OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Hrana: 4 korisne navike za ljepotu

Ishrana igra ključnu ulogu u ljepoti vaše kože. Kao biste imali odličan ten i kako biste se borili protiv starenja kože, sljedi nekoliko zdravih savjeta koje je lako usvojiti.

Hrana: 4 korisne navike za ljepotu

Jedite plodove mora redovito

Bogati omega 3 , DHA (dokozaheksaenska kiselina), EPA (eikozapentaenska kiselina), cinkom i selenijem, plodovi mora zaista jesu hrana ljepote. Omega 3, DHA i EPA otpuštaju slobodne radikale i štite stanice od agresora i starenja. Što se tiče cinka, isti pomaže u borbi protiv problema s kožom, a selenij ima antioksidacijski učinak. Osim toga, plodovi mora imaju malo kalorija!

Crveno voće u borbi protiv starenja kože


Borovnice, jagode i maline su koncentrirane u antioksidansima poznatim po svojim moćima u borbi protiv starenja. Samo naprijed, bacite se  na veliku porciju salate od crvenog voća!

Vitamin B za prelijepu kosu


Od ključne važnosti za Vašu kosu, vitamin B poznat je u jačanju korijena i povećanju proizvodnje keratina. Mogu se pronaći u raznoj hrani, kao što je smeđa riža, crveni grah i svinjetina. U svoju shopping košaricu ubacite tunjevinu, losos i bareni špinat. Kao što rade u Aziji, stavite u svoju salatu kikiriki, bogat vitaminom B.

Programirajte detoksikaciju kože


Kako biste eliminirali akumulirane toksine, najbolje je da obavite detosikaciju svoje kože, jednom mjesečno. Tokom Zen vikenda, pratite našu preporuku za laganu detoksikaciju:
• Izaberite hranu koja utječe na čišćenje jetre: gorko povrće, egzotično i citrusno voće.
• Ne zaboravite  uključiti artičoke, glavni sastojak kritske dijete, s obzirom da pomaže u eliminiranju toksina i ima drenažne učinke.
• Možete, također, ujutro nakon buđenja  piti sok od limuna razblažen vodom.

Objavljeno

go to top