NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 savjeta kako spriječiti nastanak bora

5 savjeta kako spriječiti nastanak bora

Bore nastaju kombinacijom raznih čimbenika. Kako bismo ih preduhitrili i spriječili, donosimo Vam 5 odličnih savjeta... Recite zbogom borama i prije nego se pojave.

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka ekstrinzičnog starenja su oštećenja uzrokovana sunčevim UV zrakama. Čak i za oblačnih dana moguća su ozbiljna oštećenja kože. Za sprječavanje dugoročnih oštećenja, uvijek na otvorenom nanosite odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca, sklonite se sa sunca kad je ono najjače, nosite šešir kad god je moguće i ne zaboravite naočale. One su neophodne za smanjenje opasnosti nastanka tankih linija oko očiju koje se pojavljuju ako neprestano žmirkate na suncu.

Dobro spavajte

San je neophodan za zdravu i gipku kožu. Dok spavamo, naša se koža obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža je  bez zdravoga sjaja, nedostaje joj elastičnosti i nastaju bore. Područja posebno sklona razvoju bora od umora su oči i usta.
Idealno bi bilo da spavamo 8 sati i to na leđima. Zašto? Ako ne pritišćemo lice o jastuk satima, moguće je spriječiti buđenje s "borama spavanja". Na mlađoj koži bore spavanja nestaju trenutno, no kako starimo, smanjena je količina kolagena i elastina u koži i ona se ne obnavlja toliko brzo.

Isušenost

Bez dovoljno vode i hidratacije stanice kože gube punoću, a koža postaje neujednačene površine i krhka. Za hidrataciju kože pijte više vode, ali i održavajte redovitu rutinu njege kože što podrazumijeva dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Zdrava koža potječe iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidacijskim svojstvma (oksidacija je glavni uzrok preranog starenja kože!), a potiče i tvorbu kolagena te pomaže u zaštiti od UV zraka.
No ne primjenjujte ga samo topički, pripremite si i zdravi obrok: vitamin C se nalazi u citrusima i povrću tamnog lišća, kao i u rajčicama, brokuli, bobičastom voću i grašku.

Nanošenje njege za kožu

Odlično što imate dnevnu rutinu njege kože, no jeste li znali da je i tehnika nanošenja njege važna? Umjesto brzog utrljavanja kreme i/ili seruma u kožu provedite jednostavnu masažnu tehniku ravnim dijelovima prstiju.
To omogućuje penetraciju proizvoda u kožu i potiče cirkulaciju.

Naši kultni proizvodi

 • 13609SUPREME
  NORMALNA DO MJEŠOVITA KOŽA
  4.617LIFTACTIVFACE CAREDnevna njegaNjega protiv znakova starenja kože
  liftactiv-supreme
 • 2989NOĆNA NJEGA4.67LIFTACTIVFACE CARENoćna kremaNjega protiv znakova starenja kože
  NOĆNA NJEGA
 • 18058SERUM 10 SUPREME4.915LIFTACTIVFACE CARESerum za liceNjega protiv znakova starenja kože
  SERUM 10 SUPREME
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top