OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Savjeti za uštedu vremena: 5 trikova koji će ubrzati Vašu dnevnu rutinu

Ako se, kao i većina nas, uhvatite kako uvijek jurite sa sastanka na sastanak bez imalo praznog hoda, vrijeme je da zastanete i preispitate svoje dnevne navike

Savjeti za uštedu vremena: 5 trikova koji će ubrzati Vašu dnevnu rutinu

Nakon što pročitate ove savjete, nećete nikada više gledati Vašu jutarnju rutinu na isti način: brže, ali uz manje žurbe = Vaša nova matra.

Povežite se

Prosječno 4,7 (1) sati dnevno provodimo za pametnim telefonima i ostalim uređajima, zašto nam onda ne bi i poslužili? Jedna od korisnih aplikacija za poboljšavanje produktivnosti je Pocket koji je idealan za označavanje popularnih priča, videa ili članaka koje ćete pročitati kasnije umjesto da vrijeme u uredu provodite na društvenim mrežama.  Ako volite sastavljati popise, Evernote je odličan za organiziranje Vaših ideja, lista zadataka i post-it porukica kroz sve Vaše aplikacije i platforme za slanje poruka te ne morate ići od jedne do druge platforme društvenih medija pokušavajući pronaći ključnu adresu.

(1)  http://www.digitaltrends.com/mobile/informate-report-social-media-smartphone-use/

Prilagodite rutinu Vašem načinu života

...a ne način života rutini. Već smo govorili o važnosti dobro prospavane noći, no kako biste maksimalno iskoristili svoj noćni odmor, potrebno je dnevnu rutinu prilagoditi Vašim navikama. Ako ste jutarnji tip, razmislite o tome da tjelovježbu/pripremu hrane riješite prije odlaska na posao ili obrnuto ako želite biti energičniji navečer. Rezultat? Više vremena za odmor nakon dugog dana na poslu ili više vremena u krevetu ujutro, ovisno što Vam je draže.

Reorganizirajte Vaš režim ljepote

Budite iskreni, koliko Vas ima pola sata vremena za kupaonicu svakog jutra? Ako želite ubrzati Vašu dnevnu rutinu, razmislite da uložite u par ključnih proizvoda za višestruku upotrebu. Govorimo o BB kremama koje su ujedno i njega za kožu, bronzeru koji se koristi i kao sjenilo te šminku za usne/obraze koja će Vaš unutarnji sjaj izvući na površinu. Dobra vrijednost za novac i više mjesta u kozmetičkoj torbici - nama se sviđa.

Doručak u 30 sekundi ili manje

Ukoliko još nemate blender, preporučujemo da ga kupite ako želite uštedjeti nekoliko minuta u Vašoj jutarnjoj rutini. Jednostavno kupite namirnice koje "čuvaju kožu" - borovnice, kupine i banane su odličan izbor - i u sekundi izmiksajte najbrži (i najukusniji) doručak na svijetu. Povrh svega, dovoljno je tek nekoliko sekundi za čišćenje - jednostavno napunite blender vodom i sredstvom za pranje, izmiksajte još jednom i gotovo. Nema više izgovora za preskakanje doručka jer kasnite na taj jutarnji sastanak.

Isključite sve uređaje noću, a i ujutro

Svi smo upali u tu (vrlo modernu) klopku gubitka vremena: "samo brz pogled" na novosti na Instagram dok smo još u krevetu i prije no primijetimo, kasnimo na posao, a još se nismo ni otuširali. Gubljenje vremena na uređajima odmah izjutra nedvojbeno je najgori način za započinjanje dana, stoga si obećajte da ćete društvene mreže gledati  tek kad izađete iz kuće - naravno, sudar s drvetom dok čitate najnovije vijesti na portalima vjerojatno će boljeti, ali ni upola kao kašnjenje na posao treći dan zaredom. Bez osuda.

Objavljeno

go to top