NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obvezuje poštivati povjerljivost osobnih podataka dobivenih putem ovog obrasca. Osobni podaci prikupljeni pomoću ovog obrasca bit će korišteni isključivo od strane tvrtke Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na Vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sljedeću adresu: info@vichy.hr info@vichy.hr

Imate pravo u svakom trenutku saznati sve o  Politici zaštite osobnih podataka kao i sve o našim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Analiza neprijatelja Vaše kože: različiti tipovi bora

Vaša koža s vremenom gubi elastičnost što dovodi do tvorbe tankih linija i bora: noćna mora za ljepotu.

Odakle dolaze? Donosimo Vam analizu tipova bora i gdje ih nalazimo kako biste ih mogli ukloniti upotrebom tajnog oružja!

Linije isušenosti

Naša su tijela sačinjena od 50-75% vode što omogućuje našem sustavu da ispravno funkcionira, uključujući i dermis. Bez dovoljno vode koža se ne može obnoviti niti učinkovito tvoriti nove stanice što dovodi do nastanka bora pošto je čvrstoća kože narušena. Smanjenje razine hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi unutar slojeva kože može dodatno pogoršati nedostatak zadržane vlage u koži.  

Gdje nastaju linije isušenosti? Bore uzrokovane isušivanjem često se javljaju na čelu: podignite obrve i gledajte kako nastaju linije te opustite mišiće. Ako linije ostanu vidljive, vjerojatno je riječ o borama isušenosti - koža se ne vraća u prvobitno stanje.

Izražajne bore

Ponavljajuće radnje ili pomicanje mišića lica prilikom smijanja, žmirkanja ili mrštenja može dovesti do nastanka bora na mjestima gdje se koža nabire, posebice kako starimo pošto koža gubi mladenačku elastičnost.

Gdje nastaju izražajne bore? Najuobičajenije mjesto za nastanak tankih linija i bora jest područje oko usana (linije smijeha), očiju (bore smijalice oko očiju) i između obrva (linije mrštenja).

Bore starenja

S godinama koža gubi čvrstoću, smanjuje se tvorba kolagena i elastina i koža postaje ovješena: epidermis se ne vraća u početni položaj kako je to slučaj kod mlađe kože i u kožu se urezuju tanke linije. 

Gdje nastaju bore starenja? Obično se nalaze oko očiju, usana i na čelu i manje su vidljive od ostalih bora, no svejedno nisu dobrodošle!

Bore spavanja

Ne trpi samo lice od nastanka bora, već i naše tijelo. 

Gdje nastaju bore spavanja? Na dekolteu se tvore tanke linije između i iznad obline grudi što je posebno vidljivo nakon spavanja na jednoj strani. Slična se bora može pojaviti i na obrazima ukoliko ste spavali na jednoj strani pritiščući lice o jastuk. Najbolji položaj za san bez bora je onaj na leđima.

Kako spriječiti i smanjiti bore

Redovita rutina njege kože je način odgađanja razvoja bora i ublažavanja postojećih. Istraživanje je pokazalo da se debljina i zdravlje dermisa smanjuju od jutra do večeri što uzrokuje nastanak bora. Liftactiv Supreme njega ciljano djeluje protiv razvoja bora poznatih kao "dnevno starenje kože".

Nanesite kremu na lice i vrat dvaput dnevno. Već nakon 7 dana upotrebe bore su vidljivo ublažene, a ten je mladolikiji.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Sastojci

Probiotički sastojak bifidus: čini kožu snažnijom

Probiotici su živi organizmi dugo proučavani zbog svojeg blagotvornog učinka na zdravlje, posebno na intestinalnu mikrofloru. Bifidus je probiotički sastojak dobiven fermentacijom bakterija Bifidobacterium Longum. Vichy je predstavio inovaciju stavljajući ovaj neživi probiotički sastojak blagotvoran prema koži u svoju novu njegu.

Pročitaj članak

go to top