OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

4 sezone ispadanja kose: kako ga izbjeći cijele godine

Neka ispadanje kose postane nestresno uz ove sezonske savjete kako uvojke zadržati voluminoznima i zdravima.

4 sezone ispadanja kose: kako ga izbjeći cijele godine

Sezonsko ispadanje kose je uobičajen i privremen tip reverzibilnog ispadanja kose posebno vidljivog u jesen i proljeće. Kod normalnog ispadanja kose ispada 50-100 vlasi dnevno no tijekom nekih perioda u godini broj se može i višestruko povećati! Ne brinite: ove su promjene prirodan i prilagodljiv proces i obično traju 4-6 tjedana.

Jesen: opremite se za hladnije vrijeme

Švedsko istraživanje objavljeno u časopisu Dermatologija otkrilo je da je jesensko ispadanje kose uzrokovano pojačanim rastom kose u srpnju zbog zaštite od UV zraka. Listopad i studeni su mjeseci u kojima ispadanje kose doseže vrhunac.
Ako primijetite da krajem ljeta kosa počinje polako ispadati, možda je vrijeme da pojačate njegu kose tretmanom potiv ispadanja. Što ranije počnete, prije ćete i primijetiti razliku.

Zima: poboljšajte zdravlje vlasišta

Zimi opada razina vlage u atmosferi što dovodi do suhog vlasišta kod većine muškaraca i žena. Kovrčava kosa će stradati najviše jer ovaj tip kose drastično reagira na različite klimatske uvjete. Ako ste ujesen započeli s tretmanom protiv ispadanja kose, nastavite s njime. Aminexil je pokazao rezultate kod poboljšanja stanja vlasišta i pričvršćivanja svake vlasi za njen korijen.

Proljeće: drugo doba po jačini ispadanja kose

Vašoj je kosi potrebna zaštita kako dani postaju duži- ispitivanja koja je proveo Medicinski centar Sveučilišta u Marylandu su pokazala da se na svjetlosti smanjuje proizvodnja melatonina, hormona koji igra ključnu ulogu u zdravom funkcioniranju folikula. Prilagođavanje tijela na novu klimu može utjecati na sveukupno zdravlje kose.

Mnogi u proljeće uzimaju dodatke za jačanje imunološkog sustava, stoga razmislite o dodatku pojačanom aminokiselinama, bazom proteina keratina koji tvori kosu. Istraživači Sveučilišta Harvard prepoznali su nedostatak proteina kao ključni čimbenik gubitka kose.


Ljeto: ostanite spokojni i uživajte u suncu

Neki kažu da nam kosa ljeti ispada kako bi nam se tijelo lakše hladilo. To je, međutim, teško dokazati jer kosi treba 100-tinjak dana da ispadne kad prestane rasti i kad uđe u fazu mirovanja.

Intenzivne sunčeve zrake oštećuju kožu, ali i nadražuju vlasište i isušuju deblo vlasi. Ne izlažite kosu prekomjerno suncu i sjetite se zaštititi je i nahraniti maskom. Provjerite što Dercos nudi.

Objavljeno

go to top