OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Koje hidratantne njege najbolje djeluju na osjetljivu kožu?

Ako primijetite da vaša koža reagira na promjene vremena ili nakon nanošenja kozmetičkih proizvoda, moguće je da imate osjetljivu kožu. Važno je odabrati hidratantno sredstvo primjereno ovom stanju kože i formulirano da smanji njenu reduktivnost.

Što je osjetljiva koža?


Osjetljiva koža nije tip kože što znači da se može pojaviti kod bilo kojeg tipa kože i može je uzrokovati više različitih podražaja. Često je uzrokuju uobičajeni sastojci proizvoda za njegu kože koji mogu sadržavati iritanse što rezultira reakcijom kože. Klimatski uvjeti poput vrućine, hladnoće i suhoće također mogu uzrokovati najčešće simptome osjetljive kože poput osjećaja pečenja, trnaca, bockanja, svrbeža (1). Iritansi mogu narušiti barijeru kože i oštetiti njenu sposobnost da drži zagađivače i bakterije dalje od kože. To potom uzrokuje reakciju kože koju prepoznajemo kao osjetljivu.

Iritansi mogu narušiti barijeru kože i oštetiti njenu sposobnost da drži zagađivače i bakterije dalje od kože.

Najbolji i najgori sastojci u hidratantnim njegama za osjetljivu kožu


Postoji mnoštvo sastojaka u hidratantnoj njezi za zaštitu kože i pomlađivanje. To se odnosi na hipoalergenu hidratantnu njegu za osjetljivu kožu koji sadržava humektant (sastojak koji privlači vlagu u kožu) poput hijalurosnke kiseline, NMF-a (prirodnih čimbenika zadržavanja vlage) i glicerina. Za one s osjetljivom kožom dobro je izbjegavati agresivne proizvode koji mogu nadražiti kožu poput sulfata i retinola. Retinoidi mogu djelovati poput iritansa jer kožu čine osjetlivijom na sunce ljeti i skloniju suhoći zimi i tako se nastavlja ciklus osjetljive kože. 

Aqualia Thermal linija proizvoda
testirana je
na ženama sa
100%OSJETLJIVOM KOŽOM

Koje hidratantne njege najboje djeluju na osjetljivu kožu?


Proizvodi prilagođeni hipoalergenoj i osjetljivoj koži ograničavaju opasnost od reakcije. Aqualia Thermal posebno je zamišljena da djeluje na simptome osjetljive kože i protiv narušavanja funkcije barijere ovisno o vašem tipu kože i njenim potrebama. Stvorena su 4 različita tipa hidratantnih sastojaka u liniji Aqualia Thermal da tretiraju najčešće tipove kože i djeluju na reakciju preosjetljivosti. 

Ova je linija proizvoda ispitana na ženama sa 100% osjetljivom kožom kako bi se dokazala njena tolerancija. Fokus ove linije je na hidrataciji, toleranciji i smanjenom broju sastojaka.

Različite teksture za različite tipove kože


Ako imate normalnu/mješovitu  kožu ili pak vrlo masnu i sklonu reakcijama preosjetljivosti, isprobajte:

● Hidratantnu gel kremu laganijeg sastava
Aqualia Thermal gel-krema za hidrataciju kože primjerena je za normalnu do mješovitu kožu. Održava svjež, hidratantnan i popunjen izgled uz čišće pore. Hidratantna njega Aqualia Thermal gel-krema za hidrataciju kože hidratizira i popunjava tanke bore u samo 48 sati te pomaže zadržati vlagu u koži. Koža je hidratizirana, a njega je dovoljno lagana da je primjerena za vaš tip kože.  

Ako imate vrlo suhu kožu sklonu reakcijama preosjetljivosti, isprobajte:

● Bogatu hidratantnu kremu
Aqualia Thermal bogata krema intenzivno hidratizira kožu te vraća vlagu barijeri kože. Koža postaje vlažna i glatka i njega se posebno preporučuje za suhu/vrlo suhu kožu kojoj će odgovarati bogata tekstura kreme. Ispitanici su potvrdili da su neposredno nakon nanošenja bogate kreme 90% osjetilo da im je koža dobro hidratizirana, a 92% ih je potvrdilo veći osjećaj ugode na koži. Nakon mjesec dana rezultati su pokazali 29% povećanja glatkoće, a 94% ih smatra da je koža revitalizirana.

Ako želite još više hidratacije u vašoj rutini njege kože, isprobajte:

● Serum za hidrataciju kože
Aqualia Thermal serum za hidrataciju idealan je za sve tipove kože. Može se nanositi prije druge hidratantne njege za intenzivnu i dugotrajnu hidrataciju što popunjava tanke bore i zaglađuje kožu. Rezultati ispitivanja pokazuju da 95% žena osjeća da je koža dobro hidratizirana i nahranjena, a 91% se slaže da je koža smirena. Nakon mjesec dana upotrebe seruma 95% ih kaže da im je koža elastična, kao i da je ubrzana obnova epidermisa.

IZVORI:

1. Lev-Tov, H. i dr., "Sindrom osjetljve kože“ u Indian Journal of Dermatology 57.6 (2012.) str. 419.-423. [Dostupno na https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3519246/]

Objavljeno

go to top