OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Odabrati pravi puder? Ništa lakše uz male tajne Dajane Pajkić

Već je svima dobro poznato kako bilo koji make-up proizvod izgleda bolje na zdravoj i njegovanoj koži.

Odabrati pravi puder? Ništa lakše uz male tajne Dajane Pajkić
Dajana Pajkić - slika 1

Pri tome isključivo mislim na svakodnevnu higijenu uklanjanja šminke prije spavanja, temeljitog čišćenja koje uklanja sve nečistoće s lica i primjerenu njegu za Vaš tip kože. Isti postupak se ponavlja i ujutro kako bi se make-up nanosio na čistu kožu.

Slijedite ovih nekoliko koraka pripreme kože za nanošenje pudera i koža će Vam biti zahvalna, a Vi ćete izgledati odmorno i svježe:


1. Čišćenje lica sredstvom za uklanjanje šminke,
2. Čišćenje lica pjenom za umivanje s ispiranjem,
3. Slijedi nanošenje seruma ili boostera,
4. Za završni korak, nanošenje kreme za lice i kreme oko očiju koja zaključava cijeli postupak.

Ovo su osnovni koraci kojih se treba pridržavati kako bi svojoj koži podarili upravo ono što joj je prijeko potrebno s obzirom na svakodnevne vremenske prilike.


Nakon što ste usvojili i napravili ove prve korake, slijedi odabir pravog pudera. Kod odabira pudera dosta je važno da se za početak upoznate s asortimanom određenog branda. Uvijek se radi o nekoliko vrsta pudera predviđenih za različite svrhe i tipove kože. Prema tome predlažem da posvetite malo pažnje i istražite namjene i osnovne karakteristike tih pudera.Kod samog isprobavanja pudera, koje se prvo odvija na ruci, gledate teksturu, prekrivnu moć i u konačnici boju. Nemojte imati strah pri isprobavanju jer ćete time izbjeći pogrešan odabir pudera. Dakle, nanesite dovoljnu količinu pudera na ruku i pri tome ga razmažite do mjere dok se ne stopi s Vašom kožom. Samim time ćete odmah vidjeti da li je kremasti, gust ili vrlo lagan i kolika mu je prekrivna moć.

Nakon što ste odredili favorita, bitno je da ga nanesete na donji dio lica kako biste pronašli pravu nijansu koja pristaje Vašem tonu lica. Nanesite ga na liniju uz čeljust i razvucite dok gotovo nestane, tj. stopi se s Vašim tenom. Ako ste to postigli onda znate da je boja pudera odgovarajuća, a ako ga pak vidite onda znači da niste pogodili pravu nijansu. Postupak ponovite dok ne pronađete pravu boju.

Kada ste uspješno odabrali puder važno je da ga pravilno nanesete. Bilo da se koristite pomagalima kao sto su kist, spužvica ili se služite prstima, postupak je uvijek isti. Nanošenje započinjete od sredine lica i razvlačite ga prema dolje ravnim, okomitim pokretima. Takvim postupkom popunjavate pore i činite ih nevidljivima. Ti pokreti su ključni za centralni dio lica, dok ostatak lica vučete prema van. Dijelove oko nosa i ruba kose umasirajte kružnim pokretima. Pazite da nema vidljivih prijelaza, pogotovo na dijelu uz vrat i uši.

Puder se mora stopiti s vašom kožom, biti gotovo nevidljiv i ugodan za nošenje kroz cijeli dan.


Kako biste u toku dana licu podarili novu svježinu, pošpricajte ga termalnom vodom koja kožu čini otpornom na vanjske utjecaje, blistavom i punom života.

U KRATKIM CRTAMA…

  • Prije odlaska po puder, napravite kratko istraživanje i upoznajte se s asortimanom određenog branda.
  • Birajte puder po svom tipu kože i potrebama Vašeg lica.
  • Za normalnu do suhu ili normalnu do mješovitu kožu birajte Vichy Dermablend Fluid tekući puder. Vrlo kremast i lako razmaziv. Srednja prekrivna moć. Lako nadograđuje po potrebi kod crvenila, podočnjaka, ožiljaka i sitnih nepravilnosti. Hidratizira i njeguje kožu. Postojanost do 16 sati.
  • Za mješovitu do masnu kožu s jačim nepravilnostima (akne, ožiljci od akni, neujednačena površina) birajte Vichy Dermablend 3D Correction korektivni puder. Odličan puder za takav tip kože, gdje će Vam lice izgledati ujednačeno, matirano, ali ne presuho. Dobra prekrivna moć i također jednostavan za nanošenje i nadogradnju po potrebi. Postojan i ugodan kroz cijeli dan.
  • Puder nanosite od sredine lica, okomitim pokretima prema dolje. Ostatak lica blendajte prema van. Kružnim pokretima umasirajte dijelove oko nosa i ruba kose. Ujednačite bez vidljivih prijelaza i pokreta.
Dajana Pajkić

Objavljeno

VAŠA RUTINA

dermablend-tekuci-puder-3d-korekcija-akne; masna-koza; postojan; akne; masna-koza; postojan; akne; masna-koza; postojan; akne; masna-koza; postojan

3D Korektivni puder za masnu kožu sklonu aknama s visokim stupnjem prekrivanja, 16h

( 46mišljenje )

vichy-dermablend-korektivni-tekuci-puder-16-h-nijansa-15-opal-nude-sand-gold-mat-puder-lagano-prekrivanje-spf-35

Korektivni tekući puder, 16h

( 58mišljenje )

go to top