OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

5 stvari koje možemo naučiti o sporijem starenju od tradicionalne medicine

  • favoris

Kombiniranje ključnih elemenata tradicionalne medicine i zapadnjačkg pristupa djelovanju protiv starenja moglo bi donijeti iznimno uspješne rezultate.

5 stvari koje možemo naučiti o sporijem starenju od tradicionalne medicine

Tradicionalna medicina nas može puno naučiti o dostojanstvenom starenju. Kad se koriste kao dio sveobuhvatnog pristupa starenju, kineska, ajurvedska i srednjoamerička medicina nude dodatni, komplementarni pogled na zapadnjačke anti-age tretmane. Starenje je prirodni dio života, no postoji 5 savjeta tradicionalne etnomedicine koji pomažu u očuvanju unutarnjeg i vanjskog zdravlja. Naposljetku, kad se osjećate dobro, i izgledate dobro!

Ako ostanete zdravi iznutra, bit ćete lijepi i izvana

Održavanje zdravog probavnog i imunološkog sustava postaje posebno važno kad starimo. Srednjoamerička medicina cijeni biljku papaje zbog njene sposobnosti da pomaže pri probavi, a na Karibima se simptomi gripe liječe čajem mangovog lišća.

Odgovor je možda u kuhinjskom ormariću

Ponekad su najednostavniji pripravci najučinkovitiji. U Južnoj Americi se mljevene bobice pimenta, ugrijane i pomiješane s uljem, mogu koristiti kao topli oblog za liječenje bolnih zglobova i mišića, a u Kini su iscjeljujuća svojstva juha poznata tisućljećima.

Temeljno je ostati aktivan


Uz tjelesnu aktivnost koja je nužna, smatra se da kineska tradicija tai chija smiruje duh, djeluje na mentalnu bistrinu i potiče fleksibilnost zglobova. Joga, kao ključni dio ajurvedske medicine i oblik vježbe, ima sličan pristup: prevencija je bolja od liječenja.

Minimizirati stres za očuvanje zdravlja

Meditacija je još uvijek središnji dio istočnjačkih pristupa za sprječavanje i liječenje bolesti. U kineskoj tradiciji meditacija čuva "qi", odnosno unutarnju životnu snagu svih živih bića.

Sagledajte širu sliku

Kineski koncept "quija" temelj je ne samo medicine, već i meditacije i borilačkih vještina i podsjeća da bi ta tri čimbenika - fizičko zdravlje, duhovnost i vježba - trebala biti razmatrana zajedno kao dio šireg pristupa starenju.

Naši kultni proizvodi

  • vichy-slow-age-dnevna-njega-fluid-za-lice-anti-age-starenje-hidratacija-protiv-bora-krema-za-lice-spf-25
  • Najčitanije

    go to top