NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Snaga antioksidansa za Vašu mladost

Snaga antioksidansa za Vašu mladost

Dok starite i brinete o zdravlju i koži, važno je biti svjestan snage antioksidansa.

Zašto su antioksidansi potrebni za zadovoljno starenje?

Jedan od najvažnijih elemenata u borbi protiv vidljivih znakova starenja su antioksidansi i, kako njihovo ime govori, bore se protiv oksidacije koja počinje kad je koža izložena elementima poput UV zraka ili zagađenosti što pokreće oslobađanje slobodnih radikala (nestabilni elektroni) što pak uzrokuje raspad određenih molekula. Kad se ti elektroni destabiliziraju, atom za kojeg su bili pričvršćeni oksidira. Antioksidansi usporavaju proces oksidacije kontrolirajući elektrone i sprječavajući ih da pokrenu ovu lančanu reakciju. Molekule kolagena, odgovorne za punoću i mladolikost kože, neće vjerojatno trpjeti posljedice oksidacije. Ljudska koža i prirodno sadrži neke antioksidanse, no oni se mijenjaju s izlaganjem okolini i potrebno joj ih je osigurati.

3 najvažnija antioksidansa


#1 borovnice, voće antioksidacijskih svojstava
Bobice, uključujući brusnice, kupine i posebno borovnice, spadaju u voće prirodno najbogatije anioksidansima. Jarkih su boja zahvaljujući pigmentu zvanom antocijanin s crvenim i ljubičastim bobicama koje ukazuju na visoku koncentraciju antioksidansa, a bogate su i vitaminom C - samo jednim serviranjem od 150g dobiva se gotovo četvrtina preporučenog dnevnog unosa za odrasle.
#2 Bajkalska kapica, korijen antioksidacijskog djelovanja

Korijen ove biljke poznate i kao zlatni korijen ključni je sastojak u tradicionalnoj kineskoj medicini poznat kao Huang Qin. Kad se pretvori u prah, postaje antioksidans šireg spektra od vitamina C i E i pomaže u borbi protiv crvenila i oštećenja povezanih s UV zrakama i zagađenošću. 
#3 Vitamini A, C, E, vitamini antioksidansi

Vitamin A, ključni čimbenik u održavanju vida i zdravog imunološkog sustava, sadrži retinol koji čini osnovu mnogih krema protiv starenja i bora. Vitamin C koji je prisutan u paprici, guavi i kiviju, pomaže u poticanju sinteze kolagena, a njegov nedostatak je povezan s bolnim desnima i hiperpigmentacijom. Vitamin E koji se nalazi u masnoj ribi, orašastim plodovima i avokadu, djeluje uz vitamin C protiv disfunkcije slobodnih radikala i pomaže u spajanju nesparenih elektrona.

Naši kultni proizvodi

 • 20898Dnevna njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju4.6367NewSLOW ÂGENjega protiv znakova starenja kože

  Novo

  Dnevna  njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top