OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

5 savjeta za sprečavanje pojave bora

Bore nastaju uslijed kombinacije više čimbenika. Kako bismo ih preduhitrili i izbjegli prije nego nastanu, donosimo Vam naših 5 najboljih savjeta. Recite zbogom borama i prije nego se pojave!

Zaštita od sunca

Jedan od glavnih uzroka ekstrinzičnog starenja je oštećenje uzrokovano UV zrakama. Čak i za oblačnih dana mogu nastati oštećenja na koži. Za sprečavanje nastanka dugoročnih oštećenja na koži uvijek nanosite zaštitno sredstvo kad ste na otvorenom, čuvajte se sunca kad je ono najjače, nosite kapu kad je god moguće i ne zaboravite naočale. One su ključne za smanjenje nastanka tankih bora oko očiju koje nastaju ako neprestano škiljite na suncu.

Dovoljno spavajte

San je neophodan za zdravu kožu i njen čvrst i odmoran izgled. Dok spavamo, naša se koža obnavlja i zateže. Bez dovoljno sna koža nema zdravi sjaj, a nedostaje joj i elastičnosti što uzrokuje pojavu tankih linija. Oči i usta su područja na kojima se najčešće pojavljuju tanke linije kao posljedica umora.

Idealno bi bilo spavati 8 sati i to na leđima. Zašto? Kad ne pritišćemo satima lice o jastuk, izbjegavamo buđenje s tzv. „borama spavalicama“. Na mlađoj koži one nestaju u trenu, no s godinama se uslijed smanjene količine kolagena i elastina koža ne obnavlja tako brzo. 

Dehidracija

Bez dovoljno vode i hidratacije stanice kože gube punoću i koža postaje neujednačena i krhka. Za hidrataciju kože važna je konzumacija više vode, ali održavanje redovite rutine njege kože, uključujući i dnevnu i noćnu kremu.

Uzimajte vitamine

Put do kože zdravog izgleda kreće iznutra. Od vitamina i minerala najvažniji za našu kožu je vitamin C. Poznat je po svojim antioksidacijskim svojstvima (oksidacija je jedan od glavnih uzroka preranog strarenja kože!), a potiče i tvorb+u kolagena te pomaže zaštitnom sredstvu u zaštiti od UV zraka. No ovaj se sastojak ne nanosi samo topički, već se koristi i za pripremu zdravog obroka: može se pronaći  u citrusima te zelenom lisnatom povrću, kao i u rajčicama, brokuli, bobicama i grašku.

Nanošenje njege za kožu

Odlično što imate svakodnevnu rutinu njege kože, no jeste li znali da je tehnika nanošenja također važna? Umjesto brzinskog razmazivanja kreme i/ili seruma, donjom stranom prstiju izvodite jednostavne masažne tehnike. To jamči dobro upijanje proizvoda u kožu i potiče cirkulaciju.

VAŠA RUTINA

Best-seller

liftactiv-supreme-dnevna-njega-normalna-mjesovita-koza; lagana-tekstura; protiv-bora-lice; duboke-bore; bore-smijalice; korekcija-bora; lifting-ucinak; zatezanje; borice; ramnoza; kofein; cvrsca-koza

SUPREME
Dnevna njega za korekciju bora i čvrstoću - Normalna do mješovita koža

( 3mišljenje )

Best-seller

liftactiv-supreme-dnevna-njega-suha-koza-lice; lagana-tekstura; krema-protiv-bora; duboke-bore; bore-smijalice; vichy-korekcija-bora; lifting-ucinak; zatezanje; borice; ramnoza; kofein; cvrsca-koza

SUPREME
Dnevna njega za korekciju bora i čvrstoću - Suha koža

( 2mišljenje )

liftactiv-supreme-night-nocna-njega-protiv-bora; krema-lice; ucinak-liftinga; duboke-bore; ucsvrscivanje-koze; ramnoza; korekcija-bora; zatezanje; obnova-koze; hranjiva-krema; koza-u-cetrdesetima; tekstura

SUPREME
Noćna njega protiv bora i za učvršćivanje kože

( 3mišljenje )

go to top