OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

KAKO NAJBOLJE HIDRATIZIRATI DEHIDRIRANU KOŽU?

Jeste li znali da odrasla osoba svakog dana, u normalnim uvjetima, ostane bez 500 ml vode dok uz fizičku aktivnost i za vrijeme treninga izgubi i do 2 litre vode? Osim vode, tijelo gubi minerale i šećere koje su također neophodni za hidratiziranu kožu zdravog izgleda. Najbolji način na koji možete tretirati dehidriranu kožu jest da je ponovno hidratizirate. A evo i kako.

clanak slika

Osjećaj zategnutosti kože često je rezultat nedovoljne hidratacije u epidermi, gornjem sloju kože. Dehidrirana koža nedovoljno je hidratizirana, što bi se trebalo smatrati privremenim stanjem, a ne još jednim tipom kože. Suha i dehidrirana koža često se pogrešno svrstavaju u istu skupinu zbog uobičajene zablude da je suha koža sigurno dehidrirana. Netočan pristup nedvojbeno vodi do pogrešnog tretiranja vašeg tipa kože ili stanja, što može produljiti liječenje u slučaju dehidrirane kože odnosno pogoršati trenutačno stanje suhe kože.

ŠTO UZROKUJE DEHIDRACIJU KOŽE?

Svakodnevno smo izloženi ekspozomu koji čine unutarnji i vanjski čimbenici poput vremenskih uvjeta, onečišćenja i stresa, te on može doprinijeti oštećenju funkcije barijere epiderme, što dovodi do dehidracije kože. Drugi čimbenici poput genetike ili procesa starenja uzrokuju propadanje funkcije barijere kože ili prirodne hijaluronske kiseline. Kako bi smanjili ove čimbenike, obično se ublažavaju proizvodima za njegu kože i lijekovima. Ovi utjecaji mogu igrati ulogu u gubitku hidratacije površinskog sloja kože, zbog čega koža dehidrira i postaje ranjiva. To može dovesti do osjećaja zategnutosti te ljuskavog i grubog izgleda kože bez sjaja, uzrokovanog nedostatkom elastičnosti koji se javlja kao posljedica dehidracije kože. Štoviše, kada je koža dehidrirana, to oslabljuje barijeru između vašeg organizma i vanjskog svijeta. Zbog toga koža može postati osjetljivija te sklonija reakcijama.

KOJI SU ZNAKOVI DEHIDRIRANE KOŽE?

Dehidrirana se koža može manifestirati na nekoliko načina. To uključuje:
·  osjećaj zategnutosti ili nelagode na koži
·  peckanje
·  vidljivost tankih linija

GLAVNA OBILJEŽJA DEHIDRIRANE I OSJETLJIVE KOŽE

Osoba može imati kombinaciju dehidrirane i osjetljive kože. To može dovesti do iznimno ranjive kože kojoj je potrebna pravilna hidratacija kako bi se ispravili učinci dehidracije kože. Drugi česti uzroci osjetljive kože uključuju kožni poremećaj, alergiju i stres. Međutim, s obzirom na to da je osjetljiva koža simptom raznih čimbenika i reakcija na te čimbenike, a ne tip kože, može se pojaviti zajedno s dehidriranom kožom.

clanak slika

Potražite ovu idealnu hidratacijsku rutinu u periodu od 3.8. do 9.8. u Farmacia ljekarnama.

KAKO NJEGOVATI DEHIDRIRANU KOŽU?

Aqualia Thermal gel, dnevne kreme Agualia Thermal Light ili Aqualia Thermal Rich u kombinaciji s Minéral 89 boosterom sa sastojcima na bazi Vichy vulkanske vode idealno su rješenje za ponovnu hidrataciju vaše kože. Oni koži omogućuju održavanje odgovarajuće razine dnevne hidratacije, istovremeno je štiteći od vanjskih čimbenika. Ako imate masnu i dehidriranu kožu, hidratantni serum Aqualia Thermal može biti idealan za poboljšanje hidratacije kože bez doprinosa proizvodnji sebuma (što inače dovodi do masnije kože).

KOJI JE NAJBOLJI NAČIN ZA TRETIRANJE DEHIDRIRANE OSJETLJIVE KOŽE?

Kao prvi korak u hidratacijskoj rutini preporučamo nanošenje Minéral 89 boostera koji je baza za dnevnu njegu. Zahvaljujući Vichy vulkanskoj vodi, Minéral 89 booster osnažuje kožnu barijeru i čini ju otpornijom na unutarnje i vanjske čimbenike. Daljnji koraci za duboku rehidrataciju kože su nanošenje Aqualia Thermal gela, potom dnevnih krema Agualia Thermal Light ili Aqualia Thermal Rich čija kombinacija sastojaka biljnog šećera Manoze i hijaluronske kiseline iz prirodnih izvora omogućuje koži 48 sati ponovne hidratacije, zbog čega koža izgleda blistavo i puno. Naši su laboratoriji razvili specifičnu aktivnu kombinaciju, kreirajući rješenje za ponovnu hidrataciju koje stanicama kože pruža optimalno okruženje da bi ostale zdravog izgleda. Dodano u liniju za njegu kože Aqualia Thermal, ono pomaže obnoviti razinu hidratacije koju su okolišni čimbenici narušili svojim utjecajem na kožu. Ovi proizvodi za njegu kože mogu poboljšati funkciju barijere kože, čime se sprječava (ponovna) dehidracija kože.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

<strong>EYES</strong><br />Snažnija i punija koža oko očiju s hijaluronskom kiselinom

EYES
Snažnija i punija koža oko očiju s hijaluronskom kiselinom

Dnevna doza za svježiji pogled

( 60mišljenje )

go to top