NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

5 savjeta za sprečavanje pojave bora

04_5 tips to prevent the formation of wrinkles

Bore nastaju uslijed kombinacije više čimbenika. Kako bismo ih preduhitrili i izbjegli prije nego nastanu, donosimo Vam naših 5 najboljih savjeta. Recite zbogom borama i prije nego se pojave!

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka ekstrinzičnog starenja je oštećenje uzrokovano UV zrakama. Čak i za oblačnih dana mogu nastati oštećenja na koži. Za sprečavanje nastanka dugoročnih oštećenja na koži uvijek nanosite zaštitno sredstvo kad ste na otvorenom, čuvajte se sunca kad je ono najjače, nosite kapu kad je god moguće i ne zaboravite naočale. One su ključne za smanjenje nastanka tankih bora oko očiju koje nastaju ako neprestano škiljite na suncu.

Dovoljno spavajte

San je neophodan za zdravu kožu i njen čvrst i odmoran izgled. Dok spavamo, naša se koža obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža nema zdravi sjaj, a nedostaje joj i elastičnosti što uzrokuje pojavu tankih linija. Oči i usta su područja na kojima se najčešće pojavljuju tanke linije kao posljedica umora.

Idealno bi bilo spavati 8 sati i to na leđima. Zašto? Kad ne pritišćemo satima lice o jastuk, izbjegavamo buđenje s tzv. „borama spavalicama“. Na mlađoj koži one nestaju u trenu, no s godinama se uslijed smanjene količine kolagena i elastina koža ne obnavlja tako brzo. 

Dehidracija

Bez dovoljno vode i hidratacije stanice kože gube punoću i koža postaje neujednačena i krhka. Za hidrataciju kože važna je konzumacija više vode, ali održavanje redovite rutine njege kože, uključujući i dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Put do kože zdravog izgleda kreće iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidacijskim svojstvima (oksidacija je jedan od glavnih uzroka preranog strarenja kože!), a potiče i tvorb+u kolagena te pomaže zaštitnom sredstvu u zaštiti od UV zraka. No ovaj se sastojak ne nanosi samo topički, već se koristi i za pripremu zdravog obroka: može se pronaći  u citrusima te zelenom lisnatom povrću, kao i u rajčicama, brokuli, bobicama i grašku.

Nanošenje njege za kožu

Odlično što imate svakodnevnu rutinu njege kože, no jeste li znali da je tehnika nanošenja također važna? Umjesto brzinskog razmazivanja kreme i/ili seruma, donjom stranom prstiju izvodite jednostavne masažne tehnike. To jamči dobro upijanje proizvoda u kožu i potiče cirkulaciju.

Naši kultni proizvodi

 • 23226FRESH SHOT
  Antioksidacijski tretman protiv umornog izgleda kože
  54NewLIFTACTIVFACE CARESerum za liceNjega protiv znakova starenja kože

  Novo

  FRESH SHOT Antioksidacijski tretman protiv umornog izgleda kože

  LIFTACTIV

  FRESH SHOT Antioksidacijski tretman protiv umornog izgleda kože

  Serum za lice

  Antioksidacijska njega za kožu s vitaminom C koja djeluje protiv znakova starenja i umora u 10 dana.

 • 18058SERUM 10 SUPREME4.914LIFTACTIVFACE CARESerum za liceNjega protiv znakova starenja kože
  SERUM 10 SUPREME
 • 13609SUPREME
  NORMALNA DO MJEŠOVITA KOŽA
  4.616LIFTACTIVFACE CAREDnevna kremaNjega protiv znakova starenja kože
  liftactiv-supreme
 • 9984ADVANCED FILLER42LIFTACTIVNjega protiv znakova starenja kože
  ADVANCED FILLER
 • 13656SUPREME
  SUHA KOŽA
  4.88LIFTACTIVNjega protiv znakova starenja kože
  liftactiv-supreme
 • Najčitanije

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top