OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Različiti simptomi starenja na kosi

Nema sumnje da se tijekom menopauze vaše tijelo mijenja, koža širi, a zahvaćena je čak i kosa. Još jučer živahne, bujne kovrče sada su griva bez sjaja i volumena. Jasno je da ova promjena može biti nuspojava koju je teško prihvatiti.

Različiti simptomi starenja na kosi

Što se događa s našom kosom dok starimo?

Kako žene stare, uobičajeno je da se njihova kosa stanjuje u različitoj mjeri, ovisno o osobi i genetskim čimbenicima. Ponekad to ide još dalje, a ispadanje kose - poznato kao alopecija - dovodi do postupnog gubitka gustoće kose. I ovdje je genetika glavni čimbenik.

Kako mogu ojačati svoju kosu?

Nekoliko je proizvoda razvijeno za borbu protiv ispadanja i stanjivanja kose nudeći ženama u menopauzi rješenje koje olakšava situaciju.

Ispadanje kose kod žena može biti pod utjecajem mnogobrojnih čimbenika koji remete stanje kose i njenu okolinu.
No ovaj gubitak kose nije neizbježan i upotreba losiona za sprečavanje ispadanja kose dobro je rješenje za jačanje kose i smanjenje njenog stanjivanja.

Kako još mogu djelovati protiv ispadanja kose? Prilagodite prehranu!

Pojačajte unos željeza i biotina Pojačajte željezo i biotin u u svojoj prehrani. Oba su odlični saveznici u borbi protiv ispadanja kose. Biotin se čak naziva i „vitaminom za rast kose“ poznatim pod imenom B7. Oba možete naći u ribi, orašastim plodovima, grahu, peradi, salati, rajčicama i mrkvi.

Uzimajte omega-3 masne kiseline Dobre masti koje se nalaze u tuni i lososu, kao i skuši, sjemenkama lana i orašastim plodovima jačaju rast kose.

Potražite pomoć u biljkama Isprobajte aloe veru, ginseng, lavandu ili ružmarin jer se smatra da hrane kosu i potiču zdrav krvotok.

Najčitanije

Perimenopauza i menopauza: koji su rani simptomi?

ZDRAVLJE

Perimenopauza i menopauza: koji su rani simptomi?

Počinje li? Nema pravog vremena da se simptomi menopauze pojave. Perimenopauza, prijelazni period prije menopauze kad se mijenjaju razine hormona, može započeti bilo kada, od nekoliko mjeseci do čak 10 godina prije menopauze i prosječno traje 5 godina. Nastavite čitati ako osjećate fizičke i fiziološke promjene koje ne možete objasniti, ako ste već prepoznali rane simptome ili ste jednostavno znatiželjni i želite biti bolje pripremljeni na ono što čeka svaku ženu.

Pročitaj članak

Što je menopauza: uzroci, simptomi, faze i liječenje

ZDRAVLJE

Što je menopauza: uzroci, simptomi, faze i liječenje

Menopauza je prirodni završetak menstrualnog ciklusa. Baš kao i pubertet koji označava početak, ovo je biološka promjena, univerzalna za sve žene, a opet individualna u smislu određenih simptoma i vremena pojave predmenopauze i menopauze. Svaka od milijarde žena koje će 2020. godine biti starije od 50 godina proći će kroz menopauzu koja će za nju biti jedinstvena.

Pročitaj članak

go to top