OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

5 savjeta kako spriječiti nastanak bora

Bore nastaju kombinacijom raznih čimbenika. Kako bismo ih preduhitrili i spriječili, donosimo Vam 5 odličnih savjeta... Recite zbogom borama i prije nego se pojave.

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka ekstrinzičnog starenja su oštećenja uzrokovana sunčevim UV zrakama. Čak i za oblačnih dana moguća su ozbiljna oštećenja kože. Za sprječavanje dugoročnih oštećenja, uvijek na otvorenom nanosite odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca, sklonite se sa sunca kad je ono najjače, nosite šešir kad god je moguće i ne zaboravite naočale. One su neophodne za smanjenje opasnosti nastanka tankih linija oko očiju koje se pojavljuju ako neprestano žmirkate na suncu.

Dobro spavajte

San je neophodan za zdravu i gipku kožu. Dok spavamo, naša se koža obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža je  bez zdravoga sjaja, nedostaje joj elastičnosti i nastaju bore. Područja posebno sklona razvoju bora od umora su oči i usta.
Idealno bi bilo da spavamo 8 sati i to na leđima. Zašto? Ako ne pritišćemo lice o jastuk satima, moguće je spriječiti buđenje s "borama spavanja". Na mlađoj koži bore spavanja nestaju trenutno, no kako starimo, smanjena je količina kolagena i elastina u koži i ona se ne obnavlja toliko brzo.

Isušenost

Bez dovoljno vode i hidratacije stanice kože gube punoću, a koža postaje neujednačene površine i krhka. Za hidrataciju kože pijte više vode, ali i održavajte redovitu rutinu njege kože što podrazumijeva dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Zdrava koža potječe iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidacijskim svojstvma (oksidacija je glavni uzrok preranog starenja kože!), a potiče i tvorbu kolagena te pomaže u zaštiti od UV zraka.
No ne primjenjujte ga samo topički, pripremite si i zdravi obrok: vitamin C se nalazi u citrusima i povrću tamnog lišća, kao i u rajčicama, brokuli, bobičastom voću i grašku.

Nanošenje njege za kožu

Odlično što imate dnevnu rutinu njege kože, no jeste li znali da je i tehnika nanošenja njege važna? Umjesto brzog utrljavanja kreme i/ili seruma u kožu provedite jednostavnu masažnu tehniku ravnim dijelovima prstiju.
To omogućuje penetraciju proizvoda u kožu i potiče cirkulaciju.

VAŠA RUTINA

 • liftactiv-supreme-dnevna-njega-normalna-mjesovita-koza; lagana-tekstura; protiv-bora-lice; duboke-bore; bore-smijalice; korekcija-bora; lifting-ucinak; zatezanje; borice; ramnoza; kofein; cvrsca-koza
 • liftactiv-supreme-night-nocna-njega-protiv-bora; krema-lice; ucinak-liftinga; duboke-bore; ucsvrscivanje-koze; ramnoza; korekcija-bora; zatezanje; obnova-koze; hranjiva-krema; koza-u-cetrdesetima; tekstura
 • liftactiv-serum-10-supreme-za-lice-vichy; prevencija; anti-age-njega; koza-lica; osjetljiva-koza; ramnoza; lifting-ucinak; obnova-koze; protiv-bora
 • Najčitanije

  Odabrati pravi puder? Ništa lakše uz male tajne Dajane Pajkić

  Njega Lica

  Odabrati pravi puder? Ništa lakše uz male tajne Dajane Pajkić

  Već je svima dobro poznato kako bilo koji make-up proizvod izgleda bolje na zdravoj i njegovanoj koži. Pri tome isključivo mislim na svakodnevnu higijenu uklanjanja šminke prije spavanja, temeljitog čišćenja koje uklanja sve nečistoće s lica i primjerenu njegu za Vaš tip kože. Isti postupak se ponavlja i ujutro kako bi se make-up nanosio na čistu kožu.

  Pročitaj članak

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top