OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

5 činjenica koje pobliže objašnjavaju "starenje kože tijekom dana"

Istraživači u Vichyju posvećeni su razumijevanju pojave "starenja tijekom dana" (eng. overday ageing). Donosimo Vam 5 načina kako ga bolje upoznati i spriječiti...

Što je "starenje kože tijekom dana"?

50% žena smatra da izgledaju starije navečer u odnosu na jutro, a postoji i klinički dokaz koji potkrepljuje ovu teoriju.  Aurelie Tripet, voditeljica znanstvene komunikacije u  L'Oréalu, objašnjava da "biološki mehanizmi kože djeluju u 24-satnim ritmovima", odnosno cirkadijalnim ritmovima. Ispitivanja pokazuju da je starijoj koži potrebno 6 puta duže (30 sati) za obnovu od mlađe kože (6 sati). Ovi rezultati dokazuju da starija koža  nema vremena za obnovu u 24 sata koliko dan traje. Razlika u izgledu i kvaliteti kože od jutra do večeri zove se "starenje kože tijekom dana".

Kako se znanstveno mjeri starenje kože tijekom dana?

U svrhu mjerenja starenja kože tijekom dana, Vichy je uzeo u obzir 3 čimbenika: samopercepciju , eksternu percepciju i kliničke dokaze.  Ispitanici su riješili kviz o znakovima starenja, a Vichyjevi znanstvenici su potom proveli istraživanje o biološkoj degradaciji kvalitete kože tijekom dana. Rezultati su potvrdili ovu hipotezu: koža razvija znakove starenja tijekom dana i to posebice kako postajemo stariji.

Koji su znakovi starenja kože tijekom dana?

Znakovi starenja kože tijekom dana razlikuju se od žene do žene, kao i u stupnjevima intenziteta. Vichyjevo istraživanje je otkrilo  da su najuobičajeniji znakovi:  crvenilo kože, ten bez sjaja i pojava bora kroz dan. Kod onih s osjetljivom kožom može se pojaviti i osjećaj zatezanja i isušenost, a i nepravilnosti mogu postati vidljivije.

Postoji li veza između starenja kože tijekom dana i dugoročnog starenja kože?

Postoji jasna veza između načina na koji se kvaliteta kože smanjuje tijekom dana i znakova dugoročnog starenja koji se javljaju na tenu. Dobra stvar starenja kože tijekom dana je ta da je svojevrsno upozorenjene na dugoročne znakove starenja. S tim saznanjem možete djelovati prije nego se znakovi trajno razviju.

Što poduzeti protiv starenja kože tijekom dana?

Linija Liftactiv Supreme posebno je razvijena da djeluje na znakove starenja tijekom dana i da ih tijekom dana neprestano korigira. Na primjer, novi Liftactiv serum 10 Supreme  s visokom koncentracijom snažnih aktivnih sastojaka protiv starenja pomaže da koža ostane glatka, blistava i zdravog izgleda  bez obzira koje doba dana bilo!

VAŠA RUTINA

Best-seller

liftactiv-supreme-dnevna-njega-normalna-mjesovita-koza; lagana-tekstura; protiv-bora-lice; duboke-bore; bore-smijalice; korekcija-bora; lifting-ucinak; zatezanje; borice; ramnoza; kofein; cvrsca-koza

SUPREME
Dnevna njega za korekciju bora i čvrstoću - Normalna do mješovita koža

( 3mišljenje )

liftactiv-supreme-night-nocna-njega-protiv-bora; krema-lice; ucinak-liftinga; duboke-bore; ucsvrscivanje-koze; ramnoza; korekcija-bora; zatezanje; obnova-koze; hranjiva-krema; koza-u-cetrdesetima; tekstura

SUPREME
Noćna njega protiv bora i za učvršćivanje kože

( 3mišljenje )

go to top