NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 činjenica koje pobliže objašnjavaju "starenje kože tijekom dana"

5 činjenica koje pobliže objašnjavaju "starenje kože tijekom dana"

Istraživači u Vichyju posvećeni su razumijevanju pojave "starenja tijekom dana" (eng. overday ageing). Donosimo Vam 5 načina kako ga bolje upoznati i spriječiti...

Što je "starenje kože tijekom dana"?

50% žena smatra da izgledaju starije navečer u odnosu na jutro, a postoji i klinički dokaz koji potkrepljuje ovu teoriju.  Aurelie Tripet, voditeljica znanstvene komunikacije u  L'Oréalu, objašnjava da "biološki mehanizmi kože djeluju u 24-satnim ritmovima", odnosno cirkadijalnim ritmovima. Ispitivanja pokazuju da je starijoj koži potrebno 6 puta duže (30 sati) za obnovu od mlađe kože (6 sati). Ovi rezultati dokazuju da starija koža  nema vremena za obnovu u 24 sata koliko dan traje. Razlika u izgledu i kvaliteti kože od jutra do večeri zove se "starenje kože tijekom dana".

Kako se znanstveno mjeri starenje kože tijekom dana?

U svrhu mjerenja starenja kože tijekom dana, Vichy je uzeo u obzir 3 čimbenika: samopercepciju , eksternu percepciju i kliničke dokaze.  Ispitanici su riješili kviz o znakovima starenja, a Vichyjevi znanstvenici su potom proveli istraživanje o biološkoj degradaciji kvalitete kože tijekom dana. Rezultati su potvrdili ovu hipotezu: koža razvija znakove starenja tijekom dana i to posebice kako postajemo stariji.

Koji su znakovi starenja kože tijekom dana?

Znakovi starenja kože tijekom dana razlikuju se od žene do žene, kao i u stupnjevima intenziteta. Vichyjevo istraživanje je otkrilo  da su najuobičajeniji znakovi:  crvenilo kože, ten bez sjaja i pojava bora kroz dan. Kod onih s osjetljivom kožom može se pojaviti i osjećaj zatezanja i isušenost, a i nepravilnosti mogu postati vidljivije.

Postoji li veza između starenja kože tijekom dana i dugoročnog starenja kože?

Postoji jasna veza između načina na koji se kvaliteta kože smanjuje tijekom dana i znakova dugoročnog starenja koji se javljaju na tenu. Dobra stvar starenja kože tijekom dana je ta da je svojevrsno upozorenjene na dugoročne znakove starenja. S tim saznanjem možete djelovati prije nego se znakovi trajno razviju.

Što poduzeti protiv starenja kože tijekom dana?

Linija Liftactiv Supreme posebno je razvijena da djeluje na znakove starenja tijekom dana i da ih tijekom dana neprestano korigira. Na primjer, novi Liftactiv serum 10 Supreme  s visokom koncentracijom snažnih aktivnih sastojaka protiv starenja pomaže da koža ostane glatka, blistava i zdravog izgleda  bez obzira koje doba dana bilo!

Naši kultni proizvodi

 • 13609SUPREME
  NORMALNA DO MJEŠOVITA KOŽA
  4.617LIFTACTIVFACE CAREDnevna njegaNjega protiv znakova starenja kože
  liftactiv-supreme
 • 18058SERUM 10 SUPREME4.915LIFTACTIVFACE CARESerum za liceNjega protiv znakova starenja kože
  SERUM 10 SUPREME
 • 2989NOĆNA NJEGA4.67LIFTACTIVFACE CARENoćna kremaNjega protiv znakova starenja kože
  NOĆNA NJEGA
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top