OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Vodeći su nam dermatolozi preporučili kako riješiti problematična područja koja nastaju starenjem kako biste zadovoljno starili u bilo kojoj životnoj dobi.

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Uz vidljive znakove, tu su i stanična te molekularna oštećenja na "tihoj", nevidljivoj razini koja podrazmijevaju da koža postaje isušena, tanja i osjetljivija s vremenom. S obzirom na štetne utjecaje čimbenika iz okoliša poput UV zraka i zagađenosti, vrlo je važno zaštititi i temeljito očistiti kožu.
Bez obzira na starosnu dob, hidratacija kože i dubinsko hranjenje antioksidansima te upotreba zaštitne kreme s barem SPF 25 mogu smanjiti stanična oštećenja. Ova neutralizacija tihog starenja kože u samom korijenu učinkovitija je od ispravljanja već prisutnih znakova koja god starosna skupina bila, međutim koža u svakom generacijskom periodu ima svoje tegobe:

U 20-ima

Ako još imate bubuljice, potražite proizvode bez ulja i sa salicilnom kiselinom. Vaša buduća koža će Vam zahvaliti na usvajanju dobrih navika tijekom ovog desetljeća u kojem se oblikujete. Pripazite koliko vode pijete, redovito vježbajte i spavajte dovoljno noću - 8 sati.

U 30-ima

Javljaju se tanke linije, a boja kože postaje neujednačena. Vrijeme je da započnete koristiti posebnu anti-age njegu za kožu, posebno na osjetljivom području oko očiju, kao i da pripazite na zastupljenost antioksidansa u Vašoj njezi za kožu, ali i prehrani:  jedite hranu koja je dobra za Vašu kožu poput kelja, kupina i kivija. Za djelovanje protiv štetnih čimbenika iz okoliša koristite nježno sredstvo za čišćenje s hidratantnim sastojcima.

U 40-ima

Bore i staračke pjege su se vjerojatno pojavile te je Vaš cilj ujednačiti pigmentaciju i povećati razinu kolagena. Tijekom ovog desetljeća koža gubi sjaj i teksturu. Dugoročna hidratacija je važnija no ikad, stoga koristite serum s hijaluronskom kiselinom ispod Vaše anti-age njege.

U 50-ima

Hormonalne promjene mogu uzrokovati isušenost kože. Što je manje estrogena, to je koža više suha, manje elastična, a smeđe su mrlje još uvijek prisutne. Suprotstavite se tim učincima uz anti-age njegu s hranjivim uljima koja potiče hidrataciju i tonus kože.

Objavljeno

go to top