OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Različiti simptomi starenja na kosi

  • favoris

Nema sumnje da se tijekom menopauze vaše tijelo mijenja, koža širi, a zahvaćena je čak i kosa.

Različiti simptomi starenja na kosi

Još jučer živahne, bujne kovrče sada su griva bez sjaja i volumena.

Jasno je da ova promjena može biti nuspojava koju je teško prihvatiti.

Što se događa s našom kosom dok starimo?


Kako žene stare, uobičajeno je da se njihova kosa stanjuje u različitoj mjeri, ovisno o osobi i genetskim čimbenicima. Ponekad to ide još dalje, a ispadanje kose - poznato kao alopecija - dovodi do postupnog gubitka gustoće kose. I ovdje je genetika glavni čimbenik.

Kako mogu ojačati svoju kosu?


Nekoliko je proizvoda razvijeno za borbu protiv ispadanja i stanjivanja kose nudeći ženama u menopauzi rješenje koje olakšava situaciju.

Ispadanje kose kod žena može biti pod utjecajem mnogobrojnih čimbenika koji remete stanje kose i njenu okolinu.
No ovaj gubitak kose nije neizbježan i upotreba losiona za sprečavanje ispadanja kose dobro je rješenje za jačanje kose i smanjenje njenog stanjivanja.

Aminexil


Vichy je razvio tretman protiv ispadanja kose - Aminexil – i koji djeluje tako da pričvršćuje korijen te tako usporava ispadanje kose.

Aminexil Clinical 5


Proizvod namijenjen ženama koji sadrži koktel aktivnih sastojaka posebno odabranih za snažnije vlasište i gušću, jaču kosu zdravijeg izgleda iz dana u dan.

Za značajnije rezultate preporučuje se svakodnevna primjena tijekom 6 tjedana; potrebno ga je umasirati u vlasište za poticanje mikrocirkulacije i stimulaciju korijena. Metoda aplikacije: nanesite vršcima prstiju kružnim pokretima za podizanje korijena i omekšavanje vlasišta. Krenite od potiljka i ušiju i nastavite prema tjemenu.

Kako još mogu djelovati protiv ispadanja kose? Prilagodite prehranu!


Pojačajte unos željeza i biotina Pojačajte željezo i biotin u u svojoj prehrani. Oba su odlični saveznici u borbi protiv ispadanja kose. Biotin se čak naziva i „vitaminom za rast kose“ poznatim pod imenom B7. Oba možete naći u ribi, orašastim plodovima, grahu, peradi, salati, rajčicama i mrkvi.

Uzimajte omega-3 masne kiseline Dobre masti koje se nalaze u tuni i lososu, kao i skuši, sjemenkama lana i orašastim plodovima jačaju rast kose.

Potražite pomoć u biljkama Isprobajte aloe veru, ginseng, lavandu ili ružmarin jer se smatra da hrane kosu i potiču zdrav krvotok.

Najčitanije

Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

Njega Kose

Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

Živimo u stresnom vremenu pa osim genetike, na ispadanje kose utječu hormonalne promjene, umor, loša prehrana, pušenje, problemi vlasišta i pogrešni tretmani kose. Svi ovi faktori utječu ne samo na ispadanje kose, već i na njenu kvalitetu, mikrocirkulaciju vlasišta te otpornosti.

Pročitaj članak

go to top