OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Slow Âge ispitan u stvarnim životnim uvjetima

Pričali smo sa Sabine Laquieze, dermatologinjom koja vodi nezavisni centar za biomedicinska istraživanja odgovornom za kozmetička ispitivanja Vichyjevog proizvoda Slow Âge.

Slow Âge ispitan u stvarnim životnim uvjetima

P: Slow Âge je prošao brojna ispitivanja. Možete li nam reći nešto više o tome?


O: Po prvi je puta Vichy usporedio učinkovitost svog proizvoda Slow Âge s grupom žena koje su koristile njihov uobičajen proizvod.

P: Koja je bila ideja iza kliničkog ispitivanje i kako se razvila?


O: Ideja je bila prikazati učinkovitost proizvoda kroz vrijeme i stvarne životne uvjete sa stvarnim ženama, a ne samo kroz laboratorijske testove.

P: Koja je bila svrha tog oblika ispitivanja?


O: Cilj je bio imati 2 klinički iste grupe pod utjecajem 9 čimbenika ekspozoma (vanjskih varijabli poput UV zraka, zagađenosti, duhana ili klime i unutarnjih varijabli poput umora, stresa, emocija, prehrambenih navika i spavanja), a te su dvije grupe primale jednaku količinu UVA zračenja. Kako su bile u potpunosti iste, tako su i usporedbe bile valjane.

P: Koliko je žena sudjelovalo u tim ispitivanjma i pod kojim uvjetima?


O: Sudjelovalo je 120 žena podijeljenih u 2 grupe. Jedna je grupa koristila Slow Âge, a ostale su nastavile s upotrebom svoje uobičajene njege. Razgovarala sam sa ženama tijekom faze regrutiranja kako bih provjerila kriterije kliničke primjerenosti putem upitnika o stilu života i okolišnim i emotivnim čimbenicima. Odabranim je ženama dodijeljena UV narukvica sa senzorom i vraćale su se svakih 15 dana na mjerenja UVA zraka. Ispitivanje je trajalo 2 mjeseca i kliničke su procjene napravljene kad je ispitivanje počelo i na kraju svakog mjeseca.

P: Zašto je bilo tako važno mjeriti utjecaj UV zraka?


O: Svi dokazi pokazuju da UV zrake imaju velik utjecaj na starenje kože pošto su u 80% slučajeva odgovorne za taj proces. Isti glavni čimbenik koji utječe na kožu bio je osnovni koji se uspoređivao u obje grupe. To se obično radi u kontroliranom laboratoriju te je narukvica s nadzorom UV zraka bila jedini način da ispitivanje bude strogo kontrolirano i u stvarnom životu.

P: Možete li otkriti neke od rezultata ispitivanja?


O: Otkrili smo da je grupa sa Slow  Cge proizvodom u usporedbi s grupom koja je koristila uobičajenu njegu uočila jače smanjenje pojave tamnih mrlja, bora na obrazima, gubitak punoće i vidljivost pora. Velika većina iz grupe koja je koristila Slow Âge prijavila je da im je koža umirenija (97%), glađa (92%) i blistavija (81%) neposredno nakon promjene njege, a nakon 8 tjedana 89% je primijetilo da im je koža mekša, 87% kaže da im je koža zdravija, a 71% da je postala snažnija.

go to top