OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

3 pametna savjeta za njegu i usporavanje starenja kože

Razmislite o smirenim, pametnim radnjama koje potiču prirodnu obranu kože od ovih višestrukih čimbenika koji utječu na kožu.

3 pametna savjeta za njegu i usporavanje starenja kože

Starenje je, naravno, neizbježno i moramo se pomiriti sa stvarnošću. UV zrake, nedostatak sna, duhanski dim, zagađenost itd. dio su "ekspozoma" i veliki su krivac u lišavanju kože njene dragocjene otpornosti: UV zrake su 80% odgovorne za starenje kože. Ispitivanja Agencije za zaštitu okoliša pokazala su da razine zagađivača u zatvorenom, poput onih u klimatiziranim prostorima i avionskim kabinama pod tlakom, mogu biti 2 do 5 puta više od onih izvana.

Starite dostojanstveno pomoću pametne hidratacije


Zašto je hidratacija ključna za strategiju sporijeg starenja?
Primjerena hidratacija održava zdravi sjaj, elastičnost i glatkoću kože, a važna je i kod sprječavanja pojave tankih linija i bora. Zapamtite: mislite na funkciju barijere Vaše kože koja je ključni čimbenik u sprječavanju prvih nevidljivih znakova starenja. 

Kako otići korak dalje od hidratacije?
Vaša rutina čišćenja je ključna za održavanje pravilne razine hidratacije. Tijekom dana dnevna će njega obogaćena antioksidansima ojačati kožu iznutra, a noću će krema bogata vitaminima pojačati prirodni proces obnove Vaše kože dok spavate.

Pametna zaštita kože


Zašto je zaštita toliko važna za strategiju sporog starenja?
Obranite kožu uz pomoć antioksidansa, aktivnih sastojaka koji pomažu graditi budućnost Vaše kože jačajući je i pomažući joj da se bori protiv vanjskih utjecaja. Antioksidansi poput bajkalske kapice Vaši su glavni saveznici u borbi protiv učinaka slobodnih radikala na starenje kože koje uzrokuje zagađenost i UV zrake. 

Koji je najpametniji i najspokojniji način zaštite?
Birajte dnevne i noćne kreme s antioksidacijskim djelovanjem za održavanje obrambene funcije kože ili njenog integriteta. Kad ste na otvorenom, nanosite proizvod za zaštitu od sunca.
Uzimajte hranu bogatu antioksidansima poput borovnica, kelja, oraha i zelenog čaja: uz antioksidanse sadrže i mnoštvo hranjivih tvari.

Umirujuće strategije suočavanja sa stresom


Kako stres može utjecati na Vašu strategiju sporog starenja?
Stres može promijeniti funkcije barijere kože. Ostanite pozitivni uz holistički pristup: dovoljno sna, vježbe i usmjerene strategije smirivanja. 

Koji je najpametniji način za ostati u zenu?
Isprobajte besplatnu online aplikaciju poput Breathing Zone koju su razvili klinički sručnjaci za upravljanje stresom. Sa smirenim pogledom na život Vaša će koža izgledati opuštenije.

go to top