NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obvezuje poštivati povjerljivost osobnih podataka dobivenih putem ovog obrasca. Osobni podaci prikupljeni pomoću ovog obrasca bit će korišteni isključivo od strane tvrtke Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na Vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sljedeću adresu: info@vichy.hr info@vichy.hr

Imate pravo u svakom trenutku saznati sve o  Politici zaštite osobnih podataka kao i sve o našim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Slow Âge ispitan u stvarnim životnim uvjetima

Pričali smo sa Sabine Laquieze, dermatologinjom koja vodi nezavisni centar za biomedicinska istraživanja odgovornom za kozmetička ispitivanja Vichyjevog proizvoda Slow Âge.

P: Slow Âge je prošao brojna ispitivanja. Možete li nam reći nešto više o tome?


O: Po prvi je puta Vichy usporedio učinkovitost svog proizvoda Slow Âge s grupom žena koje su koristile njihov uobičajen proizvod.

P: Koja je bila ideja iza kliničkog ispitivanje i kako se razvila?


O: Ideja je bila prikazati učinkovitost proizvoda kroz vrijeme i stvarne životne uvjete sa stvarnim ženama, a ne samo kroz laboratorijske testove.

P: Koja je bila svrha tog oblika ispitivanja?


O: Cilj je bio imati 2 klinički iste grupe pod utjecajem 9 čimbenika ekspozoma (vanjskih varijabli poput UV zraka, zagađenosti, duhana ili klime i unutarnjih varijabli poput umora, stresa, emocija, prehrambenih navika i spavanja), a te su dvije grupe primale jednaku količinu UVA zračenja. Kako su bile u potpunosti iste, tako su i usporedbe bile valjane.

P: Koliko je žena sudjelovalo u tim ispitivanjma i pod kojim uvjetima?


O: Sudjelovalo je 120 žena podijeljenih u 2 grupe. Jedna je grupa koristila Slow Âge, a ostale su nastavile s upotrebom svoje uobičajene njege. Razgovarala sam sa ženama tijekom faze regrutiranja kako bih provjerila kriterije kliničke primjerenosti putem upitnika o stilu života i okolišnim i emotivnim čimbenicima. Odabranim je ženama dodijeljena UV narukvica sa senzorom i vraćale su se svakih 15 dana na mjerenja UVA zraka. Ispitivanje je trajalo 2 mjeseca i kliničke su procjene napravljene kad je ispitivanje počelo i na kraju svakog mjeseca.

P: Zašto je bilo tako važno mjeriti utjecaj UV zraka?


O: Svi dokazi pokazuju da UV zrake imaju velik utjecaj na starenje kože pošto su u 80% slučajeva odgovorne za taj proces. Isti glavni čimbenik koji utječe na kožu bio je osnovni koji se uspoređivao u obje grupe. To se obično radi u kontroliranom laboratoriju te je narukvica s nadzorom UV zraka bila jedini način da ispitivanje bude strogo kontrolirano i u stvarnom životu.

P: Možete li otkriti neke od rezultata ispitivanja?


O: Otkrili smo da je grupa sa Slow  Cge proizvodom u usporedbi s grupom koja je koristila uobičajenu njegu uočila jače smanjenje pojave tamnih mrlja, bora na obrazima, gubitak punoće i vidljivost pora. Velika većina iz grupe koja je koristila Slow Âge prijavila je da im je koža umirenija (97%), glađa (92%) i blistavija (81%) neposredno nakon promjene njege, a nakon 8 tjedana 89% je primijetilo da im je koža mekša, 87% kaže da im je koža zdravija, a 71% da je postala snažnija.

Naši kultni proizvodi

go to top