NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

SPF: najvažniji aktivni sastojak koji vam je potreban u borbi protiv znakova starenja

Bore, pigmentacijske mrlje, tanke linije... proučit ćemo zašto je SPF ključan u borbi protiv znakova starenja.

Zašto je nanošenje SPF-a toliko važno?


Već smo to rekli i reći ćemo opet: svakodnevno nanošenje zaštitnog faktora protiv UVA zraka jedna je od najboljih stvari koje možete napraviti za svoju kožu s ciljem prevencije preranog starenja. Uz zagađenje, stres i neprimjerenu prehranu, oštećenja uzrokovana UV zrakama vodeći su uzrok starenja kože i odgovorna su za bore, tanke linije, tamne mrlje i hiperpigmentaciju.

Dobivanje dovoljno sunčeve svjetlosti neophodno je za zdrave kosti i rast mišića, no važno je ne izlagati kožu nepotrebnoj opasnosti. Tek dvije do tri „doze“ izlaganja suncu tjedno dovoljne su za optimalnu rezervu vitamina D u tijelu što znači da je za većinu nas zaštita kože primjerenim SPF-om ključna kad govorimo o dugoročnom očuvanju zdravlja naše kože.

Odabir primjerenog SPF-a


SPF 15 obično je dovoljan za zaštitu tijekom godine, no važno je uzeti u pobzir vašu okolinu pri odabiru faktora ljeti. Ima li puno sunca tamo gdje živite? Možete li se lako skloniti u hlad i zaštititi kožu? 

Za iznimno blijedu ili svijetlu kožu lica i tijela potreban je SPF 50+ dok je srednje tamnim i maslinastim tonovima kože obično dovoljan SPF 30. Čak bi i najtamniji tipovi kože tijekom ljeta  trebali svakodnevno nanositi SPF 10-15, stoga provjerite sadrži li vaša dnevna krema SPF. Ovisno o razini izlaganja suncu trebali biste zaštitno sredstvo redovito nanositi tijekom dana.

Ako nanosite zaštitno sredstvo odvojeno od njege za kožu i šminke, obratite pažnju na osjetljivije dijelove tijela oput mosta nosa, sljepoočnica i područja ispod očiju jer ta područja sunce prvo hvata.

I na kraju, provjerite spada li vaše zaštitno sredstvo u kategoriju „širokog spektra“ – učinkovite zaštite od UVA i UVB zraka. Možda je čudno, no ne štite sve zaštitne kreme od UVA zraka (koje su prvenstveno odgovorne za fotostarenje). Nastavite čitati o svemu što niste znali o oštećenjima uzrokovanim UV zrakama i uvjerite se štiti li vaš SPF štiti kožu od oba tipa sunčevih zraka!

Naši kultni proizvodi

 • 22785Dnevna njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju SPF 3053NewSLOW ÂGENjega protiv znakova starenja kože

  Novo

  Dnevna njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju SPF 30
 • 20898Dnevna njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju4.6367NewSLOW ÂGENjega protiv znakova starenja kože

  Novo

  Dnevna  njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju
 • 22786Dnevna ciljana njega za područje oko očiju koja djeluje na znakove starenja u nastajanju52NewSLOW ÂGEFACE CAREProizvodi za područje oko očijuNjega protiv znakova starenja kože

  Novo

  Dnevna ciljana njega za područje oko očiju koja djeluje na znakove starenja u nastajanju
 • Najčitanije

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top