OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Nakon koliko se mogu očekivati vidjeti rezultati korištenja određene njege?

Kada koristimo novi proizvod za njegu kože, želimo trenutne rezultate ali ipak moramo naučiti biti strpljivi.

Stanicama kože potrebno je oko 28 dana da se obnove što znači da gotovo svi proizvodi zahtijevaju najmanje mjesec dana upotrebe prije nego što se uoče rezultati korištenja određene njege. Međutim, ovisno o vrsti njege očekivano vrijeme za vidljivo poboljšanje stanja kože može biti različito.

Primjerice, ako imate pojavu suhoće ili crvenila povezanih s neodgovarajućim proizvodom za čišćenje lica, osjećaj olakšanja na koži nastupiti već nakon tjedan dana pridržavanja nove rutine.

Serumi za njegu kože zbog svoje koncentracije aktivnih sastojaka brže daju rezultate od primjerice kreme ali ovisno o formuli i onome što očekujete, najkvalitetniji rezultati će se vidjeti nakon četiri do šest tjedana redovite uporabe.

Kod preparata s retinolom iako se nakon prvog tjedna koža može početi ljuštiti i crvenjeti, pozitivne učinke ćemo vidjeti relativno brzo, a ovisno o koncentraciji retinola u proizvodu. Logično, ako je koncentracija viša, rezultati će se prije uočiti i nakon samo 4 tjedna koža je vidljivo glatka i pomlađena dok će za nižu koncentraciju retinola biti potrebno 8 do 10 tjedana.

Koža na području oko očiju je vrlo tanka što znači da je često prvo mjesto na kojem se vide bore, natečenost i suhoća. Iako određene kreme za oči rehidriraju dehidriranu kožu i povećavaju čvrstoću, ako unutar 8 tjedana redovite uporabe nema rezultata, potrebno je promijeniti proizvod.

Svima je potrebna hidratantna krema čak i ako imate masnu kožu sklonu aknama. I dok ćete rezultate dobre hidratantne kreme osjetiti na koži čim se upije, oni će se vidjeti na koži nakon što je dosljedno koristite jedan do dva tjedna.

Proizvodi koji posvjetljuju ožiljke i mrlje od sunca obično sadrže sastojke kao što je glikolna kiselina.
Nakon četiri tjedna redovite upotrebe rezultati trebaju biti vidljivi, uz potpuni učinak nakon 12 tjedana uporabe.

Kada se radi o koži na tijelu, ako želite smanjiti učinke kožnog poremećaja poput keratosis pilaris ili popraviti stanje jako suhe kože, rezultate možete očekivati ​​za tri do četiri tjedna.  

Autor: Martina Šepetavc, mag.pharm.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

<strong>PROBIOTIC FRACTIONS</strong><br />Regenerirajući i obnavljajući serum

PROBIOTIC FRACTIONS
Regenerirajući i obnavljajući serum

( 44mišljenje )

<strong>SUPREME</strong><br />Intenzivna dnevna njega protiv bora i za učvršćivanje kože SPF30

SUPREME
Intenzivna dnevna njega protiv bora i za učvršćivanje kože SPF30

Intezivna anti-ageing njega koja zaglađuje bore i štiti kožu od UV zračenja

go to top