NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obvezuje poštivati povjerljivost osobnih podataka dobivenih putem ovog obrasca. Osobni podaci prikupljeni pomoću ovog obrasca bit će korišteni isključivo od strane tvrtke Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na Vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sljedeću adresu: info@vichy.hr info@vichy.hr

Imate pravo u svakom trenutku saznati sve o  Politici zaštite osobnih podataka kao i sve o našim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 primjera najboljeg supervoća za lijepu kožu

Kad govorimo o njezi Vaše kože, važno je ono što je unutra. Pročitajte pravu istinu o 5 primjera supervoća koje biste trebali uvrstiti u prehranu za zdravi sjaj kože.

Naranče

Zahvaljujući zavidnoj razini beta-karotena - pigmenta odgovornog za njihovu svijetlu boju - naranče (LINK: Food Tube članak - naranče) vrijede zlata kad je riječ o anti-age djelovanju. Naranče su bogate provitaminom A koji može pomoći u borbi protiv oštećenja uzrokovanih suncem poput smanjenja osjetljivosti kože na UV zrake, a sadrže i značajne količine vitamina C što potiče punoću i mladolikost kože uslijed povećane tvorbe kolagena u koži. [1]

[1]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18505499

Borovnice

Pripadaju među najučinkovitiju prirodnu  superhranu, a boju duguju pigmentu zvanom antocijanin (oblik antioksidansa). Kao i ostale crvene ili ljubičaste bobice (brusnice i goji bobice su odličan primjer), i borovnice sa svojim anti-age djelovanjem ublažavaju znakove starenja smanjujući oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima uslijed vanjskih štetnih utjecaja poznatih kao ekspozom.

Acai bobice

Acai bobice su bogate vitaminom E (odgovornim za zdravlje kože, kose i noktiju) i poznate po svojim protuupalnim svojstvima. Ako imate problema s aknama, nanošenje potpuno prirodne maske s acai bobicama ili acai uljem može pomoći oko crvenila jer  visoki udjel antioksidansa u njima pomaže pri cirkulaciji.[2]  Drugim riječima, imamo već gotov piling iz prirode!

https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-acai-berries.html

Avokado

Nastavlja se rasprava je li avokado voće ili povrće, no jedna je stvar sigurna - dobrobiti koje on ima za kožu. Obiluje masnim kiselinama koje su iznimno učinkovite u hidrataciji, a pomaže i donjim slojevima kože zahvaljujući visokim razinama vitamina A koji potiče staničnu obnovu - odlične vijesti za umornu kožu pod utjecajem stresa i s oštećenjima uzrokovanim suncem ili zagađenjem. [3] Tko je rekao da je sve masno loše?

[3]http://www.natureword.com/tag/avocado-vitamins/

Brusnice

Bogate su flavonoidima, skupinom polifenola (LINK: članak o polifenolima) poznatim po dojmljivom djelovanju protiv oksidacijskog stresa. Konzumacija brusnica u obliku soka ili bobica kožu čini jasnijom i blistavijom. [4] Usto, kiseli kemijski sastav brusnica pomaže kod prekomjerno masne ili sjajne kože te smirivanja crvenila.[5]

[4]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12058989
[5]https://books.google.co.in/books?id=4ldF2pZC4q8C&printsec=frontcover&dq=Return+to+Beautiful+Skin:+Your+Guide+to+Truly+Effective,+Non+Toxic+Skin+Care+By+Myra+Michelle+Eby&hl=en&sa=X&ei=pLHUVLejKMOyuATc8oL4Dw&ved=0CCUQ6AEwAA#v=onepage&q=Return%20to%20Beautiful%20Skin%3A%20Your%20Guide%20to%20Truly%20Effective%2C%20Non%20Toxic%20Skin%20Care%20By%20Myra%20Michelle%20Eby&f=false

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Stil

Fermentirana hrana: vjerujte nam, Vaša će Vam koža biti zahvalna

Naravno, ime možda ne zvuči posebno primamljivo, ali vjerujte nam kad Vam kažemo da biste trebali svakako obratiti pažnju na fermentiranu hranu ako želite poboljšati sveukupno zdravlje. Objasnit ćemo  čemu ta buka o zdravoj hrani u posljednje vrijeme te Vam reći koja je najbolja fermentirana hrana koju trebate uvrstiti u prehranu.

Pročitaj članak

go to top