OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

3 zdrava savjeta za kožu pod utjecajem stresa

Živite ubrzano i to se vidi na Vama? Imamo rješenje za Vas.

3 zdrava savjeta za kožu pod utjecajem stresa

Ako ćete danas napraviti tek 3 stvari, neka to budu ovi praktični trikovi koji Vas lišavaju stresa - nije potrebno dodatno vrijeme niti novac, tek malo truda. Vjerujte nam, rezultati neće izostati.

Ne zaboravite brinuti o sebi


Nemate ni minutu vremena? Razumijemo. No brz život ne mora nužno biti loš život.  Skinuti šminku nakon dugog dana u uredu, opustiti se pod toplim tušem ili u pjenušavoj kupki i natopiti kožu hidratantnom njegom jednako je važno kao i paziti na prehranu i redovito vježbati. Naposlijetku, Vi i Vaša koža to zaslužujete.

Živite brzo? Stanite na loptu


Ako se uhvatite da živite 100 kilometara na sat, 5 dana u tjednu, vrijeme je da stanete na loptu - i to ne samo vikendom. Barem jednu večer na tjedan pokušajte isplanirati neku aktivnost kojoj ćete se veseliti (da ne spominjemo natjerat će Vas da na vrijeme izađete iz ureda). Umjetnička galerija, druženje s prijateljima, večernji izlazak u kino sam/a ili s društvom: bez obzira jeste li raspoloženi za druženje ili ne, zapamtite da Vam vrijeme provedeno vani dugoročno gledano može samo koristiti. Živjeti za vikende često nas gura u još veći stres kad dođe nedjelja navečer i krenu brige, stoga je neophodno odvojiti vremena za sebe tijekom radnog tjedna kako bismo očuvali zdravu ravnotežu između posla i života.

Pripazite na "tech neck"

Uhvatite li se kako zurite u mobitel suviše često? Nedavne studije koje proučavaju upotrebu pametnih telefona dokazale su šokantnu činjenicu da mladi provjeravaju svoje uređaje i do 85 puta na dan - gotovo 5 puta na sat. Rezultati studije su pokazali i da provodimo gotovo dvostruko više vremena na telefonima no što mislimo - zabrinjavajuća činjenica. Svi smo mi upadali u spiralu društvenih medija s vremena na vrijeme, no prekomjerna upotreba pametnih telefona može poremetiti i naše navike spavanja što kožu čini iscrpljenom i umornom. Štoviše, bore na našem vratu se pogoršavaju od neprestanog gledanja prema dolje što dovodi do strašne pojave zvane "tech neck". Povrh toga, prekomjerna upotreba mobitela može nas umoriti više od svega - posebno one koji su već proveli cijeli dan ispred računala u uredu. Ako Vam ovo zvuči poznato, razmislite o ograničavanju vremena provedenog online: apstinencija od društvenih medija može biti savjestan korak u ublažavanju stresa. 
[1] Andrews S, Ellis DA, Shaw H, Piwek L (2015.) S druge strane samoprocjene: pomagala za usporedbu procijenjenog i stvarnog vremena provedenog uz pametni telefon. PLoS ONE 10(10): e0139004. doi:10.1371/journal.pone.0139004

Objavljeno

go to top