OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

3 SOS postupka za rješavanje prhuti

Kako se učinkovito boriti protiv prhuti? Nema panike. Uz ove trikove riješit ćete ovaj vrlo neugodan problem.

1 – Oksigenirajuće šamponiranje na način Delphine Courteille

Delphine Courteille, stilistica za kosu navikla na brojna snimanja, odaje Vam tajne nježnog šamponiranja koje pomažu u borbi protiv prhuti.

Kad se šampon (protiv prhuti, naravno) dobro zapjeni, nježno četkajte korijen bez trljanja kako ne biste agresivno djelovali na vlasište.

Što se time postiže?

Šampon se lako nanosi po cijeloj kosi što je praktično za dugu kosu, a korijen i vlasište su u potpunosti očišćeni. Vlasište očišćeno od viška sebuma i gljivica neće više biti osjetljivo i manje će se ljuštiti.

Jednostavan postupak i krasno obećanje - nakon nekoliko tjedana prirodno manje prhuti te zdravije i čišće vlasište.

2 – Koristite niže temperature

Prilikom pranja kose neka temperatura  vode bude gotovo hladna kako bi smirujuće djelovala na osjećaj upale. Isti postupak primijenite i pri sušenju kose: namjestite sušilo na nižu temperaturu. Zapamtite: toplina potiče rad lojnih žlijezda!

3 – Recite zbogom modnim dodacima

Marame, šeširi, vrpce…
Ovi modni dodaci zagrijavaju vlasište i prejako nadražuju lojne žlijezde zbog čega se koža dodatno znoji. Izbjegavajte dirati kosu, upotrebljavajte šampone protiv prhuti bez sulfata i ne pretjerujte pri korištenju proizvoda za kosu.

VAŠA RUTINA

 • Dercos promo sticker
  dercos-sampon-protiv-prhuti-za-osjetljivo-vlasiste; bez-sulfata; vichy-dercos; masna-kosa; masno-tjeme; perut; bijele-ljuskice; seboreja; seboreicni-dermatitis; na-tjemenu
 • Dercos promo sticker
  dercos-anti-dandruff-dry-vichy-dercos; za-suhu-kosu; suha-kosa; ljuskice-na-tjemenu; suho-tjeme; seboreja; seboreicni-dermatitis; energetski-sampon; protiv-ispadanja-kose; ispadanje-kose; pojacano-ispadanje; rijetka-kosa; tanka-kosa; njega-za-kosu; kosa-bez-volumena
 • Dercos promo sticker
  dercos-anti-dandruff-oily-vichy-dercos; normalna-kosa; masna-kosa; za-perut; ljuskice; seboreja; seboreicni-dermatitis; rjesenje-za-perut; njega
 • Najčitanije

  Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

  Njega Kose

  Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

  Živimo u stresnom vremenu pa osim genetike, na ispadanje kose utječu hormonalne promjene, umor, loša prehrana, pušenje, problemi vlasišta i pogrešni tretmani kose. Svi ovi faktori utječu ne samo na ispadanje kose, već i na njenu kvalitetu, mikrocirkulaciju vlasišta te otpornosti.

  Pročitaj članak

  NAJČEŠĆA PITANJA O ISPADANJU KOSE KOD ŽENA

  Njega Kose

  NAJČEŠĆA PITANJA O ISPADANJU KOSE KOD ŽENA

  Smatra se da je ispadanje kose problem koji najčešće zahvaća muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o ispadanju kose pričali smo s Anom Kovačević, stručnom suradnicom za edukaciju VICHY.

  Pročitaj članak

  Što je masa kose?

  Njega Kose

  Što je masa kose?

  Primjećujete da Vam je u posljednje vrijeme tanji rep? Kao dio naše serije publikacija o ispadanju i stanjivanju kose Vichy objašnjava sve o masi kose te o načinu na koji Dercos Densi Solutions djeluje na njeno jačanje.

  Pročitaj članak

  go to top