OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Snaga antioksidansa za Vašu mladost

Dok starite i brinete o zdravlju i koži, važno je biti svjestan snage antioksidansa.

Zašto su antioksidansi potrebni za zadovoljno starenje?

Jedan od najvažnijih elemenata u borbi protiv vidljivih znakova starenja su antioksidansi i, kako njihovo ime govori, bore se protiv oksidacije koja počinje kad je koža izložena elementima poput UV zraka ili zagađenosti što pokreće oslobađanje slobodnih radikala (nestabilni elektroni) što pak uzrokuje raspad određenih molekula. Kad se ti elektroni destabiliziraju, atom za kojeg su bili pričvršćeni oksidira. Antioksidansi usporavaju proces oksidacije kontrolirajući elektrone i sprječavajući ih da pokrenu ovu lančanu reakciju. Molekule kolagena, odgovorne za punoću i mladolikost kože, neće vjerojatno trpjeti posljedice oksidacije. Ljudska koža i prirodno sadrži neke antioksidanse, no oni se mijenjaju s izlaganjem okolini i potrebno joj ih je osigurati.

3 najvažnija antioksidansa


#1 borovnice, voće antioksidacijskih svojstava
Bobice, uključujući brusnice, kupine i posebno borovnice, spadaju u voće prirodno najbogatije anioksidansima. Jarkih su boja zahvaljujući pigmentu zvanom antocijanin s crvenim i ljubičastim bobicama koje ukazuju na visoku koncentraciju antioksidansa, a bogate su i vitaminom C - samo jednim serviranjem od 150g dobiva se gotovo četvrtina preporučenog dnevnog unosa za odrasle.
#2 Bajkalska kapica, korijen antioksidacijskog djelovanja

Korijen ove biljke poznate i kao zlatni korijen ključni je sastojak u tradicionalnoj kineskoj medicini poznat kao Huang Qin. Kad se pretvori u prah, postaje antioksidans šireg spektra od vitamina C i E i pomaže u borbi protiv crvenila i oštećenja povezanih s UV zrakama i zagađenošću. 
#3 Vitamini A, C, E, vitamini antioksidansi

Vitamin A, ključni čimbenik u održavanju vida i zdravog imunološkog sustava, sadrži retinol koji čini osnovu mnogih krema protiv starenja i bora. Vitamin C koji je prisutan u paprici, guavi i kiviju, pomaže u poticanju sinteze kolagena, a njegov nedostatak je povezan s bolnim desnima i hiperpigmentacijom. Vitamin E koji se nalazi u masnoj ribi, orašastim plodovima i avokadu, djeluje uz vitamin C protiv disfunkcije slobodnih radikala i pomaže u spajanju nesparenih elektrona.

VAŠA RUTINA

 • slow-age-fluid-dnevna-njega; vichy-za-lice; svi-tipovi-koze; usporava-starenje; usporava-znakove-starenja; prve-bore; pigmentacijske-mrlje; bore-na-celu; vidljivost-pora; gubitak-punoce
 • Najčitanije

  Odabrati pravi puder? Ništa lakše uz male tajne Dajane Pajkić

  Njega Lica

  Odabrati pravi puder? Ništa lakše uz male tajne Dajane Pajkić

  Već je svima dobro poznato kako bilo koji make-up proizvod izgleda bolje na zdravoj i njegovanoj koži. Pri tome isključivo mislim na svakodnevnu higijenu uklanjanja šminke prije spavanja, temeljitog čišćenja koje uklanja sve nečistoće s lica i primjerenu njegu za Vaš tip kože. Isti postupak se ponavlja i ujutro kako bi se make-up nanosio na čistu kožu.

  Pročitaj članak

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top