OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

PEPTIDI: UPOZNAJTE REVOLUCIONARNI SASTOJAK PROTIV STARENJA

Uz retinol, antioksidanse, AHA kiseline i vitamin C koji su sve prisutniji u sastavima proizvoda za njegu kože, možda vam se čini da svaki mjesec postoji novi najbolji aktivni sastojak.

peptideNajnovije su otkriće u svijetu ljepote peptidi, kratki lanci aminokiselina, neke od kojih su poznate po sposobnosti ponovnog pokretanja proizvodnje kolagena, a time i usporavanja starenja. Evo zašto su oni aktivan sastojak protiv starenja za koji morate znati.
S vremenom se, baš kao i u ostatku tijela, metabolizam kože usporava, odnosno koža se manje učinkovito obnavlja i sporije proizvodi kolagen, glavno vlakno u dermi, što dovodi do gubitka čvrstoće i elastičnosti. Uz prekomjerno provođenje vremena na suncu i izlaganje ultraljubičastim zrakama ovaj se proces drastično ubrzava. Osim toga, upale koje uzrokuju slobodni radikali u štetnim čimbenicima poput onečišćenja i dima cigareta mogu ubrzati proces starenja. Kako starimo, kožu je potrebno stimulirati kako bi se obnovila.

Kako starimo, kožu je potrebno stimulirati kako bi se obnovila.

Snaga peptida

Jedan je način za postizanje toga biranje aktivnih sastojaka koji ciljano djeluju na ključna vlakna u koži, kolagen i elastin. Peptidi su snažna skupina sastojaka protiv starenja koji dokazano učinkovito djeluju in vitro. Već se prirodno nalaze u tijelu u hormonima koji potiču pozitivne osjećaje, kao što su endorfini i oksitocin, te djeluju tako da se vežu uz receptorske stanice i aktiviraju metabolizam, primjerice potiču kožu da stvara više kolagena ili da apsorbira i upotrijebi masti. Neki od najučinkovitijih peptida, koji se i upotrebljavaju u proizvodima za njegu kože, jesu peptidi iz graška i tripeptidi.

Peptid iz graška prirodnog je podrijetla. Ojačava kolagen i elastin, potiče njihovo daljnje stvaranje u koži te stabilizira poveznicu između derme i epiderme kako bi koža postala čvršća.
Tripeptidi su snažan sastojak koji povećava sintezu kolagena i lumikana, koji održava stabilnost vezivnog tkiva, kako bi se ojačala struktura i čvrstoća kože. Čine kožu debljom i pružaju joj svježiji izgled.

Kako ih uključiti u rutinu ljepote

Biranje proizvoda za njegu kože s peptidima, kao što je Liftactiv Collagen Specialist, ulaganje je u mladolikost i ljepotu kože. U kombinaciji s drugim sastojcima oni mogu biti čak i snažniji.

Liftactiv Collagen Specialist posebno je osmišljen za korekciju vidljivih znakova gubitka kolagena na koži i stoga ne iznenađuje da je pun peptida. Sadrži 38 % aktivnih sastojaka, što je najveći udio aktivnih sastojaka među svim proizvodima branda Vichy, a oni se nalaze u sklopu hipoalergene formule koja nježno djeluje na osjetljivu kožu. U kombinaciji s vitaminom C protiv pigmentacije, eperulinom za umirivanje kože i HEPES-om za zaglađivanje površine kože, peptidi koje sadrži Liftactiv Collagen Specialist upotpunjuju snažnu formulu protiv starenja. Ispitivanjima je dokazano poboljšanje čvrstoće kože, smanjenje sitnih linija i bora oko očiju, na čelu te u nazolabijalnim naborima, kao i sveobuhvatno poboljšanje obnove epiderme, čime se postiže mladolikiji i odmorniji izgled.

Snalaženje u svijetu proizvoda za njegu kože protiv starenja može biti teško. Potražite peptide i pustite da oni obave posao za vas kako biste bili sigurni da podržavate svoju kožu na najbolji mogući način. Ipak su oni najbolji način za ciljano djelovanje na 100 % znakova starenja.

Objavljeno

go to top