OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Različiti simptomi starenja na kosi

Nema sumnje da se tijekom menopauze vaše tijelo mijenja, koža opušta, a zahvaćena je čak i kosa. Još jučer živahne, bujne kovrče sada su griva bez sjaja i volumena. Jasno je da ova promjena može biti nuspojava koju je teško prihvatiti.

Različiti simptomi starenja na kosi

Što se događa s našom kosom dok starimo?

Kako žene stare, uobičajeno je da se njihova kosa stanjuje u različitoj mjeri, ovisno o osobi i genetskim čimbenicima. Ponekad to ide još dalje, a ispadanje kose - poznato kao alopecija - dovodi do postupnog gubitka gustoće kose. I ovdje je genetika glavni čimbenik.

Kako mogu ojačati svoju kosu?

Nekoliko je proizvoda razvijeno za borbu protiv ispadanja i stanjivanja kose nudeći ženama u menopauzi rješenje koje olakšava situaciju.

Ispadanje kose kod žena može biti pod utjecajem mnogobrojnih čimbenika koji remete stanje kose i njenu okolinu.
No ovaj gubitak kose nije neizbježan i upotreba losiona za sprečavanje ispadanja kose dobro je rješenje za jačanje kose i smanjenje njenog stanjivanja.

Kako još mogu djelovati protiv ispadanja kose? Prilagodite prehranu!

Pojačajte unos željeza i biotina Pojačajte željezo i biotin u u svojoj prehrani. Oba su odlični saveznici u borbi protiv ispadanja kose. Biotin se čak naziva i „vitaminom za rast kose“ poznatim pod imenom B7. Oba možete naći u ribi, orašastim plodovima, grahu, peradi, salati, rajčicama i mrkvi.

Uzimajte omega-3 masne kiseline Dobre masti koje se nalaze u tuni i lososu, kao i skuši, sjemenkama lana i orašastim plodovima jačaju rast kose.

Potražite pomoć u biljkama Isprobajte aloe veru, ginseng, lavandu ili ružmarin jer se smatra da hrane kosu i potiču zdrav krvotok.

Objavljeno

go to top