OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Detoksikacija od kave: započnite dan zdravim tonikom

 • favoris

Ne možete bez vaše jutarnje kave dok se spremate ujutro? Razumijemo vas, ali ako želite otjerati zimski blues i brinuti o koži, isprobajte ovaj supertonik – možda uvidite razliku!

Detoksikacija od kave: započnite dan zdravim tonikom
coffee detox

OK, uvjerite me: zašto tonici?


Znamo koliko je hidratacija važna za postojano zdravlje kože, no što je s našim tijelom u cjelini? Dobra je hidratacija povezana s uspostavom zdravog ciklusa spavanja, dobre probave, stabilne razine enegrije i bolje mentalne bistroće, to su samo neke od dobrobiti, no većina nas ne pije dovoljno vode.  

Obnova razine vode u našim tijelima još je važnija ujutro nakon buđenja kad smo dehidrirani nakon 8-satnog sna. No umjesto da posegnete za jutarnjom dozom kofeina – uz mlijeko i/ili šećer – kako biste se razbudili, tonik bi vam mogao biti od pomoći. Tonici su savršeni ako niste ljubitelj jake kave ili čajeva i odlični su za pokretanje probavnog sustava prije užurbanog dana. Donosimo vam naša 3 omiljena tonika.

Klasik: limunska voda


Limunska voda je savršena za buđenje želuca ujutro – posebno ako niste ljubitelj doručka. Nutricioinist Raphaël Gruman preporučuje dan započeti ovim detoksificirajućim tonikom kako bi vaši probavni sokovi proradili – nema više odlaska na posao praznog želuca.

Pokretač probave: limun i kurkuma


Ako često patite od bolova u želucu uslijed slabe probave, kurkuma je vaš novi najbolji prijatelj. Nekoliko žlica ovog začina egzotičnog mirisa i malo limunske vode dvaput na dan može poboljšati crijevnu funkciju i smanjiti nadutost te pojačati imunološki sustav. Upozorenje: kurkuma može s vremenom promijeniti boju zuba, stoga pijte je na slamku i isperite potom usta.

Borac protiv prehlade: med i đumbir


Osjećate prve znakove prehlade? Posegnite za ovim smirujućim (i prvenstveno ukusnim) tonikom! Med je poznat je po svojim antibakterijskim svojstvima i odličan je za bolno grlo, uostalom, postoji razlog što je to jedina hrana koja se ne kvari! Đumbir je pak poznat o djelovanju na mučninu i bolove u želucu, kao i na simptome astme i/ili ponavljajućeg kašlja.

Naši kultni proizvodi

 • Novo

  vichy-mineral-89-dnevni-booster-za-snazniju-i-puniju-kozu-serum-za-lice-njega lica-hijaluronska-kiselina

  MINÉRAL 89

  Dnevni booster za snažniju i puniju kožu

  Dnevna njega

  INOVACIJA: Vaša dnevna doza za snažniju kožu

 • Najčitanije

  Fermentirana hrana: vjerujte nam, Vaša će Vam koža biti zahvalna

  Stil

  Fermentirana hrana: vjerujte nam, Vaša će Vam koža biti zahvalna

  Naravno, ime možda ne zvuči posebno primamljivo, ali vjerujte nam kad Vam kažemo da biste trebali svakako obratiti pažnju na fermentiranu hranu ako želite poboljšati sveukupno zdravlje. Objasnit ćemo  čemu ta buka o zdravoj hrani u posljednje vrijeme te Vam reći koja je najbolja fermentirana hrana koju trebate uvrstiti u prehranu.

  Pročitaj članak

  go to top