OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Detoksikacija od kave: započnite dan zdravim tonikom

Ne možete bez vaše jutarnje kave dok se spremate ujutro? Razumijemo vas, ali ako želite otjerati zimski blues i brinuti o koži, isprobajte ovaj supertonik – možda uvidite razliku!

Detoksikacija od kave: započnite dan zdravim tonikom
coffee detox

OK, uvjerite me: zašto tonici?


Znamo koliko je hidratacija važna za postojano zdravlje kože, no što je s našim tijelom u cjelini? Dobra je hidratacija povezana s uspostavom zdravog ciklusa spavanja, dobre probave, stabilne razine enegrije i bolje mentalne bistroće, to su samo neke od dobrobiti, no većina nas ne pije dovoljno vode.  

Obnova razine vode u našim tijelima još je važnija ujutro nakon buđenja kad smo dehidrirani nakon 8-satnog sna. No umjesto da posegnete za jutarnjom dozom kofeina – uz mlijeko i/ili šećer – kako biste se razbudili, tonik bi vam mogao biti od pomoći. Tonici su savršeni ako niste ljubitelj jake kave ili čajeva i odlični su za pokretanje probavnog sustava prije užurbanog dana. Donosimo vam naša 3 omiljena tonika.

Klasik: limunska voda


Limunska voda je savršena za buđenje želuca ujutro – posebno ako niste ljubitelj doručka. Nutricioinist Raphaël Gruman preporučuje dan započeti ovim detoksificirajućim tonikom kako bi vaši probavni sokovi proradili – nema više odlaska na posao praznog želuca.

Pokretač probave: limun i kurkuma


Ako često patite od bolova u želucu uslijed slabe probave, kurkuma je vaš novi najbolji prijatelj. Nekoliko žlica ovog začina egzotičnog mirisa i malo limunske vode dvaput na dan može poboljšati crijevnu funkciju i smanjiti nadutost te pojačati imunološki sustav. Upozorenje: kurkuma može s vremenom promijeniti boju zuba, stoga pijte je na slamku i isperite potom usta.

Borac protiv prehlade: med i đumbir


Osjećate prve znakove prehlade? Posegnite za ovim smirujućim (i prvenstveno ukusnim) tonikom! Med je poznat je po svojim antibakterijskim svojstvima i odličan je za bolno grlo, uostalom, postoji razlog što je to jedina hrana koja se ne kvari! Đumbir je pak poznat o djelovanju na mučninu i bolove u želucu, kao i na simptome astme i/ili ponavljajućeg kašlja.

go to top