NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obvezuje poštivati povjerljivost osobnih podataka dobivenih putem ovog obrasca. Osobni podaci prikupljeni pomoću ovog obrasca bit će korišteni isključivo od strane tvrtke Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na Vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sljedeću adresu: info@vichy.hr info@vichy.hr

Imate pravo u svakom trenutku saznati sve o  Politici zaštite osobnih podataka kao i sve o našim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Utjecaj zagađenosti na kožu

Da li vaša koža reagira na zagađenost i klimatske promjene i gubi svoju vitalnost? Otkrit ćemo vam kako čistiti i njegovati kožu pri svakodnevnoj borbi protiv zagađenja.

Sivi oblaci, prašina, bezbojni plinovi, ozonski omotač... Atmosfersko zagađenje pojavljuje se u različitim oblicima. Međutim, što znamo o tome kako sve te pojave utječu na našu kožu? Vichy vam objašnjava uzroke i posljedice onečišćenja i otkriva 3 načina njege u borbi protiv utjecaja zagađenja.

Što je zagađenje?

Saznajte više o zagađenju i razumjet ćete bolje kako ono utječe na vašu kožu. Kad je riječ o atmosferskom zagađenju, razlikujemo tri velike skupine:

- Primarni zagađivači, koji potječu izravno iz "nepokretnih" izvora (industrija, grijanje) i "pokretnih" izvora (automobili, zrakoplovi). 

- Sekundarni zagađivači, kao što je ozon, nastali promjenom primarnih zagađivača pod utjecajem sunčevih zraka i topline.

Osim toga, zagađenje ovisi o doba dana (zagađenje je veće danju, nego noću), godišnjeg doba (u Francuskoj, zagađenje ozonom veće je ljeti), čak i zemljopisnog položaja... Rezultat: zagađenje nije svuda isto!

Posljedice zagađenja na vašoj koži 

Studija, realizirana u Meksiku na dvije skupine stanovništva, jednoj koja živi na zagađenijem i drugoj, koja živi na manje zagađenom području, jasno je pokazala kako zagađivači utječu na našu kožu.

Izravne posljedice onečišćenja na kožu jesu: 
- površinska oksidacija zbog slobodnih radikala, 
- lagana dehidracija,  
- suhoća i perutanje kože,
- bezbojan ten.

Ali, ne paničarite, sve se može popraviti... Pod uvjetom da se dobro zaštitite.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

go to top