OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Savršena 5-minutna jutarnja joga

Želite započeti dan s malo više energije? I mi! Za pobjeđivanje jutarnjeg umora upitali smo parišku joga stručnjakinju Annu Khuade za savjete o ubacivanju joge u našu dnevnu rutinu.

Savršena 5-minutna jutarnja joga
Yoga routine

Dobrobiti moderne joge


Ako vam često ujutro nedostaje energije, malo tjelovježbe bi vam moralo pomoći (ne brinite, ne govorimo o pravom kardiotreningu u 6 ujutro). Kratka, lagana joga  pomaže da vaše tijelo od pasivnog dođe do aktivnog stanja u samo nekoliko kratkih minuta – idealno ako niste tip koji juri u teretanu odmah ujutro. Štoviše, njeni učinci na mentalno dobrostanje mogu biti zapanjujući.  Osnivačica studija Affordable Yoga & Fitness i joga stručnjakinja Anna Khaude kaže: “Energiju dobivamo iz naše okoline – prirode, provođenja vremena na svježem zraku i aktivnosti koje provodimo mogu napuniti ili iscrpiti naše energetske nivoe. Joga djeluje na način da nam daje dodatnu dozu energije i pomaže nam da se nosimo sa stresnim situacijama. Ako se vježba odmah ujutro , vjerojatno nećemo biti u stresu pri pomisli na dan koji je pred nama.’”

Annina 5-minutna jutarnja rutina

The perfect 5-minute morning yoga routine - sun salutation


Ako ste početnik u jogi, Anna preporučuje da započnete jutro vježbom pozdrava suncu poznatom i kao  Surya Namaskara. Započinjete u stajaćem položaju, zabacivši  ruke iznad glave i pritom udahnete. Sagnete se i izdahnete naginjući se naprijed i istežući noge istovremeno. Nastavite prema  opisanim koracima na donjoj slici i svaki pokret neka prati udah i izdah uz pauzu od 5 udaha i izdaha pri koracima 5-8.

Slobodno upotpunite svoju rutinu kratkom vođenom meditacijom. Anna preporučuje da završite s ovim korakom kako biste u potpunosti probudili vaš um i dozvolili tijelu da se odmori te dodaje: “Fizičkim buđenjem vašeg tijela joga čisti i priprema um na meditaciju.”

Objavljeno

go to top