OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

BIFIDUS

Niste još upoznati s bifidusom? E pa Vaš probavni sustav sigurno jest. Bifidus je "prijateljska" flora koja sprječava rast štetnih bakterija i centar je iznenađujućeg bestselera Giulie Enders "Ljupka crijeva" (eng. Charming Bowels).

BIFIDUS

Što je točno bifidus?

Bifidus je probiotički sastojak, mikroorganizam koji je u stvari kvasac i koji se prirodno nalazi u fermentiranim mliječnim proizvodima, a poželjan je sastojak i  svih hranjivih jogurta. Bifidus u dostatnim količinama odlično djeluje na cjelokupno zdravlje. Klinička ispitivanja su pokazala njegovu sposobnost liječenja ekcema u djece, unutarnjih infekcija pa čak i smanjenja karcinoma mjehura. Dodaci prehrani s bifidusom preporučuju se nakon antibiotskog liječenja, a povezivali su ga i s dugovječnošću. Može se koristiti i formulama njega za kožu. Učinkovit je u liječenju upala, a prema najnovijim istraživanjima jača i mehanizam obrane kože od štetnih utjecaja iz okoline te smanjuje osjetljivost ili suhoću kože.

Dokazane dobrobiti bifidusa u njezi kože

Nakon obećavajućih rezultata mnogobrojnih laboratorijskih ispitivanja, žene s osjetljivom kožom su nanosile formule za njegu kože s bifidusom tijekom 2-mjesečnog ispitivanja. Rezultati: 

Djelovanje na barijeru kože: kod žena koje su testirale formulu s bifidusom vanjski sloj epidermisa je bio bolje strukturiran i ujednačeniji. Hidrolipidni film je učinkovitije podnosio agresije, a proteini povezani sa starenjem su bili promijenjeni. 

Djelovanje na kožu: upala kože je značajno smanjena. Nakon 57 dana koža testiranih žena bila je gotovo 60% manje sklona nadraženosti no ranije. 

Djelovanje na suhoću: nakon 29 dana dermatolog koji vrši ispitivanje otkrio je kod žena koje su koristile bifidus značajno smanjenje suhoće kože u usporedbi s placebo grupom. To je pokazalo da bifidus pomaže u suzbijanju negativnih učinaka hladnog vremena i suhog zraka, kao i odgađanje pojave znakova starenja.

VAŠA RUTINA

 • slow-age-fluid-dnevna-njega; vichy-za-lice; svi-tipovi-koze; usporava-starenje; usporava-znakove-starenja; prve-bore; pigmentacijske-mrlje; bore-na-celu; vidljivost-pora; gubitak-punoce
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top