OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Previous

SAVJETI ZA NJEGU KOSE I VLASIŠTA

Čak i ako je prhut uobičajena pojava, njega vlasišta ključna je za sprječavanje povratka prhuti ili nastanak seboroičnog dermatitisa vlasišta.

SAVJET N°1

REDOVITO PERITE KOSU NJEŽNIM PROIZVODIMA
Nemojte upotrebljavati jake šampone koji će izmijeniti zaštitnu barijeru vlasišta. Upotrebljavajte nježne i umjereno jake šampone prilagođene vašem suhom ili masnom vlasištu. Šampon se treba nanijeti i umasirati u vlasište i folikule dlaka.

SAVJET N°2

NEMOJTE ČEŠATI VLASIŠTE
Kada vas muči svrbež, izbjegavajte češanje vlasišta. Upotrijebite neki umirujući šampon protiv prhuti i nježno ga umasirajte u vlasište da biste ublažili svrbež. Češanje može uzrokovati infekciju vlasišta, nadraženost i povećanu razinu prhutii. U slučaju svrbeža, posavjetujte se sa svojim dermatologom.

SAVJET N°3

UPOTREBLJAVAJTE MLAKU VODU
Prilikom pranja kose temeljito je isperite mlakom ili svježom vodom da biste ublažili i umirili svrbež i nadraženost vlasišta.

SAVJET N°4

MASIRAJTE VLASIŠTE
Masaža vlasišta jednako je dobra kao i masaža tijela. Ako imate prhut, vašem vlasištu može pomoći masaža.
Upotrijebite prirodna ulja kao što su kokosovo, bademovo ili ulje jojobe s pomoću kapaljke ili aplikatora za boju za kosu te ih nanesite izravno na vlasište i lagano umasirajte. Primjena tih ulja pomoći će u razbijanju ljuskica i smirivanju vlasišta. Nemojte se češati ili pregrubo utrljavati ulje.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE_Model-Blond.jpg

SAVJET N°5

OBRIJTE BRADU
Muškarci koji imaju prhut u bradi i brkovima trebali bi se svakodnevno brijati kako bi izbjegli širenje prhuti te hidratizirati kožu lica.

SAVJET N°6

REDOVITO ČEŠLJAJTE KOSU, ALI NE PREVIŠE
Redovito češljajte kosu jer tako pomažete u prirodnom uklanjanju ljuskica kože vlasišta i smanjujete rizik od pojave prhuti.

SAVJET N°7

KOSU SUŠITE NA UMJERENO TOPLOM ZRAKU
Upotrebljavajte sušilo za kosu na srednjoj, a ne najvišoj postavki topline.

SAVJET N°8

IZBJEGAVAJTE ŠTETNE VANJSKE MEHANIČKE UTJECAJE
Izbjegavajte agresivne metode njege kose, kao što su često sušenje sušilom za kosu i intenzivno češljanje ili ravnanje kose.

SAVJET N°9

OGRANIČITE UPOTREBU PROIZVODA ZA OBLIKOVANJE
Izbjegavajte pretjeranu primjenu proizvoda za oblikovanje na vlasištu. Takva primjena može dovesti do poremećaja u ravnoteži vlasišta koji se povezuje s pojavom prhuti.

SAVJET N°10

NE STAVLJAJTE NA GLAVU NIKAKVE MODNE DODATKE
Kape, trake za kosu, marame – sve to grije vlasište, zbog čega se ono znoji, a stimuliraju se i žlijezde lojnice koje stvaraju sebum, što dovodi do pojave prhuti.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE_Model-HighlitedDarkBlond.jpg
HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE.jpg