djelomično) na svim medijima (uključujući i ove stranice bez ograničenja).

Eksplicitno nas ovlašćujete da koristimo sadržaj s naših stranica, ali i s drugih, a naročito s "društvenih mreža" (poput Facebooka, Twittera, Youtubea, Dailymotiona itd. Precizirano je da stranice nisu vođene niti podržane na bilo koji način od strane tih drugih stranica), uključujući i njihove plug-inove i aplikacije koje mogu biti raspoložive na stranicama.

Obaviješteni ste i suglasni da korištenje društvenih mreža podliježe isključivo pravilima korištenja tih društvenih mreža. Stoga ste obaviješteni i eksplicitno prihvaćate da ćemo korištenjem sadržaja biti povezani prema uvjetima tih stranica i nećemo snositi odgovornost za svako korištenje sadržaja s naše ili treće strane u skladu s uvjetima korištenja društvenih mreža i naročito uvjetima prava ustupanja, trajanja prava i ukidanja sadržaja.

Sve reklamacije prema trećoj strani za korištenje sadržaja vršit ćete u skladu s uvjetima korištenja koje su postavile društvene mreže.

Bez obzira na gore navedene odredbe obvezni ste se informirati i dobiti suglasnost od svih nositelja prava za korištenje sadržaja s web-stranica treće strane kao što su društvene mreže.

Informirani ste i prihvaćate (te potvrđujete da ste informirani i da ste primili autorizaciju nositelja prava) da sadržaj može biti predmetom tzv. "viralne" komunikacije putem internetskih stranica trećih strana i da mi ne možemo biti odgovorni za sve zahtjeve nositelja prava po ovom pitanju.

Korisnički sadržaj koji objavljujete na ovim stranicama u potpunosti je Vaš izbor i isključivo Vaša obveza. Jednako tako, željeli bismo Vas podsjetiti da korisnički sadržaj ne smije biti u suprotnosti s aktualnom legislativom ili prihvaćenim moralnim standardima i ne smije narušavati prava drugih. U tu svrhu zadržavamo pravo da u bilo kojem trenutku uklonimo korisnički sadžaj koji je ilegalan i/ili u suprotnosti s prihvaćenim moralnim standardima i/ili koji narušavaju prava drugih.

Djelovanje korisnika
Putem stranica treće strane moguće su određene radnje na stranicama poput dijeljenja, komentiranja i/ili mišljenja o sadržajima, dalje nazvanima "Djelovanje korisnika".

Kad djelujete kao korisnik na stranicama treće strane preko stranica treće strane, ovlašćujete nas da pristupamo određenom broju podataka iz baze vezanih uz Vaš račun na tim stranicama trećih strana (uključujući ime, fotografiju profila, datum rođenja, spol, mrežu, identifikacijske podatke korisnika, listu prijatelja, osobe koje pratite ili koje prate Vas, komentare i/ili mišljenja koje postavljate i druge informacije koje dijelite s ostalima, dalje nazvanima "Javne informacije") u svrhu bolje interakcije sa stranicama treće strane koje koristite.

Podsjećamo Vas da će neke od javnih informacija koje dajete putem stranica treće strane biti javno objavljene i moći će biti vidljive svakome tko posjeti stranice ili članovima stranica treće strane. Ni u kojem slučaju nismo odgovorni za širenje Vaših javnih podataka koje sami vršite niti za uporabu drugih korisnika.

Ukoliko više ne želite da Vaši objavljeni osobni podaci budu prisutni na stranicama, jedino Vi možete promijeniti određene parametre privatnosti na Vašem računu na stranicama treće strame. Nismo odgovorni za vremenski period između Vaše promjene parametara privatnosti Vašeg računa na stranicama treće strane i obustave Vaših aktivnosti na stranicama ili internetu.

Molimo Vas da nas obavijestite o svakom korisničkom sadržaju koji je u suprotnosti s aktualnom legislativom i/ili prihvaćenim moralnim standardima i/ili ovdje postavljenim načelima i/ili onime što narušava prava drugih na sljedeću adresu: info@vichy.hr

(iv) Blog

Na ovim stranicama možemo učiniti dostupnim prostor koji Vam omogućuje komunikaciju s drugima («blog»).

Uporabom bloga bezrezervno prihvaćate aktualnu legislativu, prihvaćene moralne standarde, ovdje postavljena načela i to sukladno s pravilima uporabe bloga, kao i s pravima drugih.

Molimo Vas da nas obavijestite o svakoj komunikaciji koja djeluje u suprotnosti s aktualnom legislativom i/ili prihvaćenim moralnim standardima i/ili ovdje postavljenim načelima, pravilima i/ili onime što narušava prava drugih na sljedeću adresu: info@vichy.hr

4. INFORMACIJE SADRŽANE NA STRANICAMA+

a. Opći uvjeti

Trudimo se ponuditi Vam točne i aktualne informacije. No, budući da prijenos podataka i informacija putem Interneta ne podliježe apsolutnoj tehničkoj pouzdanosti, ne možemo Vam zajamčiti točnost svih podataka sa stranica.

Nadalje, željeli bismo naglasiti da se  netočnost ili propusti vezani uz informacije mogu pojaviti na stranicama posebice uslijed uplitanja treće strane. Molimo Vas da nas obavijestite o svakoj greški ili propustu na sljedeću adresu: info@vichy.hr

b. Informacije o proizvodima i uslugama

Ukoliko nije drugačije određeno, proizvodi i usluge koji su Vam ponuđeni ne predstavljaju prodajnu ponudu, već općenitu prezentaciju proizvoda i usluga koje distribuiramo u zemlji u kojoj su stranice objavljene.

c. Savjeti i dijagnostička pomagala

Savjeti dostupni na ovim stranicama i/ili dijagnostička pomagala jednostavne su simulacije namijenjene dobivanju stručnog kozmetičkog savjeta. Te indikativne informacije nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu, klinički savjet niti medicinsko liječenje. Stoga ne možemo jamčiti sveukupno zadovoljstvo vezano uz savjet koji dobivate uporabom ovih pomagala niti preuzimamo ikakvu odgovornost glede toga.

Za svaku dodatnu informaciju ili u slučaju ikakve sumnje preporučujemo Vam da se savjetujete s Vašim liječnikom i/ili nam pišete na sljedeću adresu: info@vichy.hr

d. Hipertekst linkovi

Hipertekst linkovi implementirani na stranicama mogu Vas odvesti na stranice koje objavljuju treće strane s grupnim sadržajima ili e-trgovinom čije sadržaje nemamo pod nadzorom. Ni u kojem slučaju nismo odgovorni za sadržaj i vladanje na tim stranicama treće strane. Te stranice mogu obrađivati podatke drugačije od nas. Podsjećamo Vas da nemamo nikakav nadzor nad prikupljanjem i obradom podataka na tim stranicama i pozivamo vas da provjerite njihovu politiku zaštite osobnih podataka. Kao posljedica toga i pod uvjetom da su hipertekst linkovi uključeni u ove stranice isključivo kako bi Vam olakšali navigaciju Internetom, konzultacije s trećom stranom u potpunosti su Vaš odabir i isključivo Vaša obveza.

Nadalje, ako želite kreirati hipertekst linkove na ovim stranicama, potrebno nam je prethodno predati zahtjev za autorizacijom na sljedeću adresu: info@vichy.hr

e. Cookies (kolačići)

Cookies (kolačići) su mali dokumenti koji ostaju na Vašem računalu tijekom navigacije stranicama (kao npr. stranice koje ste gledali, datum i vrijeme pregledavanja itd.) i koji se mogu čitati tijekom Vašeg posjeta stranicama.

Kako bi se mogle koristiti sve funkcionalnosti stranica, bilo bi bolje postaviti pretraživač da prihvati cookiese. Željeli bismo naglasiti da nam cookies ne omogućuju identifikaciju Vas i vremena čuvanja informacija koje su cookies snimili na Vaš kompjuter tijekom 6 mjeseci.

U skladu s preporukama Francuske agencije za zaštitu podataka željeli bismo Vas obavijestiti da možete spriječiti postavljanje cookiesa ako tako konfigurirate Vaš pretraživač (informacije dostupne na ://www.cnil.fr, rubrika "napomene cookies" ili "cookies").

5. OSOBNI PODACI+

L’Oreal Adria d.o.o, Zavrtnica 17, 10000 Zagreb, Hrvatska, MBS: 080429417, OIB: 3029771160, i to robna znamenka Vichy, možda će sakupljati određene Vaše osobne podatke, prije svega kada (i) se prijavite na stranice, (ii) preuzmete prenosive sadržaje, (iii) pri uporabi stranice i/ili neke rubrike i/ili dijagnostičkog pomagala; (iv) pri registraciji za igru/natječaj; (v) nam pošaljete elektroničku obavijest, (v) ispunite anketu ili ispitivanje ili (vi) kada komunicirate sa stranicama preko interaktivnih sadržaja i/ili internet stranica trećih osoba ili neposredno na takvim stranicama.

Preduzimanjem bilo koje od naprijed navedenih aktivnosti dajete Vašu izričitu suglasnost za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka koje ste nam učinili dostupnim, a koji mogu uključivati: ime i prezime, e-mail adresu i broj telefona. Kada posjetite stranice, možda ćemo koristiti kolačiće i/ili drugu tehnologiju da bismo automatski prikupili sljedeće informacije:

- Tehničke informacije, uključujući i IP adresu, informacije u prijavljivanju, tip i verziju pregledača koji koristite, uređaj koji koristite, lokaciju i podješavanja vremena, dodatke pregledaču, operativni sustav i platformu.
- Informacije o Vašoj posjeti, uključujući stranice koje posjetite prije i poslije naših stranica i proizvode koje koje ste pregledali ili tražili,
- Dužinu posjete određenoj stranici, interakciju s njom i način odlaska sa stranice.

Također ćemo koristiti podatke o Vama dobijene korišćenjem kolačića, kako bismo razumijeli kakvu interakciju imate s našim oglasnim sadržajima, kako bismo bili sigurni isporučujemo li ih na najrelevantniji način. Za više informacija pogledajte našu Politiku korištenja kolačića . Osobne podatke koje naše stranice prikupe tretirat ćemo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Prikupljanje i obrada osobnih podataka vršit će se isključivo za potrebe naših stranica i to isključivo za sljedeće svrhe:

 • Statistička istraživanja: Vaše podatke i aktivnosti sakupit ćemo i proučiti (prije svega stranice koje posjećujete i oglase na koje ste kliknuli) tako da bismo odredili Vaš profil i naše usluge bolje prilagodili Vašim očekivanjima. Naša statistička istraživanja su strogo povjerljiva;
 • Praćenje odnosa s korisnikom: ako nam pošaljete obavijest, Vaši podaci se čuvaju i koriste za odgovor na Vaše pitanje i za praćenje odnosa;
 • Ponudu usluga: slanje biltena, pristup određenim stranicama sa savjetima, itd.;
 • Prilagođavanje internet stranice Vašim potrebama.
 •  

Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni u okviru L’Oreal Grupe to jest, našoj matičnoj kompaniji i/ili njenim kćerima kompanijama. Molimo Vas posjetite www.loreal.com za više detalja o L’Oreal Grupi.

Vaši podaci mogu biti proslijeđeni i trećim osobama od povjerenja, kojima smo povjerili da u naše ime obavljaju određene poslove. Vaši podaci će takvim trećim osobama biti proslijeđeni samo u mjeri koja je neophodna da bi oni mogli obavljati ove poslove, a od njih zahtjevamo da podatke ne koriste u bilo koju drugu svrhu. Uvijek ćemo se starati da sve i bilo koje treće osobe sa kojima surađujemo maksimalno osiguraju Vaše osobne podatke. Pored toga, Vaše osobne podatke ćemo proslijediti trećim osobama samo ukoliko imamo zakonsku obavezu da to učinimo.

U skladu sa važećim zakonom o zaštiti osobnih podataka imate pravo u svakom trenutku pristupiti svojim osobnim podacima, uskratiti saglasnost za njihovu daljnju obradu, zahtjevati kopiju, njihovu izmjenu ili dopunu i te njihovo brisanje. Bilo koje od ovih prava možete ostvariti bilo kada nakon što nam pošaljete elektroničku poruku s ovakvim zahtjevom na adresu: info@vichy.hr. Ovlašteni ste se u svakom  trenutku usprotiviti korištenju Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe Ostvarivanje prava na brisanje Vaših osobnih podataka, te povlačenje dane suglasnosti bi se u određenim slučajevima moglo smatrati Vašim odustankom od sudjelovanja u određenim  programima i promotivnim aktivnostima. Na istu adresu nam se možete obratiti ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa Vašim ličnim podacima.

Upozoravamo Vas da na internet stranicama trećih lica može da vlada drugačija praksa prikupljanja i obrade ličnih podataka nego na Portalu. Upozoravamo Vas da nemamo nikakvu kontrolu nad sakupljanjem i obradom podataka na stranicama trećih lica i zato Vam predlažemo da pogledate njihovu politiku zaštite ličnih podataka. Uzmite u obzir da su internet linkovi na stranici objavljeni samo zato da bismo Vam olakšali navigaciju po internetu. Posećivanje internet stranica trećih lica zavisi samo od Vašeg izbora i takvu aktivnost preuzimate na Vašu odgovornost.

6. PROMJENA STRANICA I UVJETA KORIŠTENJA+

Možda ćemo mijenjati sadržaj i informacije na ovim stranicama, kao i dodati ove Uvjete korištenja, naročito u svrhu slijeđenja nove primjenjive legislative i/ili pravila i/ili kako bi se poboljšale same stranice. Svaka promjena bit će uvrštena u ove Uvjete korištenja.

7. ADMINISTRATOR I HOSTING+

Administrator web-stranice je L'Oréal Adria, Zavrtnica 17, 10000 Zagreb. Stranice iznajmljuje društvo Microsoft France corporation s temeljnim kapitalom od 4.240.000,00 eura i registriranim uredom na adresi 39 QUAI DU PRESIDENT ROOSEVELT, 92130 ISSY LES MOULINEAUX, Francuska, registrirano u Sudskom registru u Nanterre pod brojem 327 733 184.