NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

3 zdrava savjeta za kožu pod utjecajem stresa

Živite ubrzano i to se vidi na Vama? Imamo rješenje za Vas.

Ako ćete danas napraviti tek 3 stvari, neka to budu ovi praktični trikovi koji Vas lišavaju stresa - nije potrebno dodatno vrijeme niti novac, tek malo truda. Vjerujte nam, rezultati neće izostati.

Ne zaboravite brinuti o sebi


Nemate ni minutu vremena? Razumijemo. No brz život ne mora nužno biti loš život.  Skinuti šminku nakon dugog dana u uredu, opustiti se pod toplim tušem ili u pjenušavoj kupki i natopiti kožu hidratantnom njegom jednako je važno kao i paziti na prehranu i redovito vježbati. Naposlijetku, Vi i Vaša koža to zaslužujete.

Živite brzo? Stanite na loptu


Ako se uhvatite da živite 100 kilometara na sat, 5 dana u tjednu, vrijeme je da stanete na loptu - i to ne samo vikendom. Barem jednu večer na tjedan pokušajte isplanirati neku aktivnost kojoj ćete se veseliti (da ne spominjemo natjerat će Vas da na vrijeme izađete iz ureda). Umjetnička galerija, druženje s prijateljima, večernji izlazak u kino sam/a ili s društvom: bez obzira jeste li raspoloženi za druženje ili ne, zapamtite da Vam vrijeme provedeno vani dugoročno gledano može samo koristiti. Živjeti za vikende često nas gura u još veći stres kad dođe nedjelja navečer i krenu brige, stoga je neophodno odvojiti vremena za sebe tijekom radnog tjedna kako bismo očuvali zdravu ravnotežu između posla i života.

Pripazite na "tech neck"

Uhvatite li se kako zurite u mobitel suviše često? Nedavne studije koje proučavaju upotrebu pametnih telefona dokazale su šokantnu činjenicu da mladi provjeravaju svoje uređaje i do 85 puta na dan - gotovo 5 puta na sat. Rezultati studije su pokazali i da provodimo gotovo dvostruko više vremena na telefonima no što mislimo - zabrinjavajuća činjenica. Svi smo mi upadali u spiralu društvenih medija s vremena na vrijeme, no prekomjerna upotreba pametnih telefona može poremetiti i naše navike spavanja što kožu čini iscrpljenom i umornom. Štoviše, bore na našem vratu se pogoršavaju od neprestanog gledanja prema dolje što dovodi do strašne pojave zvane "tech neck". Povrh toga, prekomjerna upotreba mobitela može nas umoriti više od svega - posebno one koji su već proveli cijeli dan ispred računala u uredu. Ako Vam ovo zvuči poznato, razmislite o ograničavanju vremena provedenog online: apstinencija od društvenih medija može biti savjestan korak u ublažavanju stresa. 
[1] Andrews S, Ellis DA, Shaw H, Piwek L (2015.) S druge strane samoprocjene: pomagala za usporedbu procijenjenog i stvarnog vremena provedenog uz pametni telefon. PLoS ONE 10(10): e0139004. doi:10.1371/journal.pone.0139004

Naši kultni proizvodi

 • 21294IDÉALIA PILING
  Noćna piling-njega koja pojačava blistavost kože
  4.85NewIDÉALIANjega protiv znakova starenja kože

  Novo

  IDÉALIA PILING Noćna piling-njega koja pojačava blistavost kože
 • Najčitanije

  Stil

  Fermentirana hrana: vjerujte nam, Vaša će Vam koža biti zahvalna

  Naravno, ime možda ne zvuči posebno primamljivo, ali vjerujte nam kad Vam kažemo da biste trebali svakako obratiti pažnju na fermentiranu hranu ako želite poboljšati sveukupno zdravlje. Objasnit ćemo  čemu ta buka o zdravoj hrani u posljednje vrijeme te Vam reći koja je najbolja fermentirana hrana koju trebate uvrstiti u prehranu.

  Pročitaj članak

  go to top