OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Prilagodba vaše rutine ljepote tijekom menopauze za čvrstu, gušću kožu

Teško je nositi se s promjenama koje donosi menopauza, posebno onima koje su jasno vidljive na vašem licu.

Prilagodba vaše rutine ljepote tijekom menopauze za čvrstu, gušću kožu


Tanja koža i ten bez sjaja povezani su sa starenjem i teško je nositi se s njima, no prilagodbom rutine ljepote koža može postati čvršća, zategnutija i mladolikija.

Zašto prilagoditi vašu rutinu ljepote menopauzi?


Dermatologinja dr. Shannon Humphrey kaže da bi žene trebale prilagoditi rutinu njege kože menopauzi „kako bi obnovile funkciju barijere kože koja osigurava dobru hidrataciju kože.“ Dodaje da „je zaštita od oštećenja uzrokovanih UV zrakama jednako nužna.“

Što je to u rutini ljepote kože prilagođenoj menopauzi?


Brzi pregled rituala ljepote koji su ključ promjene - donosimo vam 4 zlatna pravila za vašu novu rutinu.

Temeljito uklanjanje šminke

Navečer uvijek uklonite šminku, bez iznimke! Čak i ako ne stavljate šminku, potrebno je temeljito očistiti kožu i ukloniti sebum, prašinu, mrtve stanice i zagađenje – apsolutno je neophodno omogućiti koži da se noću obnavlja. To je samo po sebi već teže u ovoj etapi života, stoga je važno dodatno ne pogoršati problem začepljivanjem kože toksinima. Idealna kombinacija za uklanjanje nečistoća: mlijeko za čišćenje + tonik.

Uvijek koristite SPF

Ako sja sunce, uvijek nanosite SPF kad izlazite jer UV zrake – a pogotovo UVA zrake – ubrzavaju starenje kože i razvoj pigmentnih mrlja. 

Redovito pilirajte kožu 

Pilirajte kožu jednom do dvaput tjedno upotrebom enzimskih pilinga bez granula za izbjegavanje nadraživanja kože. 

Hidratacija, hidratacija i samo hidratacija!

Nanosite hidratantnu i hranjivu masku za lice kad god vas koža zateže. Idealno bi vrijeme bilo neposredno nakon pilinga. Isprobajte Vichy Neovadiol kompenzacijski kompleks: serum i dnevnu kremu posebno formulirane za ovaj period vašeg života.

Idealan režim za čvrstoću i lifting kože u menopauzi


Naravno da je krema dobra, ali krema i masaža još su bolje!

Krenite s masažom

Laboratoriji Vichy su razvili posebne masažne metode za nanošenje posebnih proizvoda. Pristup: promjena stručnih metoda Vichy instituta za ljepotu u samomasažne tehnike koje je lako svakodnevno primjenjivati kod kuće. Cilj: optimizacija učinkovitosti proizvoda, odnosno jačanje sjaja i svježine kože te djelovanja sastojaka na preoblikovanje kože putem definiranja crta i strukture lica. 

Masaža dnevnom kremom 

4 najbolja savjeta za preoblikovanje lica u borbi protiv ovješenosti:
1. Nanesite 5-6 kapljica kreme na lice i vrat.
2. Razmažite uzlaznim pokretima zaglađivanja, od sredine lica prema rubovima.
3. Čvrsto pritisnite i masirajte od nazolabijalne bore (bora između nosa i kuta usana)  uzlazno prema čelu. Završite zatezanjem  sljepoočnica jagodicama palaca. Ovi su pokreti vrlo opuštajući i uklanjanju napetost jer djeluju na sljepoočnice i područje napetosti između obrva.
4. Probudite dubinsok tkivo čvrstim pritiskom i kliznim pokretima ispod vrata i jagodičnih kostiju.

go to top