OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Dermatolozi preporučuju Minéral 89 booster za hidrataciju, ali i oporavak kože

Koža lica često zahtijeva dodatnu njegu. Vanjski čimbenici poput sunca, mora i vjetra iscrpljuju kožu tijekom ljeta, baš kao i koncentrirani tretmani i preparati koji se često koriste zimi. Minéral 89 dnevni booster lagane je teksture, što ga čini pogodnim za svakodnevno korištenje, čak i za osjetljivu kožu. Njegova jedinstvena formula sadrži hijaluronsku kiselinu, koja će pomoći obnoviti i hidratizirati vašu kožu. U nastavku teksta pročitajte 4 glavna razloga zašto Minéral 89 preporučuje dr. med. Jelena Meštrović Štefekov, specijalistica dermatovenerologije.

Jelena Meštrović1. MINÉRAL 89 ŠTITI KOŽU OD VANJSKIH ČIMBENIKA

Najintenzivnija oštećenja uzrokovana vanjskim čimbenicima naša koža doživljava ljeti. Kombinacija sunca, mora, vrućine i vjetra aktivira sve njene obrambene mehanizme ostavljajući je u konačnici potpuno iscrpljenom, oslabljenom, dehidriranom i mrljasto pigmentiranom. To je osobito uočljivo na dijelovima tijela koji su najizloženiji suncu, poput lica i dekoltea. Koža ljeti ubrzano stari, no nastala oštećenja u velikoj su mjeri popravljiva pod uvjetom da joj pružimo odgovarajuću njegu.

2. MINÉRAL 89 SADRŽI HIJALURONSKU KISELINU, KOJA POMAŽE U OPORAVKU KOŽE

Prvo što nakon ljeta primjećujemo jest dehidrirana, gruba i sitno naborana koža, ne samo na površini (epidermalno) već i u dubljim dermalnim dijelovima. Hijaluronski boosteri, osobito oni s dodatkom umirujuće termalne vode i minerala, kao što je Vichy Minéral 89, pomažu u oporavku kože tako što rekonstruiraju njenu barijernu funkciju i dubinski je hidratiziraju vezanjem molekula vode.
Hijaluronski booster, uz booster s vitaminom C, osnova je njege kože neposredno nakon ljetnih mjeseci.

Omogućuju brz, snažan, temeljit oporavak strukture i funkcije kože, mogli bismo slikovito reći – vraćaju kožu u život. Na takvu zaokruženu temeljnu njegu lako se prema potrebi nadovezuju drugi, koncentriraniji preparati i tretmani koji slijede u kasnijim, hladnijim jesenskim i zimskim mjesecima, poput retinolske terapije, kemijskih pilinga, lasera i drugih. Hijaluronski boosteri oporavljaju kožu tijekom takvih tretmana omogućujući njihov maksimalan učinak.

3. MINÉRAL 89 POGODAN JE ZA SVE TIPOVE KOŽE

Minéral 89 zahvaljujući svom jedinstvenom, pročišćenom sastavu hijaluronske kiseline i minerala termalne vode djeluje umirujuće i ne masti kožu, pa je izvrsna temeljna, ali i anti-age njega kod zahtjevnih, osjetljivih tipova kože te stanja poput rozaceje i akni, osobito akni u odrasloj dobi. Poznato je da terapija za akne, bilo da se radi o lokalnoj ili sistemskoj terapiji lijekovima poput izotretinoina (Roaccutane tbl), isušuje kožu, što dovodi do paradoksa masno-suhe kože koja vrlo teško pronalazi svoju njegu. S druge strane, rozaceja kožu čini izrazito osjetljivom, bez mogućnosti korištenja bilo kakvih aktivnijih preparata, osobito onih anti-age kategorije. U tim slučajevima snažan i jednostavan sastav Minérala 89 idealno je rješenje, ne samo kao umirujuće sredstvo koje rehidrira već i kao anti-age kozmeceutik.

4. MINÉRAL 89 ODLIKUJU LAGANA TEKSTURA I JEDINSTVENA FORMULA

Lagana tekstura Minéral 89 boostera vrlo je praktična kada kožu želimo rehidrirati, ali ne i zamastiti, na primjer prije i nakon sportskih aktivnosti. Izvrsno funkcionira kod muškaraca s bradom, ali i kao njega nakon brijanja. Može se koristiti i na području oko očiju i usnicama.

Prozračna, a istovremeno koncentrirana i jednostavna formulacija Minéral 89 čini izvrsnom podlogom za bilo kakav oblik preparativne i dekorativne kozmetike. Matirajući efekt spriječit će prelijevanje slojeva krema i pudera, osobito na masnijoj koži i koži s proširenim porama. S druge strane, suha naborana koža dobit će potrebnu dubinsku i površinsku hidrataciju te efekt glatke, punije kože na kojoj se neće isticati tragovi pudera.

Jelena Meštrović Štefekov, dr. med. spec. dermatovenerolog

go to top