OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Previous

PROMJENOM ŽIVOTNOG STILA DO ZDRAVOG VLASIŠTA

Stres, nedostatak sna, zagađenje i promjene temperature mogu utjecati na pojavu prhuti. U ovom dijelu priručnika pronaći ćete stručne savjete za prilagodbu životnog stila prhuti.

SAVJET N°1

ŽIVOTNI STIL I PRHUT
Zdrav i uravnotežen životni stil ključan je za liječenje prhuti. Redovito bavljenje sportom ili tjelesnom aktivnošću na otvorenom, opuštanje, uravnotežena prehrana, kvalitetan san i izbjegavanje stresa te konzumacije cigareta i alkohola svakodnevne su aktivnosti koje mogu imati pozitivan utjecaj na ovo stanje.

SAVJET N°2

STRES KAO UZROK PRHUTI
Stres je jedan od najčešćih uzroka prhuti. Prema Američkoj akademiji za dermatologiju, negativan psihološki stav može pogoršati bolesti kože, uključujući bolesti vlasišta. Za očuvanje duševnog mira potrebno je baviti se tjelesnom aktivnošću, koja je dokazano djelotvorna u borbi protiv stresa. Imat će ogroman učinak na vaše raspoloženje koje će zatim utjecati na prhut i seboroični dermatitis.

SAVJET N°3

TRUDITE SE KOSU ŠTO MANJE IZLAGATI PREVELIKIM PROMJENAMA TEMPERATURE
Nemojte izlaziti s mokrom kosom ili je izlagati ekstremnim temperaturama. Promjene temperature utječu na zdravlje vlasišta. Stoga je potrebno izbjegavati bilo kakve velike promjene temperature.
Nakon tuša kosu nježno posušite ručnikom, a zatim pričekajte da se prirodno posuši prije nego što je počešljate.

SAVJET N°4

NOSITE SVIJETLU ODJEĆU
Kako biste izbjegli vidljive tragove prhuti na odjeći, a posebno na ramenima, izbjegavajte tamnu odjeću. Umjesto toga, nosite svijetlu odjeću.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_24_LIFESTYLE_ADVICE_peigne_vue_dessus.jpg
HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_24_LIFESTYLE_ADVICE.jpg