OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

10 odličnih načina kako usporiti i odvojiti vrijeme za sebe

Život je užurban i vrlo je važno usporiti ponekad i dati prednost blagostanju. Predah smanjuje fizičke i emotivne učinke stresa. Osjećat ćete se zdravije i u konačnici učinkovitije.

10 odličnih načina kako usporiti i odvojiti vrijeme za sebe

Usporavanje je vrednovanje sebe, ponovno otkrivanje onoga što volite u životu.

Evo 10 načina kako pronaći mir u sadašnjosti i poboljšati budućnost:


Meditirajte: čak i 20 minuta ujutro može poboljšati moć koncentracije. Što više meditirate, to manje tjeskobe osjećate. Provjerite besplatnu online aplikaciju za početnike Meditation Timer Pro.

Prošećite: u zelenilu punom kisika osjetite travu pod golim stopalima! Pokušajte vani provesti svaki vikend. Osim što je dobra za kardiovaskularni sustav, šetnja osnažuje i popravlja raspoloženje, ravnotežu i koordinaciju. 

Kuhajte polako: birajte recepte sa svježom, hranjivom ribom i povrćem. Izbjegavajte visoke temperature kuhanja da zadržite optimalnu kvalitetu namirnica. U obrok uvrstite artičoke ili tamne bobice zbog odličnih antioksidacijskih svojstava i završite sa zelenim čajem. 

Rezervirajte termin za masažu: za uklanjanje stresa i duboku relaksaciju kineska Tui Na tehnika potiče akupresurne točke što je odlična vijest za muskularno-skeletna stanja, posebice ako provodite puno vremena sjedeći za stolom.

Vježbe disanja: samo 5 minuta kontroliranog disanja dnevno i nema stresa. Započnite dan Pranayama metodom (kontrola disanja) poput jogija:
Saagara ili Baba Ramdev nude besplatne aplikacije, a besplatne su i klinički razvijene aplikacije s tehnikama na Breathing Zone koje možete koristiti bilo kad, bilo gdje.

Uzmite slobodni dan na poslu: napravite što ste odavno trebali. Uzmite si vremena za opuštanje, za prijatelje i obitelj.

Maska za uljepšavanje lica: sadrži antioksidanse i minerale, osjećaj je kao da ste dugo ležali u kadi. Mirisne svijeće i smirujuća glazba dodatno Vas opuštaju i povećavaju dobrobiti njege za kožu.

Isključite: mobitel i laptop. Društvene su mreže odlična stvar, ali ne vladaju Vašim životom. Zašto ne biste u potpunosti isključili telefon nakon 9 sati navečer i odvojili vremena za sebe i svoje voljene.

Vodite dnevnik: prikaz dana za uravnoteženost perspektive, promišljeno rješavanje problema i poštivanje dobrih trenutaka. Zašto ne učiniti što spisateljicaPerla Servan-Schreiber čini: zapišite Vaše 3 dnevne radosti. 

Postanite vješti: šivanje, pečenje, izrada nakita, slikanje. Kreativno izražavanje utječe na pozitivne misli. Napravite što i poznati Youtuber Casey Nesitat kad je u kreativnoj blokadi: izađite van i fotografirajte.

VAŠA RUTINA

 • slow-age-fluid-dnevna-njega; vichy-za-lice; svi-tipovi-koze; usporava-starenje; usporava-znakove-starenja; prve-bore; pigmentacijske-mrlje; bore-na-celu; vidljivost-pora; gubitak-punoce
 • Najčitanije

  10 najboljih prirodnih energetskih dodataka prehrani

  Stil

  10 najboljih prirodnih energetskih dodataka prehrani

  Dobro bi nam došlo malo više energije s vremena na vrijeme - no koliko nas poseže za nečim slatkim kad nas obuzme popodnevni umor? Nastavite čitati o našim saznanjima o 10 najboljih prirodnih dodataka za održivo podizanje energije koje neće dugoročno štetiti Vašem zdravlju.

  Pročitaj članak

  go to top