OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

NAJČEŠĆA PITANJA O VICHY PUDERIMA

Dermablend i Mineralblend

Tijekom edukacije s ljekarnicima, dobili smo brojna pitanja na temu naših pudera. Vjerujemo da i vas zanimaju odgovori na ova pitanja, stoga vam u nastavku donosimo odgovore g. Evgena Geca, vizažista, kozmetičkog savjetnika i trenera te Tanje Vučković, Vichy stručnjaka.

Svoju bogatu karijeru vizažista g. Gec započeo je još 1996. u Bologni u školi Make Up For Ever, a kasnije je svoje znanje izvodio u Sloveniji radeći za brojne poznate kozmetičke robne marke te sudjelovao u brojnim susretima ljepotica i izborima za miss. Redovni je savjetnik u brojnim revijama i časopisima, radijskim i TV emisijama, a učitelj je šminkanja na privatnoj kozmetičkoj školi Cene Štupar u Ljubljani, na Učilištu u Opatiji i kao predavač svoje znanje predaje brojnim generacijama profesionalnih vizažista i kozmetičara.

1.       Ukoliko bi osoba htjela uvesti i primer u svoju rutinu, u kojem koraku ga treba staviti?

E. Gec: Svakako se najprije nanosi dnevna hidratantna krema, nakon toga primer i zatim puder.

2.       Kada nanesem samo kremu i Dermablend sve je ok, no, ako ispod kreme nanesem Minéral 89 booster, onda se nakon nanošenja pudera koža kao peruta. Gdje griješim?

Vichy stručnjak: Vichy uglavnom preporučuje da se većina njega, naročito anti-age (posebno smo to naglasili kod Liftactiv Collagen Specialist kreme), nanosi na kožu koja je još uvijek vlažna od prethodno nanesenog Minéral 89 boostera. To savjetujemo iz razloga jer se kod nekih kombinacija rutina događa upravo to da se na koži ponekad pojave mrvice od dviju nekompatibilnih tekstura zajedno. Napominjemo da to nije slučaj kod svakoga, nekima više odgovara prvo pričekati da se Minéral 89 booster upije, tako da je sve individualno ovisno i o tipu kože.

3. Preporučuju li se Vichy puderi za jako osjetljivu kožu?

Vichy stručnjak: Svi Vichy puderi su hipoalergenih formulacija, nekomedogeni i prilagođeni osjetljivoj koži.

4. Koji bi puder bio bolji u slučaju mješovitog tipa kože? Korištenje Dermablend [3D CORRECTION] pudera, Dermablend fluida ili Minéralblend pudera?

E. Gec: Kada su veći predjeli lica masni, onda savjetujem Dermablend [3D CORRECTION] puder. U ostalim slučajevima možete koristiti Dermablend fluid ili Minéralblend puder.

5. Može li se Dermablend [3D CORRECTION] puder koristiti svaki dan kod masne kože sklone aknama?

E. Gec: Svi Vichy puderi mogu se koristiti svakodnevno. Svi oni obavljaju svoje funkcije vlaženja, prekrivanja i zaštite, tako da koži ne ometaju njezino normalno djelovanje.  

Vichy stručnjak : Može dokle god je u pitanju masna i/ili aknama sklona koža. Studije su pokazale da Dermablend [3D CORRECTION] puder djeluje učinkovito i kao tretman jer smanjuje nepravilnosti na koži. Naravno, kod korektivnijih pudera uvijek savjetujemo potpuno uklanjanje šminke, redoviti peeling i preparate za čišćenje koji temeljito, ali blago i bez sapuna čiste kožu i pročišćavaju pore.

6. Treba li koristiti fiksatore nakon Dermablend i Minéralblend pudera, ili traju 16h sami po sebi?

E. Gec: Kod ovih pudera dodatna upotreba fiksatora nije potrebna jer su sami po sebi postojani. Ukoliko Dermablend puder ostavlja sjaj na koži, može se matirati puderom u kamenu ili u prahu.

7. Treba li se koristiti krema ispod Liftactiv Flexilift Teint pudera?

E. Gec: Kremu je svakako preporučljivo koristiti, no ona mora biti hidratantna i lagana. Dodane masnoće koje se obično nalaze u bogatijim kremama (noćne kreme i sl.) puder bi mogao razgraditi.

Vichy stručnjak: Vichy svakako uvijek ističe važnost pripreme kože i njege prije pudera. Liftactiv Flexilift Teint puder ima anti-ageing učinak koji dodatno ne ističe bore na licu, no to ne zamjenjuje njegu. Isto tako, Minéralblend puder ne može zamijeniti njegu jer to nije BB krema koja ima učinak njege pa tek zatim toniranja. On je prvenstveno lagani puder koji dodatno uz hijaluronsku kiselinu njeguje i vlaži kožu.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

vichy-dermablend-korektivni-tekuci-puder-16-h-nijansa-15-opal-nude-sand-gold-mat-puder-lagano-prekrivanje-spf-35

Korektivni tekući puder, 16h

( 58mišljenje )

dermablend-tekuci-puder-3d-korekcija-akne; masna-koza; postojan; akne; masna-koza; postojan; akne; masna-koza; postojan; akne; masna-koza; postojan

3D Korektivni puder za masnu kožu sklonu aknama s visokim stupnjem prekrivanja, 16h

( 46mišljenje )

go to top