NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • Moja koža

5 stvari koje možemo naučiti o sporijem starenju od tradicionalne medicine

Kombiniranje ključnih elemenata tradicionalne medicine i zapadnjačkg pristupa djelovanju protiv starenja moglo bi donijeti iznimno uspješne rezultate.

Tradicionalna medicina nas može puno naučiti o dostojanstvenom starenju. Kad se koriste kao dio sveobuhvatnog pristupa starenju, kineska, ajurvedska i srednjoamerička medicina nude dodatni, komplementarni pogled na zapadnjačke anti-age tretmane. Starenje je prirodni dio života, no postoji 5 savjeta tradicionalne etnomedicine koji pomažu u očuvanju unutarnjeg i vanjskog zdravlja. Naposljetku, kad se osjećate dobro, i izgledate dobro!

Ako ostanete zdravi iznutra, bit ćete lijepi i izvana

Održavanje zdravog probavnog i imunološkog sustava postaje posebno važno kad starimo. Srednjoamerička medicina cijeni biljku papaje zbog njene sposobnosti da pomaže pri probavi, a na Karibima se simptomi gripe liječe čajem mangovog lišća.

Odgovor je možda u kuhinjskom ormariću

Ponekad su najednostavniji pripravci najučinkovitiji. U Južnoj Americi se mljevene bobice pimenta, ugrijane i pomiješane s uljem, mogu koristiti kao topli oblog za liječenje bolnih zglobova i mišića, a u Kini su iscjeljujuća svojstva juha poznata tisućljećima.

Temeljno je ostati aktivan


Uz tjelesnu aktivnost koja je nužna, smatra se da kineska tradicija tai chija smiruje duh, djeluje na mentalnu bistrinu i potiče fleksibilnost zglobova. Joga, kao ključni dio ajurvedske medicine i oblik vježbe, ima sličan pristup: prevencija je bolja od liječenja.

Minimizirati stres za očuvanje zdravlja

Meditacija je još uvijek središnji dio istočnjačkih pristupa za sprječavanje i liječenje bolesti. U kineskoj tradiciji meditacija čuva "qi", odnosno unutarnju životnu snagu svih živih bića.

Sagledajte širu sliku

Kineski koncept "quija" temelj je ne samo medicine, već i meditacije i borilačkih vještina i podsjeća da bi ta tri čimbenika - fizičko zdravlje, duhovnost i vježba - trebala biti razmatrana zajedno kao dio šireg pristupa starenju.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Stil

Fermentirana hrana: vjerujte nam, Vaša će Vam koža biti zahvalna

Naravno, ime možda ne zvuči posebno primamljivo, ali vjerujte nam kad Vam kažemo da biste trebali svakako obratiti pažnju na fermentiranu hranu ako želite poboljšati sveukupno zdravlje. Objasnit ćemo  čemu ta buka o zdravoj hrani u posljednje vrijeme te Vam reći koja je najbolja fermentirana hrana koju trebate uvrstiti u prehranu.

Pročitaj članak

go to top