NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Vodeći su nam dermatolozi preporučili kako riješiti problematična područja koja nastaju starenjem kako biste zadovoljno starili u bilo kojoj životnoj dobi.

Uz vidljive znakove, tu su i stanična te molekularna oštećenja na "tihoj", nevidljivoj razini koja podrazmijevaju da koža postaje isušena, tanja i osjetljivija s vremenom. S obzirom na štetne utjecaje čimbenika iz okoliša poput UV zraka i zagađenosti, vrlo je važno zaštititi i temeljito očistiti kožu.
Bez obzira na starosnu dob, hidratacija kože i dubinsko hranjenje antioksidansima te upotreba zaštitne kreme s barem SPF 25 mogu smanjiti stanična oštećenja. Ova neutralizacija tihog starenja kože u samom korijenu učinkovitija je od ispravljanja već prisutnih znakova koja god starosna skupina bila, međutim koža u svakom generacijskom periodu ima svoje tegobe:

U 20-ima

Ako još imate bubuljice, potražite proizvode bez ulja i sa salicilnom kiselinom. Vaša buduća koža će Vam zahvaliti na usvajanju dobrih navika tijekom ovog desetljeća u kojem se oblikujete. Pripazite koliko vode pijete, redovito vježbajte i spavajte dovoljno noću - 8 sati.

U 30-ima

Javljaju se tanke linije, a boja kože postaje neujednačena. Vrijeme je da započnete koristiti posebnu anti-age njegu za kožu, posebno na osjetljivom području oko očiju, kao i da pripazite na zastupljenost antioksidansa u Vašoj njezi za kožu, ali i prehrani:  jedite hranu koja je dobra za Vašu kožu poput kelja, kupina i kivija. Za djelovanje protiv štetnih čimbenika iz okoliša koristite nježno sredstvo za čišćenje s hidratantnim sastojcima.

U 40-ima

Bore i staračke pjege su se vjerojatno pojavile te je Vaš cilj ujednačiti pigmentaciju i povećati razinu kolagena. Tijekom ovog desetljeća koža gubi sjaj i teksturu. Dugoročna hidratacija je važnija no ikad, stoga koristite serum s hijaluronskom kiselinom ispod Vaše anti-age njege.

U 50-ima

Hormonalne promjene mogu uzrokovati isušenost kože. Što je manje estrogena, to je koža više suha, manje elastična, a smeđe su mrlje još uvijek prisutne. Suprotstavite se tim učincima uz anti-age njegu s hranjivim uljima koja potiče hidrataciju i tonus kože.

Naši kultni proizvodi

 • 20898Dnevna njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju4.6367NewSLOW ÂGENjega protiv znakova starenja kože

  Novo

  Dnevna  njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top