OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Savjeti: kako učinkovito liječiti ispadanje kose

Ne dozvolite da Vam kosa uništi samopouzdanje: slijedite naše jednostavne naputke kako se boriti protiv ispadanja kose i sigurno ćete osjetiti kako Vam ono raste.

Savjeti: kako učinkovito liječiti ispadanje kose

Rast i stanje kose ovise o fizičkom i psihološkom zdravlju no i genetika igra ulogu, posebice kod muškaraca.

Israživači su počeli razumijevati glavne mehanizme ispadanja kose što može dovesti do dijelova vlasišta bez kose.
To je najvidljivije na prednjoj liniji kose i kruni.

Iako je ovaj prirodni tip ispadanja kose često neizbježan, moguće je usporiti daljnje ispadanje.

Slijedi 6 naputaka koje bi trebalo uzeti u obzir:

1. Masirajte glavu:

1. Isprobajte indijsku masažu glave ili „uradi sam“ masažu pod tušem: nanesite masku, linija Vichy Dercos ih nudi više. Odaberite onu najprimjereniju Vašem problemu. Sporo masirajte cijelo vlasište kako biste poboljšali cirkulaciju na tom području i stvorili bolju okolinu za rast kose te potpomogli upijanje tretmana.

2. Budite što nježniji prema svojoj kosi:

1. Koristite najblaže šampone i regeneratore dajući prednost hipoalergenim formulama poput onih u Dercos liniji. Izbjegavajte vučenje kose ili pretjerano zagrijavanje vlasišta.

3. Instalirajte vodeni filtar u tuš:

Tvrda voda može imati isušujući učinak na kožu, a posebno na vlasište. Ponavljajuće češanje nadraženog vlasišta može trajno oštetiti folikule kose. Ovi filtri nisu skupi, a dragocjeni su: Vaše će vlasište biti zdravije, a vrhovi sjajniji.

4. Popričajte sa svojm frizerom:

1. Zajedno možete pronaći frizuru koja Vam najbolje odgovara i koja će dati privid punije kose.

5. Povećajte unos voća i povrća:

1. Oni sadrže vitamine, flavonoide i antioksidanse koji pomažu nahraniti cijelo tijelo, kao i folikule kose. Pokušajte učiniti Vaš tanjur što šarenijim i osigurati si potrebnu ravnotežu.

6. Ciljano liječenje:

1. 96% pacijenata s ispadanjem kose smatra da se stanje vlasišta popravilo nakon upotrebe proizvoda Aminexil Clinical 5, a smanjeno je i ispadanje kose.

Najčitanije

Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

Njega Kose

Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

Živimo u stresnom vremenu pa osim genetike, na ispadanje kose utječu hormonalne promjene, umor, loša prehrana, pušenje, problemi vlasišta i pogrešni tretmani kose. Svi ovi faktori utječu ne samo na ispadanje kose, već i na njenu kvalitetu, mikrocirkulaciju vlasišta te otpornosti.

Pročitaj članak

NAJČEŠĆA PITANJA O ISPADANJU KOSE KOD ŽENA

Njega Kose

NAJČEŠĆA PITANJA O ISPADANJU KOSE KOD ŽENA

Smatra se da je ispadanje kose problem koji najčešće zahvaća muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o ispadanju kose pričali smo s Anom Kovačević, stručnom suradnicom za edukaciju VICHY.

Pročitaj članak

Što je masa kose?

Njega Kose

Što je masa kose?

Primjećujete da Vam je u posljednje vrijeme tanji rep? Kao dio naše serije publikacija o ispadanju i stanjivanju kose Vichy objašnjava sve o masi kose te o načinu na koji Dercos Densi Solutions djeluje na njeno jačanje.

Pročitaj članak

go to top