NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obvezuje poštivati povjerljivost osobnih podataka dobivenih putem ovog obrasca. Osobni podaci prikupljeni pomoću ovog obrasca bit će korišteni isključivo od strane tvrtke Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na Vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sljedeću adresu: info@vichy.hr info@vichy.hr

Imate pravo u svakom trenutku saznati sve o  Politici zaštite osobnih podataka kao i sve o našim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Krema za područje oko očiju: zašto Vaša uobičajena hidratatna njega neće biti dovoljna

Slow Age Eye care 3

Naravno, svi to radimo kad imamo tek nekoliko sekundi na raspolaganju – no kad je riječ o njezi područja oko očiju, brzinsko nanošenje uobičajene hidratantne njege neće biti dostatno.

Pročitajte zašto je toliko važno odabrati proizvod posebno formuliran za ovo osjetljivo područje.

Zašto je području oko očiju potrebna posebna krema?

Možda nije veliko, ali područje oko očiju je zapravo jedno od najmarljivijih područja na licu. Jeste li znali da naše područje oko očiju napravi oko 10.000 treptaja dnevno? Uz ovaj svakodnevni napor nježna koža područja oko očiju posebno je osjetljiva na sunčevu svjetlost i oštećenja uzrokovana UV zrakama jer je toliko tanka. To ga čini jednim od prvih područja na kojima se javljaju znakovi starenja.

Usto što je 3 do 5 puta tanja od kože na ostatku lica, koža područja oko očiju nema masnih stanica općenito odgovornih za punoću i mladolikost. Za razliku od ostatka tijela hipodermis (najdublji sloj kože gdje se skladišti masnoća koja čini punijim ostatak našeg lica i tijela) nema zapravo nijednu vlastitu masnu stanicu što znači da brže gubi volumen od ostalih dijelova lica.

Ukratko, koža područja oko očiju osjetljivija je, krhkija i podložnija oštećenjima uzrokovanim vanjskim čimbenicima – sklonija je ovješenosti i upalosti ako je se ne njeguje kako treba. Pošto područje oko očiju ima drugačije potrebe od ostatka lica, Vaša uobičajena hidratantna njega neće zadovoljiti sve potrebe kad je riječ o zaštiti ovog osjetljivog područja.

Zašto je krema za područje oko očiju nesumnjivo važnija od hidratantne njege?

Zašto je, dakle, krema za područje oko očiju toliko važna? Pogledajmo najprije što ne smijemo činiti pri uvođenju njege područja oko očiju u režim njege kože.

Slow Age eye care VM CRO
Slow Age eye care VM CRO

Dok većina odabire proizvode za njegu kože lica primjerenu posebnoj problematici, bit ćete iznenađeni koliko nas misli da je naša uobičajena dnevna ili noćna krema dorasla njezi područja oko očiju. Kako ne biste oprali lice gelom za tuširanje (nadamo se), tako i nanošenje uobičajene dnevne kreme na područje ispod očiju neće biti učinkovito kao ciljana krema za to područje. Proizvodi za njegu kože koji potiču zadržavanje vlage u koži idealni su za kožu sklonu ljuskanju tijekom zime, no kod onih kojima su oči nadute izjutra ove će formule zadržavati vodu u koži.

Kako onda izbjeći opasnost od previše, odnosno nedovoljno hidratacije? Kad tražimo kremu za područje oko očiju koja ciljano djeluje na neke od najčešćih problema ovog područja poput vrećica ispod očiju, podočnjaka ili tankih linija, važno je pametno odabrati sastojke – posebno pošto su ti problemi jedinstveni za ovo područje. Birajte rjeđe teksture gela ili kreme koje klize po koži i ne nanosite ih preobilno, već pomalo i često. I na kraju, kombinacija učinkovite kreme oko očiju – idealno one obogaćene aktivnim sastojcima – i redovite masaže lica odličan je način kako spriječiti nastanak tankih linija i bora, kao i kako tretirati povremenu nadutost i/ili oticanje.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Sastojci

Probiotički sastojak bifidus: čini kožu snažnijom

Probiotici su živi organizmi dugo proučavani zbog svojeg blagotvornog učinka na zdravlje, posebno na intestinalnu mikrofloru. Bifidus je probiotički sastojak dobiven fermentacijom bakterija Bifidobacterium Longum. Vichy je predstavio inovaciju stavljajući ovaj neživi probiotički sastojak blagotvoran prema koži u svoju novu njegu.

Pročitaj članak

go to top