OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Kako će pravilno nanošenje pudera na kožu sklonoj aknama, vašoj kćeri vratiti samopouzdanje?

U današnje vrijeme, kada je YouTube postao velika enciklopedija informacija, teško je u moru savjeta izvući onaj pravi. Ako i vaša tinejdžerica provodi sate i sate ispred ekrana gledajući razne YouTube make-up tutorijale, a onda ispred ogledala uljepšavajući se i razmišljajući kako prekriti nepravilnosti na svojoj koži, onda je ovo pravi članak za vas.
Uz par savjeta naših stručnjaka, postanite moderna mama koja će znati sve nove trikove zbog kojeg ćete joj postati omiljena savjetnica, a neka vaša kćer postane prava mala umjetnica šminkanja.

kceri-samopouzdanjeIstraživanje pokazuje da se čak 85% ljudi bori s aknama između 12. i 24. godine. Štoviše, i do četvrtina ih ostaje s nekim oblikom ožiljka.[1] Ispitivanja tek trebaju dokazati da šminka uzrokuje akne[2], a dotad je važno pripaziti na formulu pudera kako bi se izbjegli crvenilo i nadražena koža.

Priprema kože sklone aknama
Najprije ono najvažnije: neophodno je temeljito očistiti kožu prije nanošenja pudera i to je ono što morate usaditi svojoj kćeri kao naviku. Započinje s pranjem lica proizvodom za čišćenje koji djeluje protiv akni, po mogućnosti obogaćenim isušujućim sastojcima (adstringentima) poput salicilne kiseline. Nakon čišćenja slijedi matirajući primer koji će smanjiti pojavu proširenih pora i pripremiti kožu za puder. Važno ga je nježno utapkati u kožu čistim rukama posebnu pažnju posvećujući T-zoni.

Četke, spužve, prsti: tehnike za nanošenje pudera
Kod nanošenja pudera na kožu sklonu nepravilnostima potrebno je ustanoviti koja je najveća briga. Odabir pudera bogate, kremaste teksture prikrit će sve izbočine ili neujednačenosti te ostati postojan cijeloga dana. Ako je pak potrebniji učinak ujednačenog tena – npr. prikrivanje ožiljaka od akni ili crvenila – trik je nanošenje četkicom koja će omogućiti jednoliko nanošenje po licu. Važno ga je dobro razmazati ili kako bi to vaša tinejdžerica rekla „izblendati“ oko vilice i sljepoočnica.

Koža sklona aknama može imati problem i prekomjerne tvorbe sebuma što uzrokuje vidljivo sjajan ili mastan izgled kože. Nanošenje pudera spužvicom pomaže da se proizvod upije u kožu za ujednačen i mat izgled kože.  Ako joj je pak draže, može koristiti i vlastite prste za razmazivanje pudera na teško dostupnim područjima, ali čistim, opranim rukama kako bi se izbjeglo širenje bakterija ili iritaciju već postojećih nepravilnosti.

Odabir proizvoda s kvalitetnim sastojcima
Kako bi masna i koža sklona aknama ostala njegovana i ujednačena u svim prilikama, jako je važno odabrati kvalitetne proizvode, dermatološki ispitane s aktivnim sastojcima koji će njegovati kožu.
Jedan takav upravo je Vichy Dermablend 3D Correction puder koji istovremeno korigira nepravilnosti površine kože te značajno umanjuje njihov izgled iz dana u dan.
Njegovi sastojci kao što su salicilna kiselina koja djeluje na akne i bubuljice, te eperulin koji ima umirujuće djelovanje na upaljena područja idealna su kombinacija za kožu vaše tinejdžerke koja ima  problem s aknama. Dok 16-satna postojanost, mat izgled i zaštitni faktor SPF 25, daju njenoj koži prekrivanje, postojanost i zaštitu bez učinka maske.
Uz ovaj puder vi joj više nećete morati braniti nanošenje make-upa jer ćete znati da je njeno osjetljivo lice napokon sigurno

[1]https://www.aad.org/media/stats-numbers, https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html

[2]Hayashi N, Imori M, Yanagisawa M, Seto Y, Nagata O, Kawashima M., Šminka popravlja kvalitetu života kod pacijentica s aknama bez pogoršavanja izbijanja akni tijekom tretmana’, u Eur J Dermatol. 2005. Lipanj-kolovoz; 15(4), str. 284.-7. [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]

VAŠA RUTINA

vichy-dermablend-korektivni-tekuci-puder-16-h-nijansa-15-opal-nude-sand-gold-mat-puder-lagano-prekrivanje-spf-35

Korektivni tekući puder, 16h

( 58mišljenje )

go to top