OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

Živimo u stresnom vremenu pa osim genetike, na ispadanje kose utječu hormonalne promjene, umor, loša prehrana, pušenje, problemi vlasišta i pogrešni tretmani kose.

Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?
40 DERCOS_Aminexil Clinical 5

Svi ovi faktori utječu ne samo na ispadanje kose, već i na njenu kvalitetu, mikrocirkulaciju vlasišta te otpornosti.

Svoj istraživački duh VICHY je usmjerio prema rješavanju problema ispadanja vlasi kao i njenu stimulaciju rasta.

Vichy je prilikom kreacije novog Aminexil Clinical 5 rješenja identificirao 5 različitih  profila i razloga za ispadanja kose, a oni su:

  • Stres
  • Genetika / naslijeđeno ispadanje kose
  • Nakon trudnoće
  • Menopauza
  • Sezonalno ispadanje kose
Martina Lolić, autorica Dear Skin bloga i Elena Mihalj, autorica bloga Blondtips, testirale su novi Aminexil Clinical 5 protiv problema opadanja kose na  osobama koje pate od prethodno spomenutih simptoma.

Tko je koristio proizvode?

Proizvod su tri tjedna koristile osobe koje imaju problem s ispadanjem kose.

Kuru za muškarce, testirao je Ivan, muškarac od 39 godina. Njegov problem ispadanja kose traje nekoliko godina što je rezultiralo slabljenjem kose i prorijeđenošću.


Ivan:
"Nakon tri tjedna kure, najveći pomak koji sam primjetio je da mi kosa manje opada, čvršća je i nije uzrokovala nikakvu reakciju na vlasištu. Moja okolina komentira kako je stanje puno bolje, iako sam svjestan da se borba nastavlja. Zadovoljan sam učinkom i preporučio  bih ovaj proizvod uz  adekvatnu prehranu i izbjegavanje stresa koji u mojem slučaju igraju najveću ulogu."

Kuru za žene, testirale su gospođe Danijela (55 godina) i Mara (60 godina). Obje gospođe pate od alopecije te su isprobale puno proizvoda u tu namjenu.

Danijela: "Prije svega, moram opisati svoju kosu koja je vrlo tanka i rijetka tako da me u početku zbunjivao način korištenja jer mi se činio sadržaj jedne ampule previše za jedno korištenje. Naime, kada imate tanku kosu 6 ml kure napravi da kosa postane skoro potpuno vlažna, ali tekućina nije masna niti ljepljiva, pa nakon korištenja kosa nije masna što je meni izuzetno važno.
Nakon tri tjedna korištenja kure svakodnevno primjetila sam da kosa ne opada kako je to bilo prije (pramenovi kose u kadi iza svakog pranja), rast mlade kose na području čela i oko ušiju i čvršću dlaku pod prstima. Napominjem da ne koristim pjene i lakove za kosu jer sam primjećivala kako korištenjem takvih proizvoda se kosa brže masti i uzrokuje svrbež na tjemenu.
Stanje kose je puno bolje nego prije korištenja, prvenstveno jer je opadanje smanjeno što je za mene veliki pomak."

Mara: Ampule su me jako iznenadile, ali i moju frizerku koja se nije mogla načuditi da su počele izbijati nove vlasi i to na najviše osjetljivom dijelu vlasišta: prednjem. Zaista se radi o vlasima koje su tek izbile, a sreći i zadovoljstvu nije bilo kraja pošto na prednjim dijelovima je kosa i prva otpala prije 20-ak i više godina. Također, prilikom češljanja ili pranja kose, manje kose ima po češlju/kadi. Kosa je stvarno postala energičnija i stabilnija.“

Izvor: Blondtips

Temeljem priklupljenih iskustava možemo zaključiti da ne postoji čarobni štapić za lavlju grivu preko noći, no treba imati na umu da relaksacija, prehrana bogata vitaminima i mineralima, dovoljan unos tekućine i izbjegavanje agresivnih tretmana za kosu uz upotrebu namjenskih proizvoda mogu dati najbolje rezultate.

Objavljeno

go to top