OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Osnove blistave kože: kako do zaštićene kože spremne za makeup

Otkrijte zašto nanošenje baze poput boostera štiti vašu kožu, ali joj i daje taj zdravi sjaj kojeg ste oduvijek željeli.

Postaje li vaš tekući puder često zrnast i suh tijekom dana? Ili je vaša koža bez zdravog sjaja i masna? Oprez, zagađenje može nepovoljno djelovati na sveukupni izgled. Ne djeluje samo na ten, već narušava i vaš besprijekoran svakodnevni makeup. Nasreću, Minéral 89 nam pomaže da postignemo ljepši izgled bez puno truda pomoću zaštite kože koja je spremna za makeup. Samo pratite ovih 5 jednostavnih savjeta i prepustite se!

5 načina zaštite i jačanja kože spremne za makeup

1. Započnite s borbom protiv zagađenja


Najprije najvažnije. Nemojte ni pomisliti da se makeup povezuje sa stanjima poput akni. Ovaj je mit znanost s pravom pobila. No potrebno je pametno birati makeup. Ustvari, studije su  dokazale upravo suprotno: makeup zapravo može smanjiti izbijanje bubuljica (1). Zagađenje je pak povezano i s aknama (3) i s osjetljivom kožom (4), ali i borama te tamnim mrljama (2).

Za vašu makeup rutinu to podrazumijeva nanošenje teških slojeva šminke za prekrivanje tankih linija, nepravilnosti i crvenila bez tretiranja stvarnog problema. No sad je sve te probleme moguće izbjeći uz Minéral 89! Ovaj booster na površini kože tvori film štiteći funkciju barijere kože i smanjujući prianjanje zagađenja. Rezultat? Zdrava koža za postizanje prirodnog učinka prekrivanja.MINÉRAL 89
sadrži
89%Vichy mineralizirane termalne vode

2. Hidratacija, hidratacija i samo hidratacija


Priznajmo si, suha koža zaista može djelovati na vaš izgled. Kad se ne njeguje, površina kože postaje hrapava i nadražena i uzrokuje neprirodan izgled šminke.

I vaša koža mora biti meka i glatka poput slikarskog platna kako bi makeup izgledao savršeno. Zato je toliko važno hidratiirati ten bez obzira na tip kože. Minéral 89 sadrži 89% Vichy mineralizirane termane vode i hijaluronsku kiselinu prirodnog podrijetla (poznatu po svojim hidratizirajućim svojstvima) i smirujuće je teksture gela što ga čini idealnim izborom za prirodan učinak blistave kože. Klinički rezultati dokazuju da je nakon 28 dana upotrebe proizvoda Minéral 89 koža 26% blistavija, 21% punija i 20% homogenija.* Trenutačna hidratacija? Provjerite.

* Ispitano na 52 žene s osjetljivom kožom u dobi između 26 i 62 godine.

3. Koristite Minéral 89 kao korak prije baze


Uz to što štiti vašu kožu od svakodnevnih agresija, Minéral 89 djeluje i kao postupak prije baze i priprema kožu za vaše omiljene makeup proizvode.

Pošto je lagan, tekuć i brzo se upija, savršen je kao prvi korak u makeup rutini jer se može nanositi prije pudera i korektora bez masnog ili ljepljivog učinka.

Pripremite se da iskusite odličan osjećaj svježine uz još ujednačenije prekrivanje!

4. Birajte nekomedogeni makeup


Što to zapravo znači? Da pojednostavimo – nekomedogeno se odnosi na proizvode bez sastojaka koji uzrokuju nastanak komedona  ili ne začepljuju pore. Minéral 89 sadrži samo 11 sastojaka kako bi formula ostala što sigurnija i jednostavnija. Ustvari, jedan od njegovih konzervansa (fenoksietanol) jedini je dozvoljen kod proizvoda za bebe!

5. Ne zaboravite ukloniti makeup prije spavanja


I posljednje, no nikako i manje važno – ne zaboravite čistiti kožu i pustiti je da diše preko noći. To nije važno samo zbog uklanjanja nečistoća koje djeluju na kožu tijekom dana, već i za izbjegavanje pojave mogućih nepravilnosti. A da nanesete Minéral 89 još jednom neposredno nakon što ste nježno oprali vaše lice? Vaša će koža izgledati i osjećati se hidratiziranijom, zaštićenijom i spremnom za makeup sljedećeg dana.

IZVORI:

  1. 1. Hayashi, N. i dr, 'Makeup poboljšava kvalitetu života pacijenata s aknama bez pogoršavanja izbijanja akni tijekom tretmana' u European Journal of Dermatology (2005.) str. 15(4): 284..[Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]
  2. 2. Krutmann, J. i dr.,  'Ekspozom starenja kože' u Journal of Dermatological Science (2006.) str. 85(3):152.-161. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27720464]
  3. 3. Krutmann, J. i dr., 'Zagađenje i akne: postoji li veza? ' u Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology (2017.) str. 10:199.–204. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5446966/]
  4. 4. Krutmann, J. i dr., 'Zagađenje i koža: od epidemioloških i mehanističkih studija do kliničkih implikacija' u Journal of Dermatological Science (2014.) str. 76(3):163.-8. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25278222]

VAŠA RUTINA

vichy-dermablend-korektivni-tekuci-puder-16-h-nijansa-15-opal-nude-sand-gold-mat-puder-lagano-prekrivanje-spf-35

Korektivni tekući puder, 16h

( 58mišljenje )

go to top