OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Inspirativna žena koja može biti motivacija i primjer drugima – i u menopauzi

Pročitajte što nam je otkrila Suzy Josipović Redžepagić – žena koju menopauza nije omela da živi život punim plućima. Inače Suzy je majka i baka, ali i uspješna PR i event stručnjakinja, autorica kuharice „Mama zna!“. U ovom razgovoru otkrila nam je kako je upravo u menopauzi odlučila pronaći više vremena za sebe.

clanak slika

1. Kako se osjećate kao žena u 50-im godinama i koje su Vam pozitivne promjene donijele zrelije godine u usporedbi s 30-im ili 40-im godinama?
Osjećam se zadovoljno i sretno u svojoj koži, no da sam mršavija osjećala bih se još i bolje... Sada više nigdje ne moram žuriti. Djeca su velika, radim posao koji volim, više-manje sve je posloženo, znam što volim, a što ne. Znam što hoću, a što neću. Radim isključivo ono što me veseli, okružena sam ljudima koje volim. Sad je došlo vrijeme da se posvetim sebi, da konačno stavim sebe na prvo mjesto.

2. Možete li reći da je menopauza označila prekretnicu u Vašem životu – najavila neke „krajeve” i neke nove početke te bila motivacija za nove životne odluke?
Istina. U menopauzi žena počinje drugačije razmišljati. Definitivno postaje važnija sama sebi. Više se njeguje, nastoji si ugoditi, više se pazi, jer sve je teže. Mene su valunzi ubijali, kao i promjene raspoloženja, debljanje, zglobovi, nesanica... Ali s vremenom sve sjedne na svoje mjesto. Osjećam se sretno i slobodno da kažem što želim, bez kočnica, da radim što želim. Prekrasan osjećaj vlastite snage, samopouzdanja i moći.

3. Jeste li primijetili neke promjene na koži ili kosi koje su promijenile Vašu rutinu njegovanja?
Kosa mi je još uvijek, nasreću, gusta i sjajna, ali koža vidljivo stari... Bore su sve dublje, kod očiju i usana pogotovo, koža je opuštenija i mlohavija, a i podbradak je sve veći, tako da sam u svakodnevnu rutinu uvela i dodatne serume i kremice za zatezanje i čvršću kožu lica i vrata te kremicu za područjoko usana i očiju.

4. Imate li neki savjet ili poruku ohrabrenja za sve žene koje se trenutno suočavaju s ulaskom u menopauzu?
Menopauza uz sve tegobe donosi i mnogo lijepih stvari koje su možda na prvu manje vidljive. Sve probleme stavite u obrnutu funkciju, neka vas pokrenu da budete bolji prema sebi! Ja bih rekla „na se i poda se”. Projicirajte samo pozitivu, njegujte se, pazite se i mazite. Čitajte knjige, plešite, slušajte muziku, gledajte filmove, putujte, hodajte, istražujte, radite sve ono što želite! Ako vas je dosad nešto sputavalo, oslobodite sve svoje misli i ideje, budite kreativni. I volite se. Jako. Jer koliko volite sebe, toliko će vas i drugi voljeti. Kako vidite sami sebe, tako će vas i drugi vidjeti. I na kraju – budite istinski sretni jer samo ako ste vi sretni, bit će sretni i svi oko vas.

Inspirativnu objavu i primjer svoje dnevne i noćne rutine Suzy je podijelila i na svojim društvenim mrežama uz poruku:

Zašto su pedesete najbolje godine? Zato što ih imamo. Budući da ne možemo ponovo imati ni 20, ni 30, pedesete postaju nove tridesete! I nema pauze. Živimo punim plućima i idemo dalje.

Žena prosječno u menopauzi proživi 1/3 svog života. I bitno je kako je proživi. U pedesetima žena konačno sebe stavlja u prvi plan. Ostvarene smo, djeca su već odrasla, stres na poslu je nepotreban, apsolutno znamo što želimo, dakle plivamo dalje... Briga o nama samima dolazi na prvo mjesto. Dok smo žurile da sve stignemo, nismo ni trebale toliku brigu posvećivati sebi jer su mladost, priroda i energija bile na našoj strani. Sada je ipak sve drugačije. Naočigled starimo, debljamo se (ja pogotovo), ponestaje nam energije, a tu su valunzi, nesanica... Menopauza je na moje tijelo ostavila vidljive posljedice – bore su sve dublje, koža nije više zategnuta, a i podbradak je tu... Ali nema predaje.

Nedavno sam u svoju rutinu njege kože uvrstila proizvode Vichy iz linije NEOVADIOL te moram priznati kako već sada vidim značajnu razliku na svojoj koži te se samim time osjećam sretnije i zadovoljnije.

Podijelite i vi svoja iskustva s menopauzom i savjetujte se na platformi Nema pauze u menopauzi!

Video njene rutine njege u menopauzi pogledajte ovdje.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

go to top