OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Kako zaštititi kožu sklonu nepravilnostima ljeti

Je li Vaša koža sklona nepravilnostima, posebno ljeti? Pročitajte naše najbolje savjete na temu njege aknama sklone kože kad temperatura počne rasti.

Spremni za plažu: savjeti za njegu aknama sklone kože tijekom ljeta


Za većinu ljeto je sinonim sunca, mora i pijeska. No neki od nas s aknama sklonom kožom trebaju dodatnu njegu tijekom toplijih mjeseci, posebno pri odlasku na plažu. Aknama sklonoj koži potrebna je primjerena zaštita kad je sunce najjače jer je sunce lažni prijatelj akni: ustvari, čak i povećanje temperature od 1°C povećava tvorbu sebuma za do 10%.* Štoviše, neki propisani lijekovi za akne mogu pojačati osjetljivost kože na sunčevu svjetlost i potencijalno povećati oštećenja uzrokovana UV zrakama. I na kraju, učinkovita zaštita Vaše kože ljeti ključna je za izbjegavanje ožiljaka i hiperpigmentacije povezane s opeklinama, stoga ne štedite na zaštitnom sredstvu. Formula na bazi gela ili vode idealna je za masnu kožu.

Vichyjeva matirajuća korektivna njega za zaštitu od sunca: idealna za aknama sklonu kožu


Kad je riječ o aknama sklonoj koži, važno je obratiti pažnju na sastojke zaštitne njege. Za smanjivanje nepravilnosti povezanih s UV izlaganjem Vichy matirajuća korektivna njega za zaštitu od sunca sa SPF 30 sadrži salicilnu kiselinu koja popravlja stanje mitesera. Pri testiranju u kliničkim uvjetima preko 81% sudionika smatra da im je koža manje masna i do 4 tjedna nakon prve primjene, a 75% misli da im je koža blistavija.**

Ako je višak masnoće ili masni sjaj Vaša glavna ljetna briga, više nego nepravilnosti, pokušajte dubinski očistiti Vaše pore Vichy maskom za pročišćavanje pora obogaćenom s 2 tipa prirodnih glina koje matiraju kožu sklonu zamašćivanju.

I eto, sada možete uživati u odmoru na plaži bez brige o učincima na Vašu kožu!


*
Cunliffe, W. J., Burton, J. L., & SHUSTER, S. (1970). Učinak promjena lokalne temperature na varijacije u razini lučenja sebuma. British Journal of Dermatology, 83(6), 650-654.
**Vichy Idéal Soleil njega protiv nepravilnosti, klinička procjena tijekom 28 dana na 54 ispitanika (CF: dokument o lansiranju proizvoda, str. 20)

go to top