OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

BIFIDUS

Niste još upoznati s bifidusom? E pa Vaš probavni sustav sigurno jest. Bifidus je "prijateljska" flora koja sprječava rast štetnih bakterija i centar je iznenađujućeg bestselera Giulie Enders "Ljupka crijeva" (eng. Charming Bowels).

BIFIDUS

Što je točno bifidus?

Bifidus je probiotički sastojak, mikroorganizam koji je u stvari kvasac i koji se prirodno nalazi u fermentiranim mliječnim proizvodima, a poželjan je sastojak i  svih hranjivih jogurta. Bifidus u dostatnim količinama odlično djeluje na cjelokupno zdravlje. Klinička ispitivanja su pokazala njegovu sposobnost liječenja ekcema u djece, unutarnjih infekcija pa čak i smanjenja karcinoma mjehura. Dodaci prehrani s bifidusom preporučuju se nakon antibiotskog liječenja, a povezivali su ga i s dugovječnošću. Može se koristiti i formulama njega za kožu. Učinkovit je u liječenju upala, a prema najnovijim istraživanjima jača i mehanizam obrane kože od štetnih utjecaja iz okoline te smanjuje osjetljivost ili suhoću kože.

Dokazane dobrobiti bifidusa u njezi kože

Nakon obećavajućih rezultata mnogobrojnih laboratorijskih ispitivanja, žene s osjetljivom kožom su nanosile formule za njegu kože s bifidusom tijekom 2-mjesečnog ispitivanja. Rezultati: 

Djelovanje na barijeru kože: kod žena koje su testirale formulu s bifidusom vanjski sloj epidermisa je bio bolje strukturiran i ujednačeniji. Hidrolipidni film je učinkovitije podnosio agresije, a proteini povezani sa starenjem su bili promijenjeni. 

Djelovanje na kožu: upala kože je značajno smanjena. Nakon 57 dana koža testiranih žena bila je gotovo 60% manje sklona nadraženosti no ranije. 

Djelovanje na suhoću: nakon 29 dana dermatolog koji vrši ispitivanje otkrio je kod žena koje su koristile bifidus značajno smanjenje suhoće kože u usporedbi s placebo grupom. To je pokazalo da bifidus pomaže u suzbijanju negativnih učinaka hladnog vremena i suhog zraka, kao i odgađanje pojave znakova starenja.

Objavljeno

go to top