OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Što je osjetljiva koža i kako je hidratizirati?

Osjetljiva se koža manifestira na više načina i uzrokuje cijeli niz reakcija. Mi istražujemo što je osjetljiva koža, koji su najbolji načini njege i kako je održati hidratiziranom.

Što je osjetljiva koža i kako je hidratizirati?

Jeste li se oduvijek pitali imate li osjetljivu kožu? Prvo što morate znati jest da to nije tip kože, već stanje. Obično se opisuje kao koža koja je podložnija ili osjetljivija na razne čimbenike što uzrokuje raznorazne reakcije.

Prvo što morate znati jest da to nije tip kože, već stanje

Kako znate da je vaša koža osjetljiva?

Najjednostavniji način za određivanje osjetljivosti vaše kože jest praćenje njenih reakcija. Reakcije osjetljivosti obično su kratkoročne, varirajućeg intenziteta, no to može u potpunosti ovisiti o vašoj koži i može biti u obliku jedne ili više navedenih pojava:

svrbež
● peckanje
● osjećaj topline/pečenja
● crvenilo
● bockanje (1)

Koja je razlika između osjetljive i alergične kože?

Normalna koža može postati osjetljiva kad je funkcija barijere narušena što može dovesti do smanjenja tolerancije. To se javlja kad se isuši barijera kože što rezultira gubitkom vode i višom prevalecijom osjetljive kože (1).  Znakovi osjetljive kože mogu biti upalna reakcija koja nije uzokovana nekom posebnom tvari dok je alergija nenormalna reakcija koja ovisi o kontaktu tijela sa stranim tvarima ili alergenima. Kod nealergičara ovaj kontakt neće uzrokovati reakciju. Mnogi proizvodi za njegu kože formulirani su kao hipoalergeni kako bi  se smanjila mogućnost alergijskih reakcija. No hipoalergena oznaka ne znači nužno da neće biti reakcije na vašoj osjetljivoj koži. 

Kad se javljaju reakcije osjetljivosti?

Osjetljiva koža ima prirodno viši prag reaktivnosti kad je riječ o vanjskim čimbenicima ili promjenama iz okoline u usporedbi s neosjetljivom kožom. To može uključivati: 

● Temperaturne promjene (posebno prekomjerni vjetar, hladnoću ili toplinu
● Zagađenje
● Neprimjerenu rutinu njege/ljepote kože (npr. upotreba krivih proizvoda)
● Stres
● Suha koža

Kako smanjiti osjetljivost vaše kože?

Najbolji način smanjenja osjetljivosti vaše kože je dobra njega. To može značiti obnovu rutine ljepote kako bi sadržavala:

Samo prirodne proizvode Ovi bi proizvodi trebali sadržavati minimalni broj sastojaka.
Smirujući aktivni sastojci Kao npr. termalna voda. Važno je održati barijeru kože koja je štiti od vanjskih čimbenika. To se može postići odabirom hidratantmih i hranjivih proizvoda koji kožu u trenu smiruju i daju joj osjećaj ugode. Tretman mora ponuditi pravu ravnotežu između tolerancije i učinkovitosti.
Blaga rutina čišćenja Izbjegavajte upotrebu proizvoda koji sadrže jake deterdžente ili iritanse i proizvode nanosite nježno na kožu.


97%sastojaka proizvoda linije
AQUALIA THERMAL je
PRIRODNOG PODRIJETLA

Formule su ispitane na osjetljivoj koži Linija Aqualia Thermal primjerena je za osjetljivu kožu jer je formulirana sa sastojcima nježnim prema reaktivnoj koži. Studije su provedene na osobama s osjetljivom kožom i praćena je njihova tolerancija pod dermatološkim nadzorom u vanjskim kliničkim istraživačkim centrima. 97% sastojaka proizvoda linije Aqualia Thermal prirodnog je podrijetla i sadrže samo 20 sastojaka što ih čini idealnim rješenjem za hidrataciju i smirivanje osjetljive kože.

IZVORI:

1. Misery, L. i dr., "Osjetljiva koža" u Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology 30.1 (2016.) str. 2-8 [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26805416]

Objavljeno

go to top