OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Kako možemo usporiti pojavu znakova starenja kože?

Kako bismo odgovorili na ovo pitanje i aktivirali sredstva da to i učinimo, bilo je potrebno razumjeti znakove starenja u nastajanju, prije no što uopće postanu vidljivi. Odgovor leži u ekspozomu.

Kako možemo usporiti pojavu znakova starenja kože?

Ekspozom je znanstveni koncept poznat od 2005. koji povezuje izlaganja u cjelini i javno zdravstvo, a definirao ga je pisac C. Wild kao kumulativnu mjeru utjecaja okoliša i povezane biološke reakcije tijekom cijeloga života uključujući okolinu, ponašanje i endogene procese. To se može zbrojiti kao sve ono što nije povezano s genetikom, odnosno svi utjecaji iz okoliša, ali i pušenje, prehrana, stres i san.  

Holistički pristup je nov način razumijevanja ne samo zdravlja, već i kože. Koža kao zaštitni organ je veza između vanjskog i unutarnjeg i tako je pod direktnim utjecajem vanjskih čimbenika (štetnih utjecaja iz okoline poput UV zraka i zagađenosti), ali i unutarnjeg stresa (umora, anksioznosti ili neujednačene prehrane). Pod utjecajem ekspozoma koža svakodnevno trpi velika biološka oštećenja - uglavnom oksidaciju i upale - koja se kumuliraju i utječu na njenu mladolikost malo pomalo, iz godine u godinu. Dugo su ta oštećenja nevidljiva, a potom jednoga dana postaju vidljiva. Sve počinje isušenom i suhom kožom, umornim i neujednačenim tenom bez zdravoga sjaja, a potom se javljaju bubuljice, koža gubi čvrstoću i nastaju bore. 

Kao stručnjak za zdravlje kože koji je uvijek upućen u život žene, Vichy je prva dermokozmetička marka koja proučava nov znanstveni teritorij, a Slow Âge je prva Vichy dnevna njega koja potkrepljuje tu ekspertizu.  Iz tog su razloga Laboratoriji Vichy objedinili:
• širok spektar UV filtera (UVA, UVB i duge UVA zrake) za zaštitu kože od UV izlaganja odgovornog za 80% znakova starenja
• probiotički sastojak bifidus i Vichy mineraliziranu termalnu vodu koja kožu čini snažnijom pri izlaganju
• antioksidans s bajkalskom kapicom koji djeluje na oksidaciju nastalu izlaganjem suncu

Kako možemo usporiti pojavu znakova starenja kože?

go to top