NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

OK

OKCancel

Thank you

Close

Utjecaj zagađenosti na kožu

Da li vaša koža reagira na zagađenost i klimatske promjene i gubi svoju vitalnost? Otkrit ćemo vam kako čistiti i njegovati kožu pri svakodnevnoj borbi protiv zagađenja.

Sivi oblaci, prašina, bezbojni plinovi, ozonski omotač... Atmosfersko zagađenje pojavljuje se u različitim oblicima. Međutim, što znamo o tome kako sve te pojave utječu na našu kožu? Vichy vam objašnjava uzroke i posljedice onečišćenja i otkriva 3 načina njege u borbi protiv utjecaja zagađenja.

Što je zagađenje?

Saznajte više o zagađenju i razumjet ćete bolje kako ono utječe na vašu kožu. Kad je riječ o atmosferskom zagađenju, razlikujemo tri velike skupine:

- Primarni zagađivači, koji potječu izravno iz "nepokretnih" izvora (industrija, grijanje) i "pokretnih" izvora (automobili, zrakoplovi). 

- Sekundarni zagađivači, kao što je ozon, nastali promjenom primarnih zagađivača pod utjecajem sunčevih zraka i topline.

Osim toga, zagađenje ovisi o doba dana (zagađenje je veće danju, nego noću), godišnjeg doba (u Francuskoj, zagađenje ozonom veće je ljeti), čak i zemljopisnog položaja... Rezultat: zagađenje nije svuda isto!

Posljedice zagađenja na vašoj koži 

Studija, realizirana u Meksiku na dvije skupine stanovništva, jednoj koja živi na zagađenijem i drugoj, koja živi na manje zagađenom području, jasno je pokazala kako zagađivači utječu na našu kožu.

Izravne posljedice onečišćenja na kožu jesu: 
- površinska oksidacija zbog slobodnih radikala, 
- lagana dehidracija,  
- suhoća i perutanje kože,
- bezbojan ten.

Ali, ne paničarite, sve se može popraviti... Pod uvjetom da se dobro zaštitite.

Naši kultni proizvodi

  • 14737Svježi gel za čišćenje osjetljive kože lica51PURETE THERMALEFACE CAREČišćenje licaNjega za čišćenje kože lica
    Svježi gel za čišćenje osjetljive kože lica
  • 147363u 1: integralno sredstvo za uklanjanje šminke s osjetljive kože i očiju4.52PURETE THERMALEFACE CARESkidanje šminkeNjega za čišćenje kože lica
    3u 1: integralno sredstvo za uklanjanje šminke s osjetljive kože   i očiju
  • Najčitanije

    go to top