NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

OK

OKCancel

Thank you

Close

3 savjeta kako živjeti sporije i ispuniti dan energijom

Čuli ste za izreku "žuri polako", ali jeste li ikada pomislili kako se odražava na Vaš život? Neprestana žurba pogoršava razinu kortizola u našem krvotoku, a on je glavni čimbenik koji doprinosi bolestima povezanim sa stresom. Stres sprječava i tvorbu dopamina, kemikalije u mozgu koja utječe na dobro raspoloženje. Što više žurimo, to smo nesretniji i manje usredotočeni.

Naše društvo ne zna živjeti drugačije nego brzo. Nova knjiga psihologa prof. Wisemana "Quirkology" otkriva rezultate istraživanja koji pokazuju da hodamo 10% brže od normalne brzine prije 20 godina. Jednako tako spavamo manje, konzumiramo više prerađene hrane, razdražljiviji smo i imamo puno više automobilskih nesreća. No, moramo li se  zaista iscrpljivati na taj način?
Mnoga klinička ispitivanja potvrđuju da ako žurimo manje, smanjujemo opasnost od visokog krvnog tlaka i pretilosti, imamo bolje odnose i živimo duže*.

Jutro

Istraživanje Tajlandskog medicinskog udruženja otkrilo je da je promišljena meditacija učinkovita u smanjenju kortizola dok istovremeno potiče pozitivne hormone poput serotonina. Uzmite si pauzu prije odlaska na posao, sjednite, zatvorite oči i koncentrirajte se samo na Vaše prirodno disanje 10 minuta. Pustite misli da lete: pratite ih, ali se ne zamarajte njima. Ne požurujte Vaš režim njege kože, pazite da je koža u potpunosti očišćena, hidratizirana i zaštićena za dan koji je pred nama.

Sredina dana

Pojedite vani, po mogućnosti u parku. Uživajte u okusima i teksturi hrane za bolju probavu i izbjegavajte prejedanje. Živite u trenutku i ne dozvoljavajte beznačajnim ljutnjama da Vas preuzmu - usporite, kontrolirajte udisanje i sjetite se koliko ste bili smireni kad ste jutros meditirali.

Večer

Sat vremena prije spavanja isključite mobitel, TV, kompjuter itd.  Uživajte u uspavljujućem biljnom čaju, smirite se uz najmilije. Napunite um i tijelo za sljedeći dan: rano lijeganje uz dobru knjigu, dobra noćna hidratantna njega nakon čišćenja i kapljica lavandinog ulja koje uklanja stres na Vašem jastuku.
* Sjevernoameričko udruženje za ispitivanje pretilosti i Carl Honoré: "Pohvala sporosti".

Naši kultni proizvodi

 • 20898Dnevna njega koja djeluje na znakove starenja
  u nastajanju
  4.6342NewSLOW ÂGENjega protiv znakova starenja kože

  Novo

  Dnevna  njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju
 • Najčitanije

  Stil

  Fermentirana hrana: vjerujte nam, Vaša će Vam koža biti zahvalna

  Naravno, ime možda ne zvuči posebno primamljivo, ali vjerujte nam kad Vam kažemo da biste trebali svakako obratiti pažnju na fermentiranu hranu ako želite poboljšati sveukupno zdravlje. Objasnit ćemo  čemu ta buka o zdravoj hrani u posljednje vrijeme te Vam reći koja je najbolja fermentirana hrana koju trebate uvrstiti u prehranu.

  Pročitaj članak

  go to top