NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obvezuje poštivati povjerljivost osobnih podataka dobivenih putem ovog obrasca. Osobni podaci prikupljeni pomoću ovog obrasca bit će korišteni isključivo od strane tvrtke Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na Vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sljedeću adresu: info@vichy.hr info@vichy.hr

Imate pravo u svakom trenutku saznati sve o  Politici zaštite osobnih podataka kao i sve o našim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

BIFIDUS

Niste još upoznati s bifidusom? E pa Vaš probavni sustav sigurno jest. Bifidus je "prijateljska" flora koja sprječava rast štetnih bakterija i centar je iznenađujućeg bestselera Giulie Enders "Ljupka crijeva" (eng. Charming Bowels).

Što je točno bifidus?

Bifidus je probiotički sastojak, mikroorganizam koji je u stvari kvasac i koji se prirodno nalazi u fermentiranim mliječnim proizvodima, a poželjan je sastojak i  svih hranjivih jogurta. Bifidus u dostatnim količinama odlično djeluje na cjelokupno zdravlje. Klinička ispitivanja su pokazala njegovu sposobnost liječenja ekcema u djece, unutarnjih infekcija pa čak i smanjenja karcinoma mjehura. Dodaci prehrani s bifidusom preporučuju se nakon antibiotskog liječenja, a povezivali su ga i s dugovječnošću. Može se koristiti i formulama njega za kožu. Učinkovit je u liječenju upala, a prema najnovijim istraživanjima jača i mehanizam obrane kože od štetnih utjecaja iz okoline te smanjuje osjetljivost ili suhoću kože.

Dokazane dobrobiti bifidusa u njezi kože

Nakon obećavajućih rezultata mnogobrojnih laboratorijskih ispitivanja, žene s osjetljivom kožom su nanosile formule za njegu kože s bifidusom tijekom 2-mjesečnog ispitivanja. Rezultati: 

Djelovanje na barijeru kože: kod žena koje su testirale formulu s bifidusom vanjski sloj epidermisa je bio bolje strukturiran i ujednačeniji. Hidrolipidni film je učinkovitije podnosio agresije, a proteini povezani sa starenjem su bili promijenjeni. 

Djelovanje na kožu: upala kože je značajno smanjena. Nakon 57 dana koža testiranih žena bila je gotovo 60% manje sklona nadraženosti no ranije. 

Djelovanje na suhoću: nakon 29 dana dermatolog koji vrši ispitivanje otkrio je kod žena koje su koristile bifidus značajno smanjenje suhoće kože u usporedbi s placebo grupom. To je pokazalo da bifidus pomaže u suzbijanju negativnih učinaka hladnog vremena i suhog zraka, kao i odgađanje pojave znakova starenja.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Sastojci

Vitamin C - tajna blistave kože?

Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

Pročitaj članak

Sastojci

Probiotički sastojak bifidus: čini kožu snažnijom

Probiotici su živi organizmi dugo proučavani zbog svojeg blagotvornog učinka na zdravlje, posebno na intestinalnu mikrofloru. Bifidus je probiotički sastojak dobiven fermentacijom bakterija Bifidobacterium Longum. Vichy je predstavio inovaciju stavljajući ovaj neživi probiotički sastojak blagotvoran prema koži u svoju novu njegu.

Pročitaj članak

Sastojci

Antioksdacijsko djelovanje "zlatnog korijenja"

Bajkalska je kapica biljka iz kineske pokrajine Shaanxi koja je jako izložena hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju te je u toj gruboj okolini morala postati otpornom kako bi preživjela. Tako su i njeni korijeni postali nevjerojatno snažni i nazvani "zlatnim korijenjem"

Pročitaj članak

go to top