OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Kako biste trebali zaštititi svoju kožu od štetnih utjecaja?

Mnogi unutarnji i vanjski čimbenici imaju utjecaj na izgled Vaše kože. Na sreću, postoje tretmani koji mogu ojačati Vašu kožu i očuvati njenu energiju. Sljedi naš savjet.

Kako biste trebali  zaštititi svoju kožu od štetnih utjecaja?

Kako unutarnji čimbenici utječu na kožu?

Povezani s prirodnim promjenama u tijelu, ili promjenom načina života, kao što su:

-Hormonska neravnoteža: obično se javlja u pubertetu, kada dolazi do značajnog povećanja u proizvodnji sebuma i pojave akni. Ali, također se može pojaviti i tijekom trudnoće, kada može  oštetiti vlakna kolagena i elastina. Treći ključni trenutak u životu žene je menopauza. Ovaj put, hormoni koji se izlučuju imaju isušujuće djelovanje na kožu i dovode do gubitka elastičnosti.

-Nedostatak sna: Ukoliko redovito spavate manje od 6 sati tijekom noći, dolazi do degradiranja zdravlja Vaše kože i ubrzava proces njezinog starenja. Kao rezultat na koži se javlja više bora, ona propada, a tkivo gubi svoju čvrstoću.

-Duhan: uzrok oksidacijskog stresa, pridonosi stvaranju staračkih pjega i bora.

A vanjski utjecaji?

Određeni su okolišem koji vas okružuje, kao na primjer:

-UV zrake koje stvaraju slobodne radikale: Ove agresivne molekule slabe zaštitne mehanizme kože, izazivajući prerano starenje i ometanje sinteze melanina.

-Onečišćenje: mijenja zaštitnu funkciju površinskog dijela kože, mijenja acido-baznu ravnotežu i  koža postaje osjetljivija.

-Temperatura: pretjerana toplina ili pretjerana hladnoća može proširiti pore, potaknuti crvenilo i duboko dehidrirati kožu.

Koji režim održavanja ljepote trebate usvojiti kako biste ojačali svoju kožu?

Svako jutro i večer, oslobodite pore od nakupljenih nečistoća korištenjem micelarne vode, mlijeka za čišćenje lica ili gela za čišćnje lica pogodnog za Vaš tip kože. Nakon toga odstranite čestice zagađivača i slobodnih radikala, primjenom seruma koji je koncentriran u aktivnim sastojcima.

Nastavite svoj režim primjenom hidrirajućeg sredstva. Izaberite ono koje je bogato kombuchom, kao što je krema Idéalia, koja lagano poboljšava i čini kožu glađom ukoliko je umorna. Ili izaberite proizvod čija je formula bazirana na ramnozi i hijaluronskoj kiselini, ako epidermis pokazuje prve znake starenja. U slučaju zrele kože izaberite tretman se učinkom popunjavanja: glicerin i hedion.

Uvečer, poboljšajte svoj režim čišćenja tako što ćete poprskati svoju kožu mineraliziranom termalnom vodom Vichy. Termalna voda sastoji se od korisnih minerala, produžava regeneraciju Vaše kože tijekom noći.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

Svježi gel za čišćenje

Svježi gel za čišćenje

go to top