NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obvezuje poštivati povjerljivost osobnih podataka dobivenih putem ovog obrasca. Osobni podaci prikupljeni pomoću ovog obrasca bit će korišteni isključivo od strane tvrtke Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na Vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sljedeću adresu: info@vichy.hr info@vichy.hr

Imate pravo u svakom trenutku saznati sve o  Politici zaštite osobnih podataka kao i sve o našim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 savjeta kako se boriti protiv ispadanja kose

Više vlasi na četki no obično? Nema mjesta panici! Pročitajte naše savjete kako se boriti protiv ispadanja kose.

Suzbijte problem u korijenu

Na ispadanje kose može utjecati mnoštvo različitih čimbenika, no sama se pojava relativno lako može objasniti. Kosa postaje sklona ispadanju jer su vlasi slabo pričvršćene za vlasište:  drugim riječima, ono je posljedica oslabljenog folikula kose u nezdravom okružju vlasišta.

To znači da je pri odabiru proizvoda koji usporavaju ili zaustavljaju ispadanje kose najbolje birati proizvode koji ciljano djeluju na problem vlasišta jačajući bulbu vlasi i djelujući na  okolinu vlasišta za poticanje rasta jače kose na zdravom vlasištu!

Odaberite pravi šampon

Uz višenamjenske trertmane protiv ispadanja kose razmislite i o šamponu za kosu sklonu ispadanju, po mogućnosti onom bez sulfata kako bi se izbjeglo daljnje oštećivanje osjetljivog korijena. I na kraju, budite posebno pažljivi pri ispiranju: pripazite da je sva pjena dobro isprana kako se vlasište ne bi preopterećivalo ostacima proizvoda.

Budite nježni prema Vašoj kosi

Ako primijetite da gubite više kose no uobičajeno, potrebna je dodatna pažnja pri stiliziranju kose. Ne češljajte je pregrubo kako biste izbjegli potezanje kose i koristite regenerator za jačanje koji će raspetljati Vašu kosu i ojačati vlakno da ne puca. Pokušajte je ne vezati neko vrijeme, najbolje je da bude raspuštena. Naposljetku, izbjegavajte bojenje kose – boja često sadrži grube kemikalije koje mogu uzrokovati pojačano ispadanje kose. Upotrebu sušila ili pegli za kosu svedite na minimum.

Počastite svoju kosu masažom

Vršcima prstiju masirajte strane i vrh glave čvrstim kružnim pokretima za stimulaciju kose od korijena. To će poboljšati cirkulaciju vlasišta i dati folikulima mjesta da dišu te potaknuti rast zdrave kose.

Promijenite prehranu

Važno je da jedete dovoljno primjerene hrane ako želite njegovati kosu od korijena do vrhova.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

40 DERCOS_Aminexil Clinical 5

Njega Kose

Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

Živimo u stresnom vremenu pa osim genetike, na ispadanje kose utječu hormonalne promjene, umor, loša prehrana, pušenje, problemi vlasišta i pogrešni tretmani kose. Svi ovi faktori utječu ne samo na ispadanje kose, već i na njenu kvalitetu, mikrocirkulaciju vlasišta te otpornosti.

Pročitaj članak

Vichy expert

Njega Kose

NAJČEŠĆA PITANJA O ISPADANJU KOSE KOD ŽENA

Smatra se da je ispadanje kose problem koji najčešće zahvaća muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o ispadanju kose pričali smo s Anom Kovačević, stručnom suradnicom za edukaciju VICHY.

Pročitaj članak

go to top