NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • Moja koža

5 savjeta kako spriječiti nastanak bora

Bore nastaju kombinacijom raznih čimbenika. Kako bismo ih preduhitrili i spriječili, donosimo Vam 5 odličnih savjeta... Recite zbogom borama i prije nego se pojave.

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka ekstrinzičnog starenja su oštećenja uzrokovana sunčevim UV zrakama. Čak i za oblačnih dana moguća su ozbiljna oštećenja kože. Za sprječavanje dugoročnih oštećenja, uvijek na otvorenom nanosite odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca, sklonite se sa sunca kad je ono najjače, nosite šešir kad god je moguće i ne zaboravite naočale. One su neophodne za smanjenje opasnosti nastanka tankih linija oko očiju koje se pojavljuju ako neprestano žmirkate na suncu.

Dobro spavajte

San je neophodan za zdravu i gipku kožu. Dok spavamo, naša se koža obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža je  bez zdravoga sjaja, nedostaje joj elastičnosti i nastaju bore. Područja posebno sklona razvoju bora od umora su oči i usta.
Idealno bi bilo da spavamo 8 sati i to na leđima. Zašto? Ako ne pritišćemo lice o jastuk satima, moguće je spriječiti buđenje s "borama spavanja". Na mlađoj koži bore spavanja nestaju trenutno, no kako starimo, smanjena je količina kolagena i elastina u koži i ona se ne obnavlja toliko brzo.

Isušenost

Bez dovoljno vode i hidratacije stanice kože gube punoću, a koža postaje neujednačene površine i krhka. Za hidrataciju kože pijte više vode, ali i održavajte redovitu rutinu njege kože što podrazumijeva dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Zdrava koža potječe iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidacijskim svojstvma (oksidacija je glavni uzrok preranog starenja kože!), a potiče i tvorbu kolagena te pomaže u zaštiti od UV zraka.
No ne primjenjujte ga samo topički, pripremite si i zdravi obrok: vitamin C se nalazi u citrusima i povrću tamnog lišća, kao i u rajčicama, brokuli, bobičastom voću i grašku.

Nanošenje njege za kožu

Odlično što imate dnevnu rutinu njege kože, no jeste li znali da je i tehnika nanošenja njege važna? Umjesto brzog utrljavanja kreme i/ili seruma u kožu provedite jednostavnu masažnu tehniku ravnim dijelovima prstiju.
To omogućuje penetraciju proizvoda u kožu i potiče cirkulaciju.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Sastojci

Probiotički sastojak bifidus: čini kožu snažnijom

Probiotici su živi organizmi dugo proučavani zbog svojeg blagotvornog učinka na zdravlje, posebno na intestinalnu mikrofloru. Bifidus je probiotički sastojak dobiven fermentacijom bakterija Bifidobacterium Longum. Vichy je predstavio inovaciju stavljajući ovaj neživi probiotički sastojak blagotvoran prema koži u svoju novu njegu.

Pročitaj članak

go to top